Atlanta bu geceki başkanlık tartışmasında sahne alıyor

EnondeR

New member
Başkan Biden ve eski Başkan Donald Trump olarak sahneye çık Perşembe gecesi CNN'in tarihi Techwood kampüs stüdyosunda Peach State de ilgi odağı olacak.

Doğu Atlanta metrosunu ve banliyölerini temsil eden Demokrat Temsilci Hank Johnson, “Riskler çok yüksek” dedi. “Ve bu tartışmanın Atlanta'da yapılması, bu çok önemli ve son derece yüksek riskli seçimlere katılımın artmasına yardımcı olacak.”

Gürcistan kritik bir savaş alanına dönüştü. 16 seçmen oyu ile eyaletin patlayıcı büyümesi, giderek artan çeşitlilikte bir nüfusu kendine çekti. Siyah, Latin ve Asyalı Amerikalı seçmenler.

Trump, 2016'da eyaleti Hillary Clinton'a karşı yüzde 5 puan farkla kazanmıştı. Bay Biden, 2020'de yaklaşık 12.000 oy gibi az bir farkla durumu tersine çevirdi. Trump ve diğer 18 sanık, 2020 sonuçlarını bozmaya çalışmakla suçlandı bekleyen bir seçime müdahale davası. Mevcut karşılaşmada eski Başkan, Bay Biden'a liderlik ediyor Gürcistan'da %51-%48, Haberler savaş alanı anketine göre bu yılın başlarında gerçekleştirildi.

Kuzeybatı Georgia'dan Temsilci Marjorie Taylor Greene, Haberler'e “İnsanların onun politikalarını özlediğini düşünüyorum” dedi. “Enflasyon Gürcistan'da, özellikle de Gürcistan'ın kırsal kesimlerinde pek çok insanı etkileyen bir durum.”

CNN başkanlık tartışması için tabelalar, 27 Haziran 2024'te Atlanta, Georgia'daki Turner Entertainment Networks'teki stüdyolarının dışında görülüyor.

Andrew Harnik / Getty Images

Bu hafta her iki kampanya da başkenti seçmenlere ulaşma, basın toplantıları, reklamlar, vekiller ve münazara izleme partileriyle doldurdu. Biden-Harris kampanyası savaş alanı eyaletlerinde 1.600'den fazla etkinlik düzenledi. Bu dahil günlük basın brifingleri üreme haklarından ekonomiye kadar çeşitli konulara odaklandı ve Atlanta Belediye Başkanı Andre Dickens ve eski Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms gibi yerel politikacıları Senatör Jon Ossoff ve Raphael Warnock ve eski Cumhuriyetçi Vali Yardımcısı Geoff Duncan'a çekti. Trump kampanyası, Floridalı Kongre Üyesi Byron Donalds ve Kongre Üyesi Wesley Hunt ile birlikte Siyah seçmenlere yönelik yardımların bir kısmını hedef aldı. Teksas'ın RNC liderleri seçim bütünlüğünü tartışmak üzere Atlanta'nın kuzey banliyölerini dolaşırken, berber dükkanlarında ve puro salonlarında “birbirleriyle tartışıyorlardı”.

Senatör Lindsey Graham, Güney'in siyasi ilginin artmasının “iyi” olduğunu söyledi. Trump'ın yakın müttefiki, katılmak için komşu Güney Carolina'daki evinden iki saatlik yolculuk yapıyor.

“Bence bu tartışmanın ana odağı şu olacak: Biden yetenekli mi? Graham dedi. “Ve eğer ben Trump olsaydım, doğru yol, yanlış yol hakkında konuşurdum. Aşırı agresif olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum.”

Bir Haberler anketi Cumhuriyetçi seçmenlerin %70'i Trump'ın tartışma sırasında “daha kibar” olması gerektiğine inanırken Demokrat seçmenlerin %68'i Bay Biden'ın “daha güçlü” olması gerektiğini düşünüyor. Katılmayı planlayan seçmenlerin %63'ü adayın planları ve politikaları hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini söylüyor.

Aynı zamanda Biden kampanyasının eş başkanlığını da yapan Delaware Temsilcisi Lisa Blunt Rochester, “Amerikan halkının farkı görmesi gerekiyor” dedi. “Sadece kendileri için değil, her gün Amerikan halkı için çalışan biri arasındaki zıtlığı görmeleri gerekiyor.”

Kampanya eşbaşkanı Sen. Chris Coons, “Kendisi olun, şefkatli, dengeli, yetenekli ve anlayışlı bir lider olun” diye ekledi. Sayın Biden'ın ekibine dolaylı olarak danışmanlık yapıyor. Delaware Demokratı 2020'de Cleveland'da iki aday arasında kavgaya dönüşen ilk başkanlık tartışmasına katıldı ve bir tekrarının yaşanmamasını umuyor.

Coons, “Bu, bir Başkan adayının şimdiye kadar gördüğüm en kaotik, tutarsız performanslarından biriydi” diye hatırladı. “Dönemin Başkan Donald Trump, davranışlarında olası her normu ve kuralı çiğnedi ve bu nefes kesiciydi. Onun hakkında kesin olarak bildiğimiz tek şey, onun öngörülemez olduğudur.”

Bay Biden, Trump rolünü oynayan avukat Bob Bauer gibi danışmanlarla birlikte gayri resmi ve resmi hazırlık oturumlarının bir karışımı için yaklaşık bir hafta boyunca Camp David'de kaldı. Trump, Florida'dan Senatör Marco Rubio ve Missouri'den Senatör Eric Schmitt gibi önde gelen uzmanlar ve GOP milletvekilleriyle politika tartışmaları yürütürken daha az geleneksel bir yaklaşım benimsedi.

Schmitt, Haberler'e “Harika bir toplantıydı” dedi. “Tartışmada son derece başarılı olacağını düşünüyorum.”

İlk dönem Senatörü ve eski eyalet Başsavcısı, toplantının ayrıntılarına girmeyi reddetti ve Bay Biden'ın vekili olarak “hizmet etmediğini” söyleyerek şaka yaptı.

Schmitt, “Birinin ömründe ilk kez, Başkan olarak görev yapmış iki kişi birbiriyle yarışıyor.” dedi. “Yani, kasetin hikâyesini gözden geçirmek için oldukça eşsiz bir fırsatınız var. Ve sanırım herkes sizin de bildiğiniz gibi, güvenli bir sınırımız olduğunu biliyor. Enerji konusunda baskın durumdaydık. İnsanlar daha fazla para kazanıyordu. Yani, Bence seçim bununla ilgili, sanırım bu yüzden Başkan Trump'ın anketlerde önde gittiğini görüyorsunuz….tüm bu tartışmaların kendine ait bir hayatı var.”

Virginia'dan eski başkan yardımcısı adayı Senatör Tim Kaine, ulusal bir tartışma sahnesinde olmanın getirdiği baskıları anlıyor. Birliğin Durumu konuşmasına işaret ederek Cumhuriyetçilerin Başkan'ın performansını küçümsememesi gerektiğini söyledi. Kaine'in “tek tavsiyesi” Bay Biden'a “iyi ekonomik haberlere” yönelmesidir.

Kaine, “İmalatta işler arttı, işsizlik azaldı, 401 bin arttı, altyapıyı yeniden inşa ediyoruz” diye açıkladı. “Başkanın iletebileceği ve vermesi gereken güçlü bir ekonomik mesaj olduğunu düşünüyorum. Başarılı olacağını düşünüyorum.”

Daha

Nikole Killion

Nikole Killion, Washington DC'de yaşayan bir Haberler kongre muhabiridir. Bir muhabir olarak Killion, kampanyanın son döneminde ve Biden geçişi boyunca ülkenin dört bir yanından haber vererek Network'ün 2020 siyasi ve seçim haberlerinde önemli bir rol oynadı.