Baş Adalet Alt Mahkeme Kararını Durdurdu Trump İdaresi Dışişleri Bakanlığı, USAID Yüklenicileri

EnondeR

New member
Washington – Baş Adalet John Roberts Çarşamba günü geç saatlerde Trump yönetiminin daha düşük bir mahkeme emrini tutma talebini verdi Bu, tahmini 2 milyar dolar ödemesini gerektirdi Çarşamba gece yarısına kadar Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Projeleri Ajansı için dış yardım fonlarında.

Columbia Bölgesi'ndeki davalardan kaynaklanan acil yardım taleplerini denetleyen Roberts, Salı günü yayınlanan bir federal bölge hakiminin kararını durdurmak için tek başına hareket etti. Hakim, ABD Bölge Hakimi Amir Ali, Dışişleri Bakanlığı ve USAID'e Çarşamba günü saat 23: 59'a kadar 13 Şubat'tan önce tamamlanan iş için faturalarını ödemeleri için Faturalarını ödemek için verdi.

Roberts, Dışişleri Bakanlığı ve USAID müteahhitlerine Cuma gününe kadar Trump yönetiminin talebine cevap vermesi için verdi.

Yüksek Mahkemeden acil durum yardımı teklifinde, vekili General Sarah Harris, Ali'nin emrinin tahmini 2 milyar doları kapsadığını ve Çarşamba gecesi son tarihinin “kale direklerini taşıdığını” söyledi.

“Bu, katılımcıların faturalarıyla veya çizilmiş taleplerle ilgili herhangi bir gerçek ödeme son tarihine göre uyarlanmamıştır.

Harris, “en yüksek hükümet seviyelerindeki” yetkililerin konuyla ilgili olduğunu ve Yüksek Mahkemeye Trump yönetiminin “ödeme taleplerini gözden geçirmek ve ödemeleri serbest bırakmak için önemli çabalar gösterdiğini” söyledi.

“Yürütme şubesi, III. Madde mahkemelerinin emirlerine uymak için anayasal görevini ciddiye alıyor.”

Ancak, bölge mahkemesinin son tarihinin “tam uygunluğu imkansız kıldığı”, kısmen iptal edilmiş veya askıya alınmış anlaşmalarla ilgili finansmanı yeniden başlatmanın birden fazla adım, birden fazla ajans ve belgesel kanıt gerektirdiği için uyardı.

Oyunculuk avukatı, statükoyu sürdürecek olan idari bir süre talep etti, “ajansların, çabalarına rağmen 30-saatlik bir son tarih içinde binlerce talep üzerine ödeme gerektiren bir federal mahkeme kararını ihlal etmelerini sağlamak için, bu mahkeme zorluklarının esaslarını gözden geçirir.”

Trump yönetimi, bölge hakiminin ABD Temyiz Mahkemesi'ne Columbia Bölgesi Devre Mahkemesi'ne itiraz etmiş ve alt mahkemenin kararını duraklatmasını istemişti. Ancak DC devresi henüz Çarşamba akşamına kadar hareket etmemişti. Harris, yönetimin Yüksek Mahkemenin “bu olağanüstü durum ışığında” müdahalesini aradığını söyledi.

Ancak Trump yönetiminden kısa bir süre sonra, yüksek mahkemeden acil durum yardımı istedikten kısa bir süre sonra, temyiz mahkemesi Trump yönetiminin bölge mahkemesinin kararını duraklatma talebini reddetti. DC devresindeki üç hakem paneli, Ali'nin emirlerinin temyiz edilemeyeceğini söyledi.

2024 yılında eski Başkan Joe Biden tarafından atanan Ali, bir grup şirket, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve Dışişleri Bakanlığı ve USAID'den para alan diğer kuruluşların getirdiği davayı denetliyor. O geçici bir sınırlama emri verdi Bu ayın başlarında, Trump yönetiminin davalar ve diğer ödüller için dış yardım fonlarının donmasını engelledi.

Ancak müteahhitler Ali'ye bu hafta başlarında, kararına rağmen dış yardım fonlarının hala akmadığını ve haftalar önce tamamladıkları iş için derhal ödeme istediğini söyledi. Uluslararası kalkınma grupları, faturalar ve geri ödemeler için milyonlarca dolar borçlu olduklarını ve Trump yönetiminin finansmanı eski haline getirememesini, onları işçilere ve yurtdışında kritik programlara zorladı.

Ali, önceki emrini uygulamak için harekete geçti ve Dışişleri Bakanlığı ve USAID'e dış yardım sözleşmeleri ve hibeleriyle ilgili faturaları ödemeleri için 36 saat verdi.

Adalet Bakanlığı avukatları ayrı bir dosyalamada Ali'nin emrinin kapsadığı ödemelerin 2 milyar dolara yaklaştığını ve sadece rakipler için söz konusu tutarın en az 250 milyon dolar olduğunu söyledi.

DC devresine bir dosyalama yaptığı açıklamada, “36 saatten daha kısa bir sürede muazzam meblağların ödenmesini gerektiren bu yeni emir, yürütme şubesinin imtiyazlarına derinlemesine müdahale ediyor ve Başkan'ın Madde II kapsamındaki yükümlülüğü, yasaların sadakatle yürütüldüğüne dikkat etmek için.”

Dışişleri Bakanlığı Dış Yardım Direktörü Peter Marocco, bir beyanda, idarenin sözleşmelerin ve hibelerin bireyselleştirilmiş bir incelemesini üstlendiğini ve bu ödüllerin seyrinin belirlenmesinin “hantal, çok aşamalı bir süreç” olduğu konusunda uyardı.

Yetkili, bölge mahkemesi hakiminin gerektirdiği ödemeleri yapmanın federal hükümeti “birkaç hafta” alacağını söyledi.

“Feshedilen veya askıya alınmış sözleşmelerle ilgili finansmanı yeniden başlatma, bir anahtar veya musluğu açmak kadar basit değildir.”

Haberler'ten daha fazlası

Melissa Quinn

Melissa Quinn, CBSNews.com için bir siyaset muhabiridir. Washington muayenesi, Daily Signal ve Alexandria Times dahil olmak üzere satış noktaları için yazdı. Melissa, Yüksek Mahkeme ve federal mahkemelere odaklanarak ABD siyasetini kapsar.