Başkan Biden, oğlu Hunter Biden'ı affetti

EnondeR

New member
Washington — Başkan Biden Pazar günü geç saatlerde, başkanlığının son haftalarında büyük bir tersine dönüşle oğlu Hunter Biden için bir af imzaladığını duyurdu.

Bay Biden defalarca oğlunu affetmeyeceğine söz verdi. Haziran ayında üç ayrı ağır suçtan mahkum edildi 2018 yılında yasadışı uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ederken bir tabanca satın almasıyla ilgili olarak, silahı almak için evraklarda yalan söyledi ve suçunu kabul etti. dokuz vergi kaçakçılığı suçlaması ayrı bir durumda Eylül.

“Bugün oğlum Hunter için af imzaladım. Göreve geldiğim günden itibaren Adalet Bakanlığı'nın kararlarına karışmayacağımı söyledim ve oğlumun seçici ve adaletsiz davrandığını görünce bile sözümü tuttum. , dava açıldı” dedi Bay Biden Pazar gecesi yaptığı açıklamada.

Başkan, “Hunter'a benzer koşullar altında diğerlerinden farklı davranıldığını” savundu ve suçlamaların “Kongre'deki siyasi rakiplerimden birkaçının onları bana saldırmaya ve seçimime karşı çıkmaya kışkırtmasının” ardından getirildiğini iddia etti.

Bay Biden, “Hunter'ın davalarındaki gerçeklere bakan hiçbir makul kişi, Hunter'ın yalnızca benim oğlum olduğu için dışlandığı dışında bir sonuca varamaz ve bu yanlıştır” dedi.

“Tam ve Koşulsuz Af”, Hunter Biden'ın 1 Ocak 2014'ten 1 Aralık 2024'e kadar işlemiş olabileceği tüm suçlar için geçerli.

Bay Biden, Air Force One'a binmeden önce gazetecilere af konusunu konuşmadı. Angola'ya gezi.

Hunter Biden, Trump tarafından atanan Delaware'deki ABD Başsavcısı özel avukat David Weiss tarafından soruşturuldu ve yargılandı. Weiss, 2021'de diğer Trump dönemi savcılarının soruşturmaları sürdürmek için istifa etmeleri istendiğinde Bay Biden yönetimi tarafından görevde tutuldu. Hunter'ın davranışı. Başsavcı Merrick Garland daha sonra Weiss'i özel danışman statüsüne yükseltti. ihbarcılar ve kongre Cumhuriyetçileri soruşturmada usulsüzlükler olduğunu iddia etti.

Weiss'in ofisi af hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Adalet Bakanlığı'nın Hunter Biden'ı koruma çabaları hakkında endişelerini dile getirmek için öne çıkan iki IRS muhbiri Joseph Ziegler ve Gary Shapley, yaptıkları açıklamada “kanunlara saygılı vergi mükelleflerinin bu özel ayrıcalığa tanık olmasının üzücü bir gün” olduğunu söyledi. güçlü olan.”

Bay Biden, başkanlık yarışından çekilmeden önce oğlunu affetmemeyi taahhüt etmişti: söyleyerek Haziran ayında ABC News'e verdiği röportajda bunu reddettiğini söyledi. Tercih ettikten sonra yarışı bırak Ertesi ay Beyaz Saray, kararın olası siyasi sonuçlarının azalmasına rağmen Bay Biden'ın oğlunu affetme planının olmadığını ileri sürdü.

Beyaz Saray söz konusu Geçen ay gibi yakın bir tarihte başkanın hâlâ oğlunu affetme planı yoktu.

“Bağımlılığımın en karanlık günlerinde, beni ve ailemi siyasi spor amacıyla alenen aşağılamak ve utandırmak için kullanılan hatalarımı itiraf ettim ve bunların sorumluluğunu üstlendim. Tüm bunlara rağmen, beşten fazla süredir ayıklığımı korudum. Hunter Biden Pazar gecesi yaptığı açıklamada, “Derin inancım ve ailemin ve arkadaşlarımın sarsılmaz sevgisi ve desteği sayesinde yıllar geçirdim.” dedi.

Başkanın oğlu, “Bugün bana gösterilen merhameti asla hafife almayacağım ve yeniden inşa ettiğim hayatı hâlâ hasta ve acı çekenlere yardım etmeye adayacağım” dedi.

Hunter Biden'ın silah suçundan 12 Aralık'ta, vergi kaçakçılığı suçundan ise 16 Aralık'ta cezalandırılması bekleniyor.

Beyaz Saray'ın af duyurusunun ardından Hunter Biden'ın hukuk ekibi, davaların resmi olarak reddedilebilmesi ve bu ayın sonlarına doğru yapılması planlanan ceza duruşmalarının iptal edilebilmesi için Delaware ve California'daki davalarına bakan federal yargıçları af konusunda bilgilendirdi.

Avcı Biden üç ağır silah suçlamasıyla suçlandı Eylül ayında, federal savcılarla, iki kabahat vergi suçlamasını kabul etmesini ve ağır silah bulundurma suçundan suçunu kabul etmek yerine bir oyalama programına girmesini sağlayacak teklif edilen bir savunma anlaşmasının ardından dağıldı.

İtiraz anlaşmasının kesinleşeceği mahkeme duruşmasında, davaya bakan hakim şartlarla ilgili endişelerini dile getirirken Hunter Biden'ın hukuk ekibi, anlaşmanın başkanın oğlunu gelecekteki herhangi bir cezai suçlamadan korumak için olup olmadığı konusunda savcılara karşı çıktı.

Hunter Biden, crack kokain bağımlısıyken evrak üzerinde yalan söylemek ve yasa dışı olarak silah satın almak ve bulundurmakla suçlandı. Federal yasa, yasadışı uyuşturucu kullanıcılarının ateşli silah sahibi olmasını yasaklıyor.

Savcılar, başkanın oğlunun 12 Ekim 2018'de Wilmington, Delaware'deki bir silah mağazasından bir tabanca ve birkaç başka eşya satın aldığında Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun formunda uyuşturucu kullanımı hakkında yalan söylediğini söyledi.

Kaliforniya'daki ayrı bir davada, geçen Aralık ayında federal büyük jüri Hunter Biden'ı suçladı üç ağır vergi suçu ve altı kabahat suçu. Başkanın oğlu, “abartılı bir yaşam tarzı” yaşarken en az 1,4 milyon dolar federal vergi ödememekle suçlandı.

İddianameye göre Hunter Biden, 2016'dan 2019'a kadar yurt dışı ticari anlaşmalarından yaklaşık 7 milyon dolar gelir elde etti. Aynı dönemde uyuşturucu, eskort, eskort dahil olmak üzere “vergileri dışındaki her şeye” yaklaşık 5 milyon dolar harcamakla suçlanıyordu. lüks oteller, arabalar ve giysiler. Hunter Biden, bu satın alımları yanlışlıkla işletme giderleri olarak listelemekle suçlandı.

Hunter Biden, bir sanığın masumiyetini korurken suçlu kararını kabul ettiği Alford savunmasında başarısız bir girişimde bulunduktan sonra, 5 Eylül'de vergi kaçakçılığı suçlamalarını kabul etti.

Bay Biden Pazar gecesi şunları söyledi: “Bir suçta kullanmak, birden fazla satın almak veya saman alıcısı olarak silah satın almak gibi ağırlaştırıcı faktörler olmaksızın, insanlar neredeyse hiçbir zaman yalnızca silah formunu doldurma şekilleri nedeniyle ağır suçlardan yargılanmıyor.” “Ciddi bağımlılıklar nedeniyle vergilerini geciktiren, ancak daha sonra faiz ve cezalarla geri ödeyenlere genellikle cezai olmayan kararlar veriliyor. Hunter'a farklı davranıldığı açık.”

Hunter Biden, Sayın Biden'ın başkanlığı sırasında af alan 26. kişi oldu. Diğerlerinin çoğu uyuşturucu suçlarından dolayı af aldı. Başkan seçilen Trump, ilk döneminde bu noktada 29 af çıkardı, ancak 2020'de görevden ayrıldığında toplam 143 af çıkardı.

Bu, bir başkanın bir aile üyesini affetmesi ilk kez değil. Başkan Bill Clinton, görevden ayrılmadan önce üvey kardeşi Roger Clinton'u affetti. Trump, ilk döneminde damadının babası Charles Kushner'ı affetti. Trump niyetini açıkladı Kushner'ı aday göster Cumartesi günü ABD'nin Fransa büyükelçisi olarak.

Trump, sosyal medyada Biden'ın affını “Adaletin suistimal edilmesi ve yanlış uygulanması” olarak nitelendirdi.

Hunter Biden'a karşı açılan iki federal dava, Cumhuriyetçilerin liderliğindeki kongrenin onun iş anlaşmaları ve bunların Bay Biden'ı kapsayıp kapsamadığına ilişkin soruşturmalarının olduğu bir dönemde geldi. Başkan, oğlunun işleriyle hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü ve soruşturma komiteleri, başkanın görevi kötüye kullandığını gösteren hiçbir kanıt sunamadı.

NBC News, Bay Biden'ın oğlunu affetmeyi planladığını ilk bildiren haber oldu.

Robert Legare ve Arden Farhi bu rapora katkıda bulundular.

Haberler'den daha fazlası

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de yaşayan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir.