Biden, ABC News'deki tartışmanın “kötü bir bölüm” olduğunu söyledi, bağımsız nörolojik muayeneyi kabul etmedi

EnondeR

New member
Cuma günü meydan okuyan Başkan Biden, bağımsız bir nörolojik değerlendirmeyi kabul etmeyi reddetti ve eski Başkan Donald Trump'a yenilmesinin tek yolunun “Yüce Tanrı”nın gelip kendisine bunu söylemesi olabileceğini öne sürdü.

Bay Biden'ın tartışmadan bu yana ilk röportajında, ABC News sunucusu George Stephanopoulos, başkana, zayıf tartışma performansından sonra yaygın endişeler nedeniyle bağımsız bir bilişsel veya nörolojik muayeneyi kabul edip etmeyeceğini yanıtlaması için birden fazla fırsat verdi. Bunun yerine, başkan “her gün” bir bilişsel test yaptırdığını ve testinin “dünyayı yönettiğini” söyledi.

“Bakın, her gün bir bilişsel teste giriyorum,” dedi Bay Biden, işin zorluklarının zihinsel zindeliğini kanıtlamak için yeterli olduğunda ısrar ederek. “Her gün o teste giriyorum. Yaptığım her şey. Biliyorsunuz, sadece kampanya yürütmüyorum, aynı zamanda dünyayı yönetiyorum.”

Başkan, önümüzdeki dört yıl boyunca göreve uygun olacağına inandığını yineledi. Stephanopoulos, başkana yetenekleri konusunda kendisine karşı dürüst olup olmadığını sordu.

“Evet, öyleyim, çünkü George, yapmak istediğim son şey bunu karşılayamamak,” dedi Bay Biden.

Stephanopoulos, başkanın Trump'ı yenemeyeceğine inanmadığını söylemesi üzerine, eğer ikna edilebilirse kenara çekilip çekilmeyeceğini başkana sordu. anketler Trump'ın kazanacağını gösteriyordu.

“Bu, Yüce Rab aşağı inip bana bunu söylerse, bunu yapabilirim,” diye güldü ve daha sonra “Yüce Rab aşağı inmiyor” diye ekledi.

Bay Biden, Kongre'deki Demokrat liderlerle “ayrıntılı” bir şekilde konuştuğunu ve hepsinin yarışta kalması gerektiğini söylediğini söyledi. Herhangi birinin kendisinden adaylıktan çekilmesini isteyeceği ihtimalini düşünmedi.

“Bunu yapmayacaklar,” dedi Stephanopoulos'a. Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries ile bir saatlik bir görüşme yaptığını ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ile “birçok saat” konuştuğunu söyledi ve ayrıca bu hafta Demokrat valilerle yaptığı görüşmeye de atıfta bulundu.

Stephanopoulos, arkadaşlarının ve destekçilerinin kendisine yarışta kalmanın Temsilciler Meclisi ve Senato'yu kaybetmek anlamına geleceğini söylemesi durumunda ne yapacağını sorarak, ona daha fazla baskı yapmaya devam etti.

“Bu soruyu cevaplamayacağım,” diye yanıtladı Bay Biden. “Olmayacak.”

Kendisinin adaylıktan çekilmesini isteyenler olabileceğini kabul eden Kalın, “Ben, çoğunluğun o kişilerin olduğu yerde olmadığını söylüyorum” dedi.

Bay Biden, Trump seçilirse ve uyardığı her şey gerçekleşirse nasıl tepki vereceği sorulduğunda, elinden gelenin en iyisini yaptığı ve bildiği en iyi işi yaptığı sürece “meselenin bu olduğunu” söyledi.

Başkan ısrar etti onun zayıf tartışma performansı bunun sadece “kendini çok kötü hissettiği” “kötü bir bölüm” olduğunu ve tartışmayı ekranda izlemediğini düşündüğünü söyledi.

“Kötü bir bölüm,” dedi. “Ciddi bir durum belirtisi yok. Yorgundum, hazırlanma konusunda içgüdülerimi dinlemedim ve kötü bir gece geçirdim.”

Stephanopoulos, başkanın tartışmadan bir buçuk hafta önce Avrupa'daki zorlu seyahatinden döndüğünü ve altı gününü Camp David'de dinlenerek ve hazırlanarak geçirdiğini belirtti. Peki neden hala bu kadar kötü performans gösteriyordu?

“Hasta olduğum için kendimi çok kötü hissediyordum,” dedi Bay Biden. “…sadece çok kötü bir soğuk algınlığı geçirdim.”

Stephanopoulos, Bay Biden'a, Demokrat Parti'yi zor durumda bırakan performansını geriye dönüp izleyip izlemediğini sordu kriz moduna girmek.

“Sanırım yapmadım, hayır” diye cevap verdi.

ABC News sunucusu, başkanın tartışmanın başladığı andan itibaren zorluk çektiğine dikkat çekti.

“Kötü bir gece geçirdim,” diyen Bay Biden, savunucularının ve basın sekreterinin son bir haftada sıkça kullandığı bir cümleyi tekrarladı.

Stephanopoulos, başkana kötü bir gece geçirdiğini ne zaman fark ettiğini sordu. Başkan, Trump bağırdığında veya yüksek sesle konuştuğunda ve mikrofon kapalı olduğunda bunu fark ettiğini söyledi. Başkan, Trump'ın dikkatini dağıtmasına izin verdiğini söyledi.

Biden, “Kontrolün bende olmadığını fark ettim” dedi.

50 milyondan fazla Amerikalının izlediği tartışmada, Bay Biden yalnızca eski Başkan Trump'ın iddialarını çürütmekle kalmadı, aynı zamanda tartışmalar, yalanlar ve yanlış ifadelerancak kendi yönetiminin politikaları hakkında cevap vermekte de zorluk çekiyordu, yumuşak konuşuyordu, saçmalıyordu ve düşünce akışını kaybediyordu. Kaskatı hareket ediyordu ve rakibinden daha zayıf görünüyordu.

Biden, yaşadığı zorluklar hakkında “Kimsenin değil, benim hatam” dedi.

Başkan oldu davayı savunmak için mücadele etmek Demokratlar, Demokrat başkan adayı olarak kalıp kalmaması gerektiği konusunda endişelerini kamuoyunda ve özelde dile getirirken, hala bu işi yapabileceğini söyledi. Parti içindeki endişeler artarken, başkanın hafta sonu vasat tartışma performansının ardından üst düzey Demokratlara pek fazla kişisel temasta bulunmamasının ardından Çarşamba günü Beyaz Saray'da Demokrat valilerle bir araya geldi.

Birkaç Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi şimdiye kadar açıkça yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu – Temsilciler Lloyd Doggett, Raul Grijalva, Seth Moulton ve Mike Quigley. Bay Biden, Cuma öğleden sonra Madison, Wisconsin'de düzenlenen bir kampanya mitinginde meydan okudu, Wisconsin seçmenleri kadar seçilmiş Demokratlara ve bağışçı sınıfına da hitap etti.

“Ben Demokrat Parti'nin adayıyım,” dedi. “…Siz bana aday olmanız için oy verdiniz – başka hiç kimse değil. Siz, seçmenler bunu yaptınız. Ve buna rağmen, bazı insanlar kime oy verdiğinizi umursamıyor gibi görünüyor. Peki, tahmin edin ne oldu, beni yarıştan çıkarmaya çalışıyorlar. Peki, bunu olabildiğince açık bir şekilde söyleyeyim: Yarışta kalıyorum.”

Konuşmasının ardından adaylıktan çekilmeyi düşünüp düşünmediği veya böyle bir olasılığı göz ardı edip etmediği sorulduğunda Biden, “Kesinlikle düşünmüyorum.” yanıtını verdi.

Herhangi bir karar yarışı terk etmek gönüllü olması gerekir. Demokrat Parti liderleri Bay Biden'ı adaylıktan çekemezler çünkü o, adaylığı garantilemek için gereken delegeleri çoktan kazandı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris başkanın yanında duruyor.

“Bakın, Joe Biden bizim adayımız” dedi Haberler ile özel röportaj bu haftanın başlarında. “Trump'ı bir kez yendik ve tekrar yeneceğiz, nokta.”

Daha

Kathryn Watson

Kathryn Watson, Washington, DC'de bulunan Haberler Digital'da siyaset muhabiridir