Biden, Harris'in Trump'a yenilmesinin ardından ulusa seslendi: “Ülkenin yaptığı seçimi kabul ediyoruz”

EnondeR

New member
Washington — Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yenilgisine değindi Donald Trump 2024 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde perşembe sabahı bir “gerileme” olarak nitelendirdiği konuşmasının ardından millete hitaben yaptığı ilk konuşmada, seçim.

Başkan Biden, “Gerilemeler kaçınılmazdır ancak vazgeçmek affedilemez” dedi. “Yenilgi, yenildiğimiz anlamına gelmez.”

Amerikalıları birlik olmaya çağırdı ve seçim sonuçlarını kabul ettiğini söyledi.

“Ülkenin yaptığı seçimi kabul ediyoruz” dedi. “Birçok kez söyledim, ülkenizi yalnızca kazandığınız zaman sevemezsiniz. Komşunuzu yalnızca aynı fikirde olduğunuzda sevemezsiniz” ve sert partizan seçimlerin ardından birlik çağrısında bulundu.

“Kime oy verirseniz verin, yapabileceğimizi umduğum şey, birbirimizi düşman olarak değil, Amerikalı dostlarımız olarak görmektir” dedi. “Sıcaklığı düşürün.”

Yönetimini, “barışçıl ve düzenli bir iktidar geçişi” için gelecek dönem başkanın ekibiyle birlikte çalışmaya yönlendireceğini söyledi.

Başkan, Beyaz Saray Gül Bahçesi'nde yaptığı konuşmada, “200 yıldan fazla bir süredir Amerika, dünya tarihindeki en büyük özyönetim deneyini yürütüyor” dedi ve şöyle devam etti: “Halkın, halkın oy verdiği ve seçtiği yer Kendi liderleri ve bunu barışçıl bir şekilde yapıyorlar. Demokraside ise halkın iradesi her zaman üstün gelir.”

Başkan, yaklaşık altı dakika süren kısa konuşmasında Harris'in kampanyasını da övdü.

Bay Biden, “İlham verici bir kampanya yürüttü ve herkes benim erkenden saygı duymayı öğrendiğim bir şeyi, onun karakterini gördü” dedi. “Ramrod gibi bir omurgası var, harika bir karaktere, gerçek bir karaktere sahip. Tüm kalbini ve çabasını verdi ve o ve tüm ekibi yürüttükleri kampanyadan gurur duymalı.”

Sayın Biden yalnızca dört ay önceydi. kendisi yeniden seçilmek istiyoryarıştan çıkmadan ve bayrağı Harris'e vermeden önce. Şimdi görevi Trump'a devredecek.

Başkan ayrıca, bu seçimin, seçimin ve seçim çalışanlarının dürüstlüğüne ilişkin şüpheleri gidereceğini umduğunu söyledi. yanlış bilgi Trump ve Cumhuriyetçiler tarafından 2020 seçimleri hakkında yayıldı.

Bay Biden, “Ayrıca Amerikan seçim sisteminin dürüstlüğü, adilliği ve şeffaflığıyla ilgili soruyu da yanıtlayabileceğimizi umuyorum” dedi. “Ve ona güvenilebilir, kazanılabilir veya kaybedilebilir.”

Sayın Biden konuştu Başkan Yardımcısı Kamala Harris Kaybına rağmen kampanyasını tebrik etmek için Çarşamba günü telefonla aradı. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aday olması için onu desteklediğinde, Harris'i başkan yardımcısı olarak seçmenin “verdiğim en iyi karar” olduğunu söyledi.

Başkan Joe Biden, 4 Kasım 2024 Pazartesi günü Washington'daki Beyaz Saray'ın Güney Çimenliğine vardıktan sonra Oval Ofis'e yürüyor.

Ben Curtis / AP

Başkan, Trump'la yaptığı görüşmede, gelecek dönem başkanını da Beyaz Saray'da bir toplantıya davet ettiğini söyledi. Trump kampanyası, eski başkanın “toplantıyı sabırsızlıkla beklediğini” ve Trump'ın “çağrıyı çok takdir ettiğini” söyledi.

Kampanya boyunca Bay Biden, Trump'ın Beyaz Saray'a olası dönüşünü defalarca demokrasiye yönelik bir tehdit olarak çerçeveledi ve iki adam, 2020 başkanlık seçimlerinde karşı karşıya geldiklerinden bu yana amansız rakipler oldu. Bay Biden'ın zaferinin ardından Trump, seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddederek iktidar geçişini durdurdu.

Harris resmen kabul edildi Yarışta çarşamba öğleden sonra mezun olduğu Howard Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesine olan bağlılığını yinelerken seçim sonuçlarının kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Harris, “Amerikan demokrasisinin temel ilkesi, bir seçimi kaybettiğimizde sonuçları kabul etmemizdir” dedi. Bu ilkenin “demokrasiyi monarşi ve tiranlıktan ayırdığını” söyledi.

Başkan yardımcısı olan kampanyaya katıldı Temmuz ayı sonlarında seçimi kabul etmesine rağmen “Bu kampanyayı körükleyen mücadeleyi kabul etmiyorum” dedi.

Daha

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de yaşayan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir.