Biden, idam cezasına çarptırılan 40 federal mahkumdan 37'sinin cezasını şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapse çevirdi

EnondeR

New member
Başkan Biden, idam cezasına çarptırılan 40 federal mahkumdan 37'sine af tanıyarak cezalarını şartlı tahliye imkânı olmaksızın ömür boyu hapse çeviriyor.

Merhamet görmeyen üç mahkum, cezaevinde hüküm giymiş katil oldu. Hayat Ağacı Sinagogu saldırısı, Anne Emanuel Kilisesi'ndeki silahlı saldırgan Charleston'da ve hayatta kalan Boston Maratonu bombacısı.

Her ne kadar cumhurbaşkanının görev değişikliği ve af yetkisi geniş, anayasal olarak güvence altına alınmış ve geri alınamaz olsa da bu duyurunun partizan tartışmaları ateşleyeceği kesin.

Adalet Bakanlığı, politika ve prosedürleri gözden geçirebilmek için 2021'de infazlara ilişkin bir moratoryum başlattı.

Başkan seçilen Trump, idamlara devam edeceğini ve belki de idam cezası gerektiren suçları genişletmeye çalışacağını söyledi.

Bay Biden, ceza hafifletmelerini duyurduğu açıklamasında Trump'ın belirttiği niyetine imada bulunur gibi görünerek şöyle dedi: “Vicdanım gereği, geri çekilip yeni bir yönetimin benim durdurduğum infazları sürdürmesine izin veremem.”

Ayrıca şunları söyledi: “Bu hafifletmeler, yönetimimin terörizm ve nefret saikli toplu katliam dışındaki durumlarda federal infazlara uyguladığı moratoryumla tutarlıdır.

“Yanlış anlaşılmasın: Bu katilleri kınıyorum, onların alçakça eylemlerinin kurbanları için yas tutuyorum ve hayal edilemeyecek ve onarılamaz kayıplara uğrayan tüm ailelerin acısını çekiyorum.

“Fakat bir kamu savunucusu, Senato Yargı Komitesi başkanı, Başkan Yardımcısı ve şimdi de Başkan olarak vicdanım ve deneyimlerimin rehberliğinde, federal düzeyde ölüm cezasının kullanılmasını durdurmamız gerektiğine her zamankinden daha fazla inanıyorum.”

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği İcra Direktörü Anthony D. Romero, yaptığı açıklamada Bay Biden'ın hareketini övdü.ABD'de başarısızlıkla sonuçlanan idam cezasına çözüm bulma konusunda tarihi ve cesur bir adım attı; bu da bizi bu barbar uygulamayı yasadışı ilan etmeye bir kez daha yaklaştırdı. … Başkan Biden, idam cezasının ahlaka aykırı ve anayasaya aykırı zararlarını ortadan kaldırmak için tarihimizdeki herhangi bir başkanın en önemli adımını attı. … Bu hiç şüphesiz Biden başkanlığının ufuk açıcı başarılarından biri olacaktır.”

Ed O'Keefe bu rapora katkıda bulunmuştur.

Haberler'den daha fazlası

Arden Farhi

Arden Farhi, Haberler'in kıdemli Beyaz Saray yapımcısıdır. Çeşitli başkanlık kampanyalarını ve Obama, Trump ve Biden yönetimlerini ele aldı. Aynı zamanda “The Takeout with Major Garrett”ın da yapımcılığını üstleniyor.