Biden, muhtemelen görevden ayrılmadan önce öğrenci borcunun affedilmesinin son turunda, 55.000 işçi için 4,28 milyar dolar değerindeki parayı iptal et

EnondeR

New member
Washington — Biden yönetimi, Kamu Hizmeti Kredisi Bağışlaması olarak bilinen mevcut bir program aracılığıyla 55.000 işçinin daha federal öğrenci kredilerini iptal ediyor.

Eğitim Bakanlığı'nın Cuma günü yaptığı duyuru, öğretmenleri, hemşireleri, askerleri, kolluk kuvvetlerini ve hükümette veya kar amacı gütmeyen işlerde 10 yıl çalıştıktan sonra kredileri silmeyi vaat eden program aracılığıyla uygunluğa ulaşan diğer kişileri hedef alıyor.

4,28 milyar dolarlık yardımın, Başkan Biden'ın Ocak ayında görevden ayrılmasından önce kamu hizmeti kredisi affının son turu olması bekleniyor. Bay Biden, yaygın kredi iptali vaadini yerine getiremeyince, başkanlığından önce oluşturulan programlar aracılığıyla kredi yardımını genişletmeye odaklandı.

Bay Biden yönetiminde, Eğitim Bakanlığı, külfetli kurallar ve uygunluk koşulları konusunda yaygın kafa karışıklığı nedeniyle daha önce %99 ret oranına sahip olan Kamu Hizmeti Kredisi Affına ilişkin kuralları gevşetti.

Son rahatlama turuyla birlikte Bay Biden, 4,9 milyon Amerikalıyı kapsayan, mevcut programlar aracılığıyla eşi benzeri görülmemiş 180 milyar dolarlık federal öğrenci kredisini iptal etti. Bu, PSLF aracılığıyla yaklaşık 1 milyon borçlu için 78 milyar doları içeriyor.

Bay Biden yaptığı açıklamada, “Yönetimimin ilk gününden itibaren, yüksek öğrenimin fırsatlara engel değil, orta sınıfa giden bir bilet olmasını sağlayacağıma söz verdim” dedi. “Eylemlerimiz sayesinde, ülke çapındaki milyonlarca insan artık iş kurmak, emeklilik için tasarruf yapmak ve öğrenci kredisi borcunun yükü nedeniyle askıya almak zorunda kaldıkları yaşam planlarını sürdürmek için nefes alma alanına sahip.”

Yine de milyonlarca Amerikalıya geniş çapta yardım sağlama hedefinin gerisinde kaldı. Bay Biden'ın toplu iptal yönündeki ilk girişimi Yüksek Mahkeme tarafından engellendi ve ikinci girişimi Cumhuriyetçi devletlerin yürüttüğü hukuk mücadelesi içinde kaldı.

Ekim ayında, çeşitli mali zorluklarla karşı karşıya kalan kişilerin kredilerini iptal edecek başka bir kural önerdi, ancak bunun yürürlüğe girmesi pek olası değil.

Seçilen Başkan Trump, ikinci dönemi için öğrenci kredisi planlarını ayrıntılı olarak açıklamadı ancak kampanya sürecinde Bay Biden'ın iptal planlarını yasa dışı ve “aşağılık” olarak nitelendirdi. Kongre'deki Cumhuriyetçiler, Bay Biden'ı iptal etme çalışması nedeniyle eleştirdiler ve bunun, yükün üniversiteye gitmemiş veya kredilerini zaten geri ödemiş olan vergi mükelleflerine adaletsiz bir şekilde aktardığını söyledi.

Haberler'den daha fazlası