Biden yönetimi, 8 milyon öğrenci kredisi borçlusunun geri ödemelerinin dondurulmasını uzattı

EnondeR

New member
ABD Eğitim Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 milyon Amerikalının federal öğrenci kredisi ödemelerinin en az altı ay daha askıya alınacağını doğruladı.

İlk olarak CNBC tarafından bildirildiği üzere karar, Beyaz Saray'ın federal temyiz mahkemesi tarafından geçici olarak engellenen “Değerli Eğitimden Tasarruf” veya SAVE planına kayıtlı olanları etkiliyor. Ajansın bir sözcüsü Haberler'a, plana kaydolanların aylık ödemelerinden muaf tutulacağını ve faizsiz genel bir hoşgörüye tabi tutulacaklarını söyledi.

SAVE'de 8 milyon borçluve borç erteleme programına başvuran herkes, kuruma göre SAVE planına yönelik yasal itirazların sonucuna kadar en az altı ay daha faizsiz hoşgörüde kalmayı beklemelidir.

Başkan Joe Biden insanlara yardım etmeyi hatırlattı öğrenci borcuna yüklenildi 2020 kampanyasının önemli bir planı. Ancak çabaları, başta milletvekilleri olmak üzere muhalefet tarafından engellendi. Cumhuriyetçilerin liderliğindeki eyaletler. 2023 yılında Yargıtay Biden'ın planına 6-3 karşı çıktı 40 milyondan fazla kişinin öğrenci borcunun silinmesi.

Haziran ayında ABD 8. Dairesi Temyiz Mahkemesi SAVE'i geçici olarak engelledi ve Biden yönetiminin planın halihazırda iki alt mahkeme kararıyla itiraz edilmeyen unsurlarını uygulamasını engelledi.

Yasal tartışma öncesinde Eğitim Bakanlığı, SAVE planı kapsamında toplam 5,5 milyar dolarlık 414.000 dolarlık öğrenci borcunu affetmişti.

Uzmanlar, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin sonucunun bu tür programların hayatta kalıp kalamayacağını belirleyeceğini söylüyor. Bir sonraki yönetim, Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris'in öğrenci borçlarını azaltma sözü vermesiyle, hükümetin kredi yardım çabalarını savunma veya sona erdirme seçeneğine sahip olacak.

Öğrenci borçlarını affetmeye yönelik hamleleri eleştirenler arasında Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump da yer alıyor. Trump Beyaz Saray'dayken 2020 bütçe teklifi kamu çalışanlarına yönelik kredi affı programının kaldırılması çağrısında bulundu.

Sayın Biden geçen hafta sonlarında ilave bir açıklama daha yaptı: 4,5 milyar dolar Yaklaşık 60.000 öğretmenin, hemşirenin, itfaiyecinin ve diğerlerinin öğrenci borçları iptal edildi ve bu da onun yönetimi sırasında borç ertelemesinden yararlanacak kamu hizmeti çalışanlarının sayısını 1 milyondan fazlaya çıkardı.

Haberler'den daha fazlası

Kate Gibson

Kate Gibson, New York'taki Haberler muhabiridir ve burada işletme ve tüketici finansmanı konularını ele almaktadır.