Bilişim Olimpiyatları'na gitmek için yardım istiyorlar

uTKu

New member
O Arjantin BT ekibientegre dört lise öğrencisi2024 yılında düzenlenecek Uluslararası Olimpiyatlara katılma hakkını elde etti. İskenderiye, MısırVe finansman arıyor ulusal Devletin desteğinin olmaması nedeniyle seyahat edebilmek.

“Biz sponsor arıyorum Konaklama ve kalış masrafları Mısır Teknoloji Bakanlığı tarafından garanti edildiğinden katılımcılar için uçak bileti alabilecekler” dedi. Zurna Öğretmen Mariano Maluf.

Bu yıl, Ulusal Olimpiyat Programına verilen destek sınırlı çünkü Beşeri Sermaye Bakanlığı, eski Milli Eğitim Bakanlığı'nın sekretaryaya indirgenmesi sırasında resmi olarak sağlanan desteği değiştirdi.

uluslararası bilgisayar bilimi olimpiyatı (IOI), her yıl düzenlenen ortaöğretim öğrencileri için beş prestijli uluslararası bilim olimpiyatından biridir. Ortaokul öğrencilerine yönelik Uluslararası Olimpiyatların başlatılması fikri, Ekim 1987'de UNESCO'nun yirmi dördüncü Genel Konferansında önerildi ve ilk uygulaması Bulgaristan'da (1989) gerçekleşti.

Arjantin, IOI'ye 32 yıldır katılmaktadır ve San Martín Ulusal Üniversitesi (UNSAM) merkezli Arjantin Bilgisayar Olimpiyatları (OIA) programı, Arjantin'i temsil edecek ekibin üyelerinin yıllık olarak seçilmesinden sorumludur.

“Bugün Programın devamlılığına dair ne finansmanımız ne de teyitimiz var. Bunun bir şekilde devam edeceğini biliyoruz, çünkü başlangıcından bu yana 32 yıl geçti ve birçok kriz oldu, ancak bugün çocukların Eylül başında Mısır'da Arjantin'i temsil edebilmeleri için nasıl yapacağımızı bilmiyoruz.” Arjantin Bilgisayar Olimpiyatları Direktörü Mariano Maluf açıkladı.

Arjantin Bilgisayar Olimpiyatı (OIA) programı, San Martín Ulusal Üniversitesi'ne (UNSAM) dayanmaktadır.

Bu 2024, Arjantin Olimpiyat Bilgisayar Bilimi Takımının üyeleri şunlardır: Eduardo Carranza Vélez (Anglo Amerikan Okulu, Alta Gracia Córdoba); Bianca Vicente (“Carlos Pellegrini” Ticaret Yüksek Okulu, CABA); Juan José Läderach (Monserrat Ulusal Okulu, Córdoba Şehri); ve Lautaro Fabrizio Brandellero (Tekniği “Arq. Fco. Pinaroli”, Goya, Corrientes)

Bugün itibarıyla OIA Programı (bilgisayar bilimi) ve Ulusal Olimpiyat Programının (PNO) bir parçası olan Faaliyet Alanına ait diğer Olimpiyatlar (Biyoloji, Kimya, Fizik, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Jr. Bilimler) Eğitim Bakanı'ndan bilim insanları, genellikle her yıl sahip oldukları sponsorluk ve finansmana sahip olamayacaklar.

Arjantin uluslararası rekabete başladığından beri hiçbir zaman eksiklik yaşanmadı, ancak bu yıl 1 ve 8 Eylül tarihlerindeki varlığı tehlikede. Bu nedenle katılımcıların uçak biletlerini karşılayabilmek için sponsorluk kampanyası başlattılar çünkü konaklama ve konaklama masrafları Mısır Teknoloji Bakanlığı tarafından garanti ediliyor.

“Hepsi lise çağında olan çocuklar var 5 yıl boyunca buna hazırlandılar ve onları yalnız bırakamayız. Bu yıl değişen şey Hükümetin Olimpiyatlara bakış açısı oldu.” diye vurguladı Maluf.

Arjantin takımı, aksiliklere rağmen sponsorluk almak ve bilgisayar Olimpiyatlarının 2024 edisyonuna gidebilmek için bir kampanya başlattı. Katkıda bulunabilecek kişilerin UNSAM web sitesi aracılığıyla bizimle iletişime geçmeleri gerekmektedir.