CNN'in siyasi yorumcusu Alice Stewart 58 yaşında hayatını kaybetti

EnondeR

New member
Haber ağının Cumartesi günü bildirdiğine göre, CNN siyasi yorumcusu ve GOP'un bir dizi başkanlık kampanyasında çalışan kıdemli siyasi danışman Alice Stewart 58 yaşında öldü.

Kuzey Virginia polisi CNN'e, Stewart'ın cesedinin Cumartesi sabahı erken saatlerde Bellevue mahallesinde açık havada bulunduğunu ve herhangi bir cinayet şüphesinin bulunmadığını söyledi. CNN'e göre yetkililer, Stewart'ın tıbbi bir kriz geçirdiğine inanıyor.

Kanalın CEO'su Mark Thompson, personele gönderdiği bir e-postada Stewart'ı “CNN'de hepimizin çok yakın arkadaşı ve meslektaşı” olarak nitelendirdi.

“CNN'in haberlerine eşsiz bir kıvılcım getiren, bürolarımızda yalnızca siyasi bilgisiyle değil, aynı zamanda sarsılmaz nezaketiyle tanınan, emektar bir siyasi ve Emmy Ödüllü bir gazeteci” diye yazdı. “Böylesine olağanüstü bir kaybın yasını tutarken kalplerimiz ağırdır.”

(LR) Ed Goeas, Alice Stewart ve Bob Heckman, 13 Haziran 2011'de Manchester'daki Saint Anselm Koleji'nde New Hampshire Cumhuriyetçi Başkanlık Tartışması'nın ardından dönüş odasında Michele Bachman adına konuşuyor.

James Leynse/Corbis, Getty Images aracılığıyla

Cumartesi günü ölüm nedeni veya hayatta kalanlarla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Stewart, 11 Mart 1966'da Atlanta'da doğdu ve haber spikeri olarak Little Rock, Arkansas'a taşınmadan önce kariyerine Georgia'da yerel bir muhabir olarak başladı. O zamanki Arkansas Valisi Mike Huckabee'nin ofisinde iletişim direktörü olarak görev yapmaya devam etti. Huckabee'nin 2008'deki başkanlık yarışı sırasında da benzer roller üstlendi ve Minnesota Temsilcisi Michele Bachmann ve ardından eski Pensilvanya Senatörü Rick Santorum'un 2012 başkanlık adaylarında iletişim direktörü olarak görev yaptı. Stewart son olarak Teksas Senatörü Ted Cruz'un 2016 kampanyasının iletişim direktörüydü.

“Kalp parçalayıcı” Cruz Cumartesi yayınlandı sosyal medyada. “Alice harika, yetenekli ve sevgili bir arkadaştı. Ve Amerika'yı şiddetle seviyordu. Her gününü dolu dolu yaşadı ve çok özlenecek. Tanrı'nın tesellisi ve esenliği sevdiklerinin üzerine olsun. RIP.”

Stewart, 2016 seçimlerinden önce CNN'e siyasi yorumcu olarak katıldı ve günün siyasi haberleri hakkında fikir vermek için sık sık yayına çıktı. En son Cuma günü “Wolf Blitzer ile Durum Odası” programında göründü.

Stewart, 2020'de Harvard Political Review'a “CNN'in takdir ettiğini düşündüğüm bir bakış açısı” getirdiğini söyledi.

Stewart, “CNN'deki pozisyonum muhafazakar bir ses ama aynı zamanda bağımsız bir düşünür olmaktır” dedi. “Ben bir Kool-Aid içicisi değilim; asla Trump'çı değilim ve (Trump'a) oy verirken kapıda sağduyumu ve nezaketimi kontrol etmedim.”

Eski Arkansas valisi ve başkan adayı Asa Hutchinson, X'te Stewart'ın “ani ölümünün onun siyasi tutkusunun yanı sıra dostluğuna da değer veren herkes için büyük bir kayıp olduğunu” yazdı.

“Alice'le ilk kez Arkansas'ta tanıştım ve onun siyasette düşman edinmeye değil, arkadaş edinmeye odaklanmış olmasından gurur duyuyorum” dedi. “Teşekkürler Alice Stewart!”

Stewart ayrıca CNN yorumcusu Maria Cardona ile birlikte “Soldan Sağa Sıcak Mikrofonlar” adlı podcast'in sunuculuğunu yaptı ve daha önce öğretim üyesi olduğu Harvard Üniversitesi Kennedy Okulu Siyaset Enstitüsü'nün kıdemli danışma komitesinde görev yaptı.

CNN'e göre Stewart boş zamanlarında hevesli bir koşucuydu. Kasım ayında koştuğu TCS New York City Maratonu ve geçen ay koştuğu Credit Union Cherry Blossom 10 Mile yarışı da dahil olmak üzere yol yarışlarından fotoğrafları sosyal medyada sık sık yayınladı.

Haberler'den daha fazlası