Demokratlar, ateşli federal işçileri Trump'ın Kongreye adresine davet ediyor

EnondeR

New member
Washington – Bazı Demokratlar, kovulan federal işçileri Başkan Trump'ın konuşmasını boykot etmek yerine Salı günü Kongre'nin ortak bir oturumuna davet ediyorlar.

Kendi bölgelerine geri döndüğünde, Cumhuriyetçi milletvekilleri Yüzlü tepki Bileşenlerden Süpürme Kesimleri ki federal hükümetHükümet Verimliliği Bakanlığı tarafından denetlenen Elon Musk tarafından yönetilen bir görev gücü Dogan.

Illinois'den Demokratik Temsilci Eric Sorenson, Şubat ayında IRS'de yakıt uyum görevlisi olarak işten çıkarılan engelli bir gazi olan James Diaz'ı davet etti. Sorenson'un ofisine göre Diaz, Bay Trump'ın politikalarının çoğunu destekliyor, ancak federal işçilerin, özellikle gazilere, cumhurbaşkanının hükümetin elden geçirilmesi sırasında nasıl davranıldığı konusunda hayal kırıklığına uğradı.

Diaz yaptığı açıklamada, “Hayatımı bu ülkeye verdim ve uyarı veya saygı duymadan işten çıkarılmak cesaret kırıcı.” Dedi. “Fesih bildirim performans gösterdi ve performansımın mükemmel olarak belgelendiğini biliyorum, ancak çöp gibi muamele gördük. Yağı kesme ihtiyacını anlıyorum, ama insanlara bu şekilde davranamazsınız.”

Demokratik Temsilcinin konuğu olarak konuşmaya katılan Ordu kıdemli Adam Mulvey, Illinois'den Brad Schneider, hakaret etme şeklini de eleştirdi. Kuzey Chicago'daki gazilere ve aktif görev personeline hizmet veren bir federal sağlık merkezinde acil durum yönetim uzmanı olan Mulvey, kendisine feshinin performansa bağlı olduğu söylendiğini söyledi.

“Ben, feshedilen memurların çoğunluğu gibi ben de olağanüstü değerlendirmeler almıştım,” dedi Mulvey, tesiste tıbbi bakım kalitesi için ateşlerin ne anlama geldiğine dair endişesini de dile getirdiğini söyledi.

Temsilci Connecticut'tan Joe Courtney'e, Şubat ayında işten çıkarılmadan önce IRS'de proje yöneticisi olan Marine kıdemli Gabriel D'Alatri eşlik edecek. D'Alatri, kalıcı istihdam statüsünü güvence altına almaktan beş gün uzaktaydı ve ateşi karısını doğum iznini kısaltmaya ve işe dönmeye zorladı.

Diğer bazı Demokratlar da ateşli federal işçileri getiriyor:

• New York'tan Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, Buffalo'daki Gaziler İşleri Bölümü'ndeki işinden kovulan engelli bir Ordu gazisi olan Alissa Ellman'ı davet etti.
  • Massachusetts'ten Senatör Elizabeth Warren, Doug Kowalewski'yi konuğu olarak getirecek. Eski bir Ulusal Bilim Vakfı Program Direktörü Kowalewski, yakın zamanda 35 yıl sonra ajansta kovuldu.
  • Connecticut'tan Senatör Richard Blumenthal, devredilmiş Gaziler İşleri Müfettişi General Michael Missal'ı getiriyor.
  • Minnesota'dan Senatör Tina Smith davetli Voyageurs National Park'ın eski bir program yöneticisi Kate Severson, aniden sonlandırıldı geçen ay.
  • Temsilci New York'tan Grace Meng, bir gazi hastanesinde halkla ilişkiler memuru olarak işini kaybeden Ordu kıdemli Luke Graziani'yi getirecek.
  • New York Temsilcisi Ritchie Torres, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı'ndan kovulan Nancy Bolan'ı davet etti.
  • California'dan Jimmy Panetta, orman yangını önleme üzerinde çalışan Ben Vizzachero'yu davet etti. Ulusal Orman Servisi İşi kesilmeden önce.
  • California'dan Gil Cisneros'a yakın zamanda Eğitim Bakanlığı'ndan izin alınan Ollie Cantos eşlik edecek. Sivil Haklar Sekreteri Yardımcısı'na özel asistan olarak görev yaptı.
  • California Temsilcisi Zoe Lofgren, yakın zamanda kovulan bir tarım bilimcisi getiriyor. Lofgren, Hava Kuvvetleri gazisi olan bilim adamının adını “ailesine ve/veya topluluk üyelerine karşı olası misilleme eylemleri nedeniyle” yayınlamadığını söyledi.

Haberler'ten daha fazlası

Caitlin Yilek

Caitlin Yilek, Washington, DC merkezli CBSNews.com'da bir siyaset muhabiridir ve daha önce Washington Sınavı ve Tepe için çalıştı ve Ulusal Basın Vakfı ile 2022 Paul Miller Washington Raporlama Bursu üyesiydi.