FEMA Kasırga Sezonu İçin “Hazır Değil”, Dahili İnceleme

EnondeR

New member
Haberler tarafından elde edilen dahili bir incelemeye göre, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı Haziran ayında kasırga sezonu için “hazır değil” Personel Kesintileri ve Başkan Trump'ın ülkenin afet yardım ajansını ortadan kaldırma zorlaması.

PowerPoint sunumu, FEMA'nın yeni oyunculuk lideri David Richardson, ajansın yaklaşık iki hafta uzaklıkta fırtına sezonuyla kasırga hazırlığını gözden geçirmesini emretmesinden sonra oluşturuldu. 12 Mayıs tarihli bir dizi slaytta FEMA, afet yardım kuruluşunda “2025 kasırga sezonuna hazırlanırken temel görevine yeniden odaklanma” da dahil olmak üzere belirgin sorunlar belirledi.

Slaytlardan biri, “FEMA daha küçük bir ayak izine dönüştükçe, bu kasırga mevsiminin amacı iyi anlaşılmadı, bu nedenle FEMA hazır değil.” Dedi.

Sunumun başka yerlerinde, FEMA'nın kasırga mevsimi için hazırlık sürecinin çoğunun “bu yıl personel ve sözleşmeler gibi diğer faaliyetler nedeniyle raydan çıkarıldığını” söylüyor – Denetimli işçilerin işten çıkarılması Ve FEMA'nın sözleşme iş gücünde kapsamlı değişiklikler.

Slaytlar, “Henüz normal kasırga mevsimi hazırlık olmadı.”

CNN ilk olarak dahili belge hakkında rapor veriyordu.

Haberler'e yaptığı açıklamada, FEMA'yı denetleyen İç Güvenlik Bakanlığı'nda bir yetkili, hikayeyi “büyük ölçüde bağlam dışı” olarak adlandırdı ve FEMA'nın “kasırga mevsimine hazırlık için tamamen etkinleştirildiğini” söyledi. DHS yetkilisi, incelemenin kasırga sezonundaki yorumlarını “on dokuz sayfalık bir slayt güvertesinde bir satır ve ajans içindeki bir yetkilinin asılsız görüşü” olarak nitelendirdi.

“Slayt, günlük toplantı yöneticisi David Richardson'ın her gün Hurricane Hazırlık Karmaşık problem çözme adlı her gün düzenlediği kullanıldı. Başka bir deyişle, bir acil durum yönetim ajansının başının kasırga sezonundan önce ne yapması gerektiği gibi.”

Birden fazla FEMA çalışanına göre, Perşembe günü personel ile 30 dakikalık bir belediye binasında Richardson, ajansın sorulduğunda kasırga sezonuna hazır olup olmadığını söylemez. Bir haftadan az bir süredir iş başında olan Richardson, hala üzerinde çalıştığını ve birkaç hafta içinde daha iyi bir fikre sahip olması gerektiğini söyledi.

Atlantik kasırga sezonunun resmi başlangıcı 1 Haziran.

İç sunum ayrıca “kültür sorunları”, personel kıtlığı ve diğer federal ajanslarla koordinasyon zorluklarını belirtmektedir.

Belgenin bölümleri, Bay Trump'ın daha fazla acil müdahale görevini eyaletlere kaydırma planına atıfta bulunuyor gibi görünüyor. Slaytlar, devlet yetkililerinin “geçtiği yönündeki bir algı olduğunu söylüyor [the] “FEMA'ya Buck” ve “beklentileri yönetme ve FEMA'nın rolünün ne olduğunu anlama” ihtiyacını belirtiyor – federal ajansın bazı durumlarda “tamamlayıcı yardım” sunması gerektiğini öne sürüyor.

Perşembe günkü belediye binasında Richardson, California ve Teksas'ı kendi doğal afetlerine yanıt verebilen eyaletlere örnek olarak belirtti. Yorum, Şubat 2021'de Texas'ın ölümcül kış soğuk snap'ına konuşan birkaç FEMA personeli arasında kaşları kaldırdı ve yüz binlerce iktidarı kaybetmesine neden oldu.

FEMA, Atlantik Kasırga Sezonuna hazırlanırken birkaç ay çalkantılı bir şekilde karşılaştı. Bay Trump, ajansın önceki doğal afetleri ele almasını eleştirdi ve her ikisi de yüzdü hurdaya çıkarma fema ya da onu büyük ölçüde eyaletlere karşı kuran bir “destek ajansına” dönüştürmek.

Ajans, bu yılın başlarında yüzlerce denetçi çalışanı işten çıkardı. Ve Mart ayında, ajans belirtilen İşgücünün büyük bir payının DHS aracılığıyla sözleşme uzantılarına başvurması gerekecektir. Haberler, hareketin FEMA'nın işçilerinin yarısından fazlasını etkileyebileceğini bildirdi.

Ajansın eski oyunculuk başkanı Cameron Hamilton Geçen hafta Trump yönetimi tarafından kovuldu Ve yerine Hamilton, milletvekillerine FEMA'nın ülkenin “en iyi çıkarları” nda olduğuna inanmadığını söyledikten sonra Richardson'ın yerini aldı – Bay Trump'ın görüşleriyle çatışıyor.

Geçen hafta ilk elden yapılan toplantısında Richardson, personelin “Yoluma girme… Tam senin üzerinde koşacağım” dedi. Haberler.

Teğmen Albay rütbesine ulaşan eski bir deniz olan Richardson, Bay Trump'ın FEMA'yı küçültme planını destekledi ve “eyaletlere itmenin” ve “eyaletlerle daha fazla maliyet paylaşımı yapmanın” yollarını aramayı planladığını söyledi.

Geçen haftanın toplantısında, “Başkanın görevimi yaptığımdan emin olduğum gibi, Deniz Piyadelerimi Irak'a götürdüğümden emin olduğum gibi eğildim.” Dedi.

Haberler'ten daha fazlası

Michael Kaplan

Michael Kaplan, Haberler Araştırma Birimi için ödüllü bir muhabir ve yapımcıdır. Kepçeleri güvence altına alma ve uzun biçimli televizyon soruşturmaları hazırlama konusunda uzmanlaşmıştır. Çalışmaları “60 Dakika”, CNN ve The New York Times'ta yayınlandı.