Google ile Ücretsiz Kişisel Asistan Nasıl Oluşturulur, Adım adım

uTKu

New member
Google Yapay zekaya karşı yük getirir Chatgptaçık AI'dan. Amacıyla Giderek daha fazla kullanıcı ekleyinteknolojik dev, İkizler dil modeli ile oyunun kurallarını değiştirmeye karar verdi, ancak özellikle mücevherleri Ücretsiz ve erişilebilir bir alternatif sunmak Herkes için.

Yakın zamana kadar, Chatgpt'in en ilginç işlevlerinden biri SO -Called GPT'lerdi. Var olan AI'nın kişiselleştirilmiş versiyonları Kullanıcılarının “dijital sekreterleri” üzerinde tamamen kontrole sahip olmalarına izin verirler. Yani, dil modelini metin düzeltmesi, matematiksel sorunlar çözümü veya seyahat planlaması gibi belirli görevleri çözebilmeniz için uyarlayın.

Ancak, büyük bir sınırlama vardı: sadece ödeyen kullanıcılar 20 dolarlık abonelik Herkes kullanabilse de aylık olarak onları yaratabilirler.

Google'ın İkizler ile bu durumdan nasıl yararlanacağını bildiği bir şey.

Google'ın “GEMS”, belirli görevler ve Openai GPT'ler için tasarlanmış İkizler'in özel versiyonlarıdır. En büyük fark şu ki, Openai, GPT'lerin premium kullanıcılara oluşturulmasını kısıtlarGoogle, GEMS oluşturma ve kullanma olasılığını ücretsiz olarak açma kararı aldı.

Daha önce, bu işlev sadece Gemini Advanced için ayda 21,99 dolar ödeyenler için mevcuttu. Ancak şimdi, herhangi bir kullanıcı GEMS Manager'a erişebilir ve asistanlarını ücretsiz olarak özelleştirebilir.

Google'ın beş varsayılan asistan seçeneği sunduğunu hesaba katmanız gerekir: Beyin fırtınası (fikir ve yaratıcılık üretmek için), Profesyonel Oryantasyon (Kariyer ve işgücü gelişimi hakkında ipuçları sağlar), programlama (Kod ve saflaştırma konusunda yardım), öğrenme (farklı konularda eğitim desteği) ve Yazma İncelemesi (Düzeltme ve metin iyileştirmeleri).

Profil tanımlandıktan sonra, kullanıcılar bunları oluşturmak ve işe koymak için belirli adımları izlemelidir:

1) Gems yöneticisine erişiyorum: Gemini'nin web sürümünden https://gemini.google.com/gems/create bağlantısını tıklamanız ve ardından “Yeni Gem” düğmesine tıklamanız gerekir.

2) Hedefi tanımlayın: Kullanıcı sihirbazın ne kullanacağını belirtmelidir (örneğin, metin düzeltmesi, seyahat planlaması, finansal tavsiye vb.).

3) Açık ve ayrıntılı bir istemi yazdım. Bu talimat, soru veya uygulama, bir AI sisteminin bir cevap oluşturmak veya belirli bir görevi yerine getirmesi için ilk vuruştur. Yani, mücevherin amacı yeni bir dil öğrenmekse, bu talimat yüklenmelidir:

“Bir dil öğretmeni ve kullanıcılara kelime dağarcığını, dilbilgisini ve telaffuzlarını geliştirmelerine yardımcı olursunuz. Öğrenilen dilde cevap verdim, ancak İspanyolca hataları açıklar ve önerilerde bulunur. Öğrenmeyi güçlendirmek için net örnekler ve pratik egzersizler kullanın.”

5) Tutun ve mücevheri dene: Yapılandırıldıktan sonra, kullanıcı onu kullanmaya başlayabilir ve ihtiyaçlara göre ayarlayabilir. Oluşturulan herkes web sitesinin “Taşlarınız” bölümünde mevcut olacaktır.

Gems birçok avantaj sunsa da, Ayrıca bazı kısıtlamaları var. Prensip olarak, İspanyolca versiyonundaki belgelerin yükselmesine izin vermezler. İngilizce sürümünde, bazı kullanıcılar zaten daha gelişmiş analiz için PDFS veya Excel gibi dosyaları yükleyebilir.

Gemini'nin gelişmiş modelleri bile ödeme sürümü için özel kalır.

Buna rağmen, mücevherlerin halka açılması Rekabette önemli bir değişiklik Konuşma IAS. Artık herkes asistanını ödeme yapmadan özelleştirebilir, bu da chatgpt'e bir darbe ve abonelik modelleri.