Güney Dakota Valisi Kristi Noem, köpeği öldürme kararının arkasında duruyor ve bunu yeni kitabında paylaşıyor

EnondeR

New member
Güney Dakota Valisi Kristi Noem Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın potansiyel aday arkadaşı – Pazar günü, asi bir köpeği ve bir keçiyi öldürmek hakkında yazdığı yeni kitabına olan ilgiye değindi.

The Guardian, Noem'in yakında yayınlanacak olan “Geri Dönüş Yok: Politikada Yanlış Olan Şeyler ve Amerika'yı Nasıl İleri Taşıyoruz” adlı kitabının bir kopyasını aldı. Noem'in önümüzdeki hafta “Face the Nation” programında 7 Mayıs'ta yayınlanacak olan kitabı hakkında röportaj yapması planlanıyor.

İçinde, sülün avcılığı için eğittiği 14 aylık, tel saçlı bir işaretçi olan talihsiz Kriket'in hikayesini anlatıyor.

Güney Dakota Cumhuriyetçi Valisi Kristi Noem, 10 Ocak 2024'te Pierre, SD'deki Eyalet Meclis Binası'nda düzenlenen bir etkinliğe katıldı

Jack Dura / AP

Guardian'a göre kendisi bu hikayenin, eğer yapılması gerekiyorsa “zor, karışık ve çirkin” bir şey yapmaya istekli olduğunu göstermek için dahil edildiğini yazıyor. Cumhuriyetçi valiye karşı tepki hızlı oldu ve o, Pazar günü sosyal medyada konuyu ele aldı.

“Çiftliğimizdeki çalışan köpeklerden biri olan Cricket'ın yakında çıkacak kitabım – Geri Dönüş Yok'ta yer alan 20 yıllık hikayesinden dolayı bazı insanların neden üzüldüğünü anlayabiliyorum” X'teki bir gönderide şunu yazdı:, platform resmi olarak Twitter olarak biliniyor. “Kitap hayatıma dair birçok dürüst hikayeyle, iyi ve kötü günlerle, zorluklarla, acı verici kararlarla ve öğrenilen derslerle dolu.”

Noem kitabında, vahşi köpek yavrusunu sakinleştirmek umuduyla Cricketı yaşlı köpeklerle birlikte av gezisine çıkardığını yazıyor. Bunun yerine Cricket “hayatının en güzel anlarını yaşarken” sülünleri kovaladı.

Noem, av gezisinden eve dönerken bir aileyle konuşmak için durduğunu yazıyor. Cricket, Noem'in kamyonundan indi ve ailenin bazı tavuklarına saldırıp öldürdü, ardından valiyi ısırdı.

Pazar günü köpeği öldürme kararını savundu ve şöyle dedi: “Güney Dakota yasaları, çiftlik hayvanlarına saldıran ve onları öldüren köpeklerin öldürülebileceğini belirtiyor.”

Noem, “Cricket'in insanları ısırarak onlara karşı saldırgan davranışlar gösterdiği göz önüne alındığında, ne yapacağıma karar verdim” diye yazdı. “Çiftliği yönetirken ya da siyasette, sorumluluklarımı hiçbir zaman başka kimseye devretmedim. Zor ve acı verici olsa bile. Yasalara uydum ve sorumlu bir ebeveyn, köpek sahibi ve komşu oldum.”

Kitapta Noem ayrıca ailesinin, kötü kokan ve çocuklarını kovalamayı seven “iğrenç ve kötü” bir erkek keçiye sahip olduğunu da yazıyor. O da keçiyi öldürmeye karar verdi. Keçinin ilk atışta hayatta kaldığını, bu yüzden kamyona geri döndüğünü, bir mermi daha aldığını ve ardından onu tekrar vurarak öldürdüğünü yazıyor.

Alıntılar, birçok kişinin kendi evcil hayvanlarının fotoğraflarını yayınladığı sosyal medya platformlarında anında eleştirilere yol açtı. Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme kampanyası, hikayeyi Noem'in Trump'la birlikte çekilmiş bir fotoğrafıyla birlikte sosyal medyada gün yüzüne çıkardı.

Bu, Noem'in ulusal çapta ilgiyi ilk kez çekmesi değil.

Bir ay önce bir mesaj yayınladığında Estetik diş cerrahisi hakkında bilgilendirici reklam benzeri video eyalet dışından kabul edildi.

X'le ilgili yaklaşık beş dakikalık bir videoda, Teksas'taki bir kozmetik diş hekimleri ekibini kendisine gurur duyabileceğini söylediği bir gülümseme verdikleri için övdü. “Smile Texas'taki yeni ailemi seviyorum!” yazdı.

2019'da eyaletin meth karşıtı kampanyasının arkasında durdu. biraz alay konusu “Meth. İşimizin başındayız.” sloganı için Noem, kampanyanın insanların metamfetamin salgını hakkında konuşmasını sağladığını ve bazılarının tedaviye yönlendirilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Haberler'den daha fazlası