Lara Trump, RNC eşbaşkanlığından istifa etti ve Florida Senatosu koltuğu hakkındaki spekülasyonlara değindi

EnondeR

New member
Lara Trump, kayınpederi ve seçilen Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'a dönmeye hazır olmasıyla birlikte bir dizi potansiyel seçeneği değerlendirdiği için Cumhuriyetçi Ulusal Komite eşbaşkanlığından istifa edecek.

Bu olasılıklar arasında Florida Senatörü Marco Rubio'nun yerine geçmek de yer alıyor. Trump yeni dışişleri bakanı olmaya aday. Rubio onaylanırsa, Florida Valisi Ron DeSantis, Rubio'nun 2026'da sona erecek olan görev süresinin geri kalanında koltuğa kimin oturacağını seçecek.

Associated Press'e verdiği bir röportajda “Bu, ciddi olarak değerlendireceğim bir şey” dedi. “Eğer tamamen şeffaf olursam, bunun neye benzeyeceğini tam olarak bilmiyorum. Ve eğer bu benim için gerçekse kesinlikle mümkün olan tüm bilgileri almak isterim. Ama evet, bunu %100 dikkate alırım.” “

Mart ayında RNC eşbaşkanı olarak seçilen Lara Trump, Cumhuriyetçilerin Beyaz Saray'ı geri alması ve Senato'nun kontrolünü elinde tutması açısından önemli bir oyuncuydu. dar Meclis çoğunluğu. Yükselen siyasi profili ve yeni cumhurbaşkanıyla bağları göz önüne alındığında, bundan sonra yapacağı şey Cumhuriyetçi siyaseti şekillendirebilir.

Cumhuriyetçi Ulusal Komite Eş Başkanı Lara Trump, Cumhuriyetçi Ulusal Kurultayı'nda konuşuyor.

Getty Images aracılığıyla Victor J. Blue / Bloomberg

Trump ailesinden bir üyenin Senato'ya yerleştirilmesi fikri bazı Cumhuriyetçi çevrelerde olumlu karşılandı. Rubio'nun yerine geçmesi için baskı yapanlar arasında Tesla'nın annesi Maye Musk ve SpaceX CEO'su Elon Musk da var.

X'te “Senato yaşlılar kulübüdür. Sırlarını açığa çıkaracak akıllı, genç ve açık sözlü bir kadına şiddetle ihtiyacımız var” dedi. Lara Trump 42 yaşında.

Seçim gecesi Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago malikanesinde Lara Trump'la birlikte olan Elon Musk, annesinin paylaşımına şu şekilde yanıt verdi: “Lara Trump gerçekten harika.”

Başkan Michael Whatley ve Lara Trump liderliğindeki RNC, Donald Trump'ın yeniden seçilme teklifini yanlış gerekçelerle Demokrat Joe Biden'a kaptırmasından dört yıl sonra, kendi deyimiyle “seçim bütünlüğü” çabası için yaklaşık 230.000 gönüllüyü ve bir avukat ordusunu işe almak için büyük yatırım yaptı. veya seçmen dolandırıcılığıyla ilgili kanıtlanmamış teoriler. Turning Point Action ve Musk'un Amerika PAC'ı gibi dış gruplar, reklam ve oydan çıkma çabalarında daha büyük bir sorumluluk üstlendi.

Whatley RNC başkanı olarak kalacak olsa da Lara Trump, eş başkanlık görevinde hedeflerine ulaştığını hissettiğini söyledi.

“Bu büyük galibiyetle birlikte süremin dolduğunu hissediyorum” dedi. “Yapmayı planladığım şey gerçekleşti.”

Lara Trump, Musk'un yeni girişimini, Musk ve diğer girişimci Vivek Ramaswamy'nin başkanlığını yaptığı hükümet dışı bir görev gücü olan Hükümet Verimliliği Departmanı'nı veya DOGE'yi övdü. Trump'ın ikinci dönemine yönelik “Amerika'yı Kurtarın” gündeminin bir parçası olarak federal çalışanları kovmak, programları kesmek ve federal düzenlemeleri kesmek için kullanıldılar.

“Ülkemizin kuruluşundan bu yana federal hükümetimizde pek çok açıdan böyle bir hareket gördüğümüzü gerçekten sanmıyorum” dedi. “Ve bence yapmayı planladıkları şeyde başarılı olurlarsa, bunun Amerika için harika bir dönüştürücü olacağını düşünüyorum.”

Bu kez yönetim yapısından başlayarak farklı bir başkanlık beklediğini söyledi: Trump'ın kızı Ivanka ve damadı Jared Kushner, son yönetiminde Beyaz Saray danışmanları olarak görev yaparken Lara Trump, ortada bir aile görmediğini söyledi. üye bu sefer kayınpederiyle birlikte Beyaz Saray'da herhangi bir pozisyon alıyor.

“Gerçekten oraya girip dört yıl boyunca iyi bir iş çıkarmak istiyor ve hizmet etmek istediği tek şey bu” dedi. “Dört yıl oldu ve o dışarıda.”

Lara Trump ayrıca Cumhuriyetçi Parti'nin her zamankinden daha fazla birlik içinde olmasını beklediğini söylüyor. Mayıs ayında eş başkan olduğunda Trump kampanyası ve RNC birleşti, çalışanlar işten çıkarıldı ve pozisyonlar yeniden yapılandırıldı. Sonucun Trump'ın gündemiyle aynı fikirde olmayan GOP milletvekilleri için sorun yaratabileceğini söyledi.

“Bütün parti tamamen değişti ve tamamen değişti” dedi. “İnsanların siyasi görüşlerini açıklama konusunda biraz daha cesur olduklarını düşünüyorum.”

Haberler'den daha fazlası