Michael Cohen savunma tarafından sert sorgulamalarla karşı karşıya kalırken Trump'ın duruşması canlı güncellemeler

EnondeR

New member
Cohen'in karakterine ve güvenilirliğine yönelik yaklaşık beş saat süren yıkıcı saldırıların ardından Blanche, sonunda davadaki temel iddialardan bazılarını sormaya başladı.

Cohen'in bu hafta başında verdiği ifadeye döndü; 24 Ekim 2016'da telefonda o zamanki aday Trump'la konuştuğunu ve kendisine Daniels'ın hikayesinin haklarını güvence altına alma çabaları hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Blanche, Cohen'den, Cohen'in, Trump'ı telefona veren o zamanki koruması Keith Schiller'i aradığını söylediğini hatırlamasını istedi.

Görüşme hoparlörden mi yapıldı yoksa Trump telefonu açtı mı? Cohen emin değildi.

Cohen tam olarak ne hakkında konuştuklarını hatırlıyor mu?

Cohen, “Konu hakkında konuştuk ve çözüldü” dedi.

Blanche, Cohen'e o akşama ait iki dizi kısa mesaj gösterdi. İlki, kendisi ile kendisine şaka yapan bir kişi arasındaki bir alışverişi gösteriyordu. Cohen, genci Gizli Servis'e teslim etmekle tehdit etti.

Bugünkü ifadeye göre kişi, “Ben yapmadım, 14 yaşındayım, lütfen bunu yapmayın” dedi.

Blanche daha sonra Cohen'e Schiller'le olan bu alışverişle ilgili kısa mesajları gösterdi. Schiller, Cohen'in daha önce ifade verdiği telefon görüşmesinden hemen önce Cohen'e kendisini aramasını söyledi.

Blanche, Cohen'i Trump'la Daniels anlaşması hakkında konuştuğunu söylerken yalan söylemekle suçladı.

Sesi yükselen ve kelimeler hızla gelen Blanche şunları söyledi: “Bu bir yalandı, çünkü aslında Keith Schiller'le 14 yaşındaki bir çocuktan taciz edici telefon görüşmeleri aldığınız konusunda konuşuyordunuz, değil mi?”

Cohen, bu konuyu Schiller'le konuştuğuna inandığını ve Trump'a anlaşma konusunda bilgi verdiğini söyledi.

Blanche, “Artık hafızanız, dürüstçe ifade vererek, 1 dakika 36 saniyelik bir telefon görüşmesinde Bay Schiller'e 14 yaşındaki bir çocuk tarafından tacize uğradığını anlatmak için yeterli zamanınız olduğunu ve Trump'a güncel bilgi verdiğinizi gösteriyor” diye sordu.

Cohen yaptığını söyledi.

Cohen, “Her zaman her şeyi patronun yanında anında yürüttüm ve bu durumda bana 'Her şey halledildi, çözüldü' diyordu” dedi.