“Ölümün mavi ekranını” önlemenin geçici çözümü nedir?

uTKu

New member
Bilgisayar arızası MicrosoftDünyanın dört bir yanındaki havayollarını, bankaları, medya kuruluşlarını çökerten birçok bilgisayar açıldığında sözde “mavi ölüm ekranı veya BSoD” görüntülendi (Ölümün Mavi Ekranıİngilizce kısaltmasıyla), Windows işletim sistemi çalıştırıldığında ortaya çıkan felaket bir görüntü Bir sistem hatasından kurtulamıyorsunuz veya kurtulamayacağınızı düşünüyorsunuz. Duruyor, donuyor ve çalışmaya devam edemiyor.

CrowdStrike bilgisayar güvenlik platformunun hatalı güncellemesi, Microsoft ekipmanlarının yaşadığı arızanın ve dolayısıyla Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarların engellenmesinin kaynağıdır.

“Binlerce kişinin hizmetlere erişememesinin yarattığı rahatsızlık, günlük hayatımızın ve işlerimizin işleyişinde büyük teknoloji şirketlerine olan bağımlılığımızı hatırlatıyor. Sistem ve ağların güncellenmesi ve bakımı, istemeden de olsa küçük hatalar içerebilir. bugün yaşananlara benzer geniş kapsamlı sonuçlara yol açabilir” diye açıklıyor Camilo Gutierrez, ESET Latin Amerika Laboratuvar Müdürü.

Şöyle ekliyor: “Bu olayın bir başka yönü de büyük ölçekli BT altyapısının kullanımındaki 'çeşitlilik' ile ilgilidir. Bu, işletim sistemleri (OS), siber güvenlik ürünleri ve küresel olarak dağıtılan diğer uygulamalar gibi kritik sistemler için geçerlidir. Çeşitlilik düşük olduğunda, tek bir teknik olayBir güvenlik sorununun yanı sıra, küresel ölçekte aksaklıklara ve ardından zincirleme etkilere neden olabilir.

Mavi ekranlar yalnızca bir Windows özelliğidir: Mac veya Linux gibi diğer işletim sistemlerinde görünmezler; Bu, Windows'un bir sistem arızasından kurtulamaması veya donanımın teknik bir arıza yaşaması durumunda ortaya çıkan bir hata mesajıdır (Arızalı RAM Bellek).

'Ölümün mavi ekranı' icat edildi Steve BallmerMicrosoft'un işletim sistemleri bölümünün başındayken, 1985 yılında şirket tarafından geliştirilen ilk sistem olan Windows 1.0 için tasarlandı.

O günden bugüne görünüm mavi kalsa da işletim sistemlerinin çeşitli versiyonlarına göre değişti ve şirket arıza sayısını azaltmaya çalıştı.

Bugünkü görünümü, Windows ortaya çıktığından beri açık mavi arka planda, sosyal ağlardaki üzüntü ve hayal kırıklığı emojisine benzer iki nokta ve parantez çizimiyle ve evrensel bir metinle sunuluyor. çökmeye neden olan hatayı göstermiyor.

Windows “mavi ekran” sorununa çözüm önerileri

Mavi ekran: tarihsel bir Windows hatası. Fotoğraf Microsoft

Bu Cuma günü CrowdStrike'da yaşanan özel sorunun yanı sıra, o korkunç mavi ekran göründüğünde, Sistemi yeniden başlatın. Hata ciddi değilse sistemin kendisi sorunu çözebilecek ve sorunsuz bir şekilde tekrar çalışın.

Ancak Windows belirli kuralların izlenmesini önerir belirli adımlar hatanın devam etmesi ve kullanıcının sunucuyu veya bilgisayarı başlatamaması durumunda.

Mavi ekran göründüğünde şunları yapmanız gerekir: hata kodunu not edin ve görünen tüm mesajlar. Bu, sorunun nedenini belirlemenize yardımcı olabilir.

Federal Siber Güvenlik Ajansı, Microsoft'un güvenlik sağlayıcısı CrowdStrike Falcon tarafından yapılan bir güncellemenin, Windows işletim sistemi çalıştıran bilgisayarları etkilediğini, bunların çökmesine ve görünürde bir çıkış yolu olmayan mavi ekran görüntülenmesine neden olduğunu bildirdi.

Buna göre… pic.twitter.com/q40m91UZb8

— Federal Siber Güvenlik Ajansı (@AFC_Argentina) 19 Temmuz 2024
Yeniden başlattıktan sonra, gözden geçirebileceksiniz. Etkinlik görüntüleyici Hata hakkında daha fazla ayrıntı için Windows'ta. Erişmeniz gerekiyor a Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyici.

Öte yandan mavi ekran, eski veya uyumsuz olabilecek güncellenmiş sürücülerin eksikliğinden kaynaklanabilir. Bunu yapmak için donanım üreticinizin web sitesine gidin ve en yeni sürücüleri indirin. Veya girin Ayarlar > Güncelleme ve güvenlik > Windows Güncelleme.

Başka bir çözüm, sistemle çakışabileceği için her türlü yeni yazılımı kaldırmaktır. Yeni bir program yükledikten sonra mavi ekran görünmeye başlarsa, onu kaldırmayı deneyin. Donanımla aynı. Başta RAM belleği ve depolama diski olmak üzere her zaman iyi bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Sistemin Güvenli Modda başlatılması sorunların tanılanmasına ve çözülmesine yardımcı olabilir. Erişmek için: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows logosu görünmeden önce F8'e (veya daha yeni sürümlerde Shift + F8'e) basın.

Daha sonra sistem geri yükleme işleviyle kullanıcı, bilgisayarı düzgün çalıştığı noktaya geri döndürebilir. Bunu yapmak için şu rotayı izlemeniz gerekecek: Ayarlar > Güncelleme ve güvenlik > Kurtarma > Sistem geri yükleme.

Hiçbir şey işe yaramazsa, önerilen son adım şu olacaktır: işletim sisteminin yeniden yüklenmesi.