Sarah McBride Temsilciler Meclisi'nin ilk trans üyesi olma yolunda

EnondeR

New member
Tipik bir seçim yılı sahnesi: Bir üniversite futbol maçında kalabalığın arasında çalışan bir Kongre adayı. Ancak Sarah McBride'ın Delaware Eyalet Üniversitesi'ndeki basit el sıkışma hareketi Amerikan tarihinde bir dönüm noktasına yol açabilir. Seçilirse o ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk trans üyesi olacak.

Bunun kendisi için ne anlama geldiği sorulduğunda McBride, “Benim gibi birinin adaylığının mümkün olduğu Delawarian'lar için bir kanıttır.”

“Pazar Sabahı” salgın sırasında McBride ile ilk tanıştığındaeyalet senato koltuğuna seçilen ilk trans kişi olarak zaten tarih yazıyor ve Amerika'nın seçilmiş en yüksek rütbeli trans yetkilisi oluyordu. Şimdi 34 yaşında ve neredeyse iki dönemdir daha yüksek bir göreve aday oluyor ancak bunun trans kadın kimliğiyle ilgili olmadığını söylüyor:

2020'de Sarah McBride, eyalet senato koltuğuna seçilen ilk trans birey olarak tarih yazdı. Şimdi Delaware Demokratı Kongre için yarışıyor.

Haberler

Sanırım insanlar benim kişisel olarak bir LGBTQ bireyi olarak eşitliğe yatırım yaptığımı biliyorlar” dedi. “Fakat benim önceliklerim uygun maliyetli çocuk bakımı, ücretli aile ve tıbbi izin, barınma, sağlık bakımı, üreme özgürlüğü olacak.”

Kongre yarışındaki Cumhuriyetçi rakibi eski bir Delaware Eyalet Polis memuru olan John Whalen III'tür.. Başlıca öncelikleri yasadışı göçü durdurmak ve federal borcu azaltmaktır. Bu haber için röportaj yapmak istemedi ancak kısa bir telefon görüşmesinde McBride'ın trans kadın olmasının yarışta etken olup olmayacağı sorulduğunda “Bundan daha önemli şeyler var” dedi.

Delaware Üniversitesi Siyasal İletişim Merkezi direktörü Profesör Danna Young da aynı fikirde. “Seçmenlerin gerçekten diğer konuları da duymak istediklerini düşünüyorum” dedi.

Young, 2018'de trans adaylara yönelik tutumlar üzerine bir çalışmanın ortak yazarlığını yaptı. Young, “İnsanlara, eğer aday kendi partisinden olsaydı transseksüel bir adayı desteklemeye istekli olup olmayacaklarını sorduk” dedi. “Ve sonuçlar, transseksüel bir aday için aslında çok fazla destek olmadığını gösterdi.”

Ancak şimdi, bu çalışmanın bugün geçerli olup olmayacağını sorguluyor; özellikle de Sarah McBride gibi belirli bir transseksüel adayla bağlantılı olmadığı için. Young, “İnsanlar onu artık tanıyor, özellikle de küçük bir eyalette” dedi.

Şu ana kadar Delaware seçmenleri, McBride'ın, gelecekteki kocası Andrew Cray adında bir trans adamla Obama dönemindeki bir Beyaz Saray resepsiyonunda nasıl tanıştığı da dahil olmak üzere hikayesine aşina. McBride, “Andy tanıştığım en nazik, en komik ve en zeki insandı” dedi.

Cray düğünlerinden sadece dört gün sonra kanserden ölecekti.

Profesör Young, tüm bunların Sarah McBride'ı güçlendirdiğini söylüyor: “O dayanıklı. Ulusal düzeyde önüne çıkabilecek her türlü saldırıyı göğüsleme yeteneği konusunda endişelenmiyorum” dedi Young.

Ancak ulusal düzeyde, Cumhuriyetçi başkan adayı, transseksüel sorunları ön planda tutuyor ve örneğin okul çocuklarının cerrahi prosedürler geçirdiğine dair yanlış bir suçlamada bulunuyor: “Transeksüellik olayı inanılmaz… Çocuğunuz okula gidiyor ve eve bir kez geliyor. Birkaç gün sonra bir operasyonla,” Donald Trump yakın zamanda muhafazakar grup Moms for Liberty'ye söyledi.

McBride, “Kongre'de Donald Trump'ın hakkında çirkin şeyler söylediği bir topluluğun parçası olan ilk kişi ben olmayacağım” dedi.

Delaware Eyalet Senatörü Sarah McBride.

Haberler

Trans bireylere karşı çıkan diğer Kongre üyeleriyle nasıl barışabileceği sorulduğunda McBride, “Sanırım bu işe gerçekten bulaşmış olanlar, profesyonel provokatörler olan insanlar? Onlarla çalışmayacaklar” dedi. herhangi Demokrat. Kendi Cumhuriyetçi meslektaşlarıyla zar zor çalışabiliyorlar.”

Delaware Üniversitesi tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, McBride'ın bu yoğun Demokrat eyalette 20 puandan fazla önde olduğunu ortaya koydu. McBride, seçildiği takdirde Kongre'nin son trans üyesi olmayacağına inanıyor:

Tarih boyunca yakınlığın gücünün en kapalı kalpleri ve zihinleri bile açtığını biliyoruz” dedi. “Ve yakınlığın gücünün, en temel insani duygu olduğuna inandığım empatiyi harekete geçirdiğine hâlâ inanıyorum. ”

Daha fazla bilgi için:

Hikayenin yapımcılığını Robert Marston üstleniyor. Editör: George Pozderec.

Daha

Rita Cesur

Rita Braver, sanat ve kültürden siyaset ve dış politikaya kadar her konuda haber yaptığı “Haberler Sunday Morning”in ulusal muhabiridir.