Scarlett Johansson, OpenAI'yi ChatGPT'de kullanmak üzere sesini “çalmakla” suçluyor

uTKu

New member
OpenAI birinin kullanımını durdurmayı planladığını duyurdu. sesleri SohbetGPT aktrisin ardından Scarlett Johansson ses çıkardığına dikkat çekti “ürkütücü derecede benzer” sizinkine.

Şirket, X sosyal ağında yaptığı bir yayınla, “askıya almak için çalıştığını” belirtti. Gökyüzüadı beş sese katıl ChatGPT kullanıcılarının seçebileceği şey yapay zeka asistanıyla sohbet et.

OpenAI şunu belirtti: “soruları aldım” Amiral gemisi sohbet robotu için, özellikle de Sky için mevcut ses seçeneklerini nasıl seçtiği hakkında, bu yüzden bu soruları ele almak istedim.

Soru soran kişilerden biri de Johansson'du. kurgusal bir yapay zeka asistanına ses verdive fütürist anında, filmde “O” 2013 yılı.

Johansson, OpenAI CEO'sunun, Sam Altmangeçtiğimiz Eylül ayında kendisiyle iletişime geçerek sisteme ses verip veremeyeceğini sordu ve bunun, bu teknolojiden rahatsız olan “insanları rahatlatacağını” hissettiğini belirtti. Oyuncu teklifi reddettiğini açıkladı.

OpenAI günler önce, artık görüntüleri, videoyu ve sesi aynı anda anlayan ChatGPT'nin (4-o) yeni sürümünü sundu. (Fotoğraf: AP)

“Yayınlanan demoyu duyduğumda Şok oldum, öfkelendim ve Bay Altman'ın benimkine tüyler ürpertici derecede benzeyen bir sesi, en yakın arkadaşlarım ve haber medyası kadar arayacağına inanamadım. Bir fark söyleyemediler”dedi Johansson.

OpenAI'nin kabul ettiğini ekledi “isteksizce” sonrasında Sky'ın sesini kaldırmak için işe alınan avukatlar Altman'a şirketin bu sesi elde etme sürecini soran mektuplar gönderdiklerini söyledi.

OpenAI'nin Scarlett Johansson'a yanıtı

OpenAI CEO'su Sam Altman, Sky'ın sesinin
OpenAI CEO'su Sam Altman, Sky'ın sesinin “başka bir profesyonel oyuncuya” ait olduğuna dair güvence verdi. (Fotoğraf: AP)

OpenAI çürütmeye çalıştı ChatGPT ses seçim sürecini detaylandırmayı amaçlayan önceki duyurusuna eklenen bir blogda Johansson hakkında internette dolaşan teoriler.

OpenAI, ChatGPT'deki sesli sohbet desteğiyle artık kullanıcılara şunları yapma olanağı sunuyor: Etkileşimleriniz için beş ses arasından seçim yapın Breeze, Cove, Juniper, Sky ve Ember isimli bu 'chatbot' ile her biri “kendine özgü ton ve karaktere” sahip.

Şirket, yapay zeka seslerinin “bir ünlünün ayırt edici sesini kasıtlı olarak kopyalamaması gerektiğine” inandığını ve Sky'ın sesinin ünlüye ait olduğunu söyledi. “başka bir profesyonel oyuncu”. Ancak gizlilik nedeniyle adını açıklayamayacağını da sözlerine ekledi.

Gönderilen açıklamada Associated Press Johansson'un Pazartesi gecesi verdiği yanıtın ardından Altman şunları söyledi: OpenAI, Johansson'la “herhangi bir temas kurmadan önce” Sky'ın sesini seçti.

Altman, “Sky'ın sesi Scarlett Johansson'un sesi değil ve asla onunki gibi olmasını da istemedik” dedi. “Bayan Johansson'a olan saygımızdan dolayı ürünlerimizde Sky'ın sesini kullanmayı bıraktık.. “Daha iyi iletişim kuramadığımız için Bayan Johansson'dan özür dileriz.”

Ajanslardan gelen bilgilerle.