Senato, Linda McMahon'u Trump'ın onu kapatmaya yemin ederken eğitim departmanına liderlik ettiğini doğruladı

EnondeR

New member
Senato Pazartesi günü, eski güreş yöneticisi Linda McMahon'u ulusun eğitim şefi olarak onaylamak için oy kullandı, bu da Başkan Trump'ın aşağıladığı ve sökmeye söz verdiği bir departmana yerleştiren bir rol.

McMahon rakip görevlerle karşılaşacak Eğitim Departmanını Yatmak aynı zamanda Bay Trump'ın gündemini gerçekleştirme çabalarını artırıyor. Zaten Cumhuriyetçi başkan, Amerika'nın çeşitlilik okulları ve transseksüel öğrencileri için konaklama biriminden kurtulmak için kapsamlı emirler imzaladı ve aynı zamanda genişletilmiş okul seçim programları çağrısında bulundu.

Aynı zamanda, Bay Trump söz verdi Departmanı kapat ve McMahon'un “kendini bir işten çıkarmasını” istediğini söyledi.

Senato McMahon'u onaylamak için 51-45 oy verdi. Oylama parti çizgileri boyunca, tüm Cumhuriyetçiler kendisine ve tüm Demokratlara karşı oy kullandı, ancak oy kullanmayan birkaç senatör vardı – Wyoming'den Cumhuriyetçi Sens.

Pazartesi gecesi onaylandıktan kısa bir süre sonra McMahon, Eğitim Bakanlığı'na “Bölümümüzün son görevi” ile ilgili bir mektup gönderdi.

McMahon, “Eğitim sistemimizin gerçeği keskin ve Amerikan halkı Washington'da önemli değişiklikler yapmak için Başkan Trump'ı seçti.” Diyerek şöyle devam etti: “Bizim işimiz Amerikan halkının ve seçtikleri cumhurbaşkanının iradesine saygı duymak, bizi burada Eğitim Bakanlığı'nda – çok önemli bir son görev – hızlı ve sorumlu bir şekilde ortadan kaldırma ile ilgili olarak görevlendiren.”

McMahon, “Bu, gelecek nesiller boyu öğrenci için son, unutulmaz bir kamu hizmeti gerçekleştirme fırsatı budur. Umarım son görevimiz tamamlandığında; Amerikan eğitimini daha özgür, daha güçlü ve gelecek için daha fazla umutla bıraktığımızı söyleyebileceğimizi söyleyebiliriz.”

Bir milyarder ve World Wrestling Entertainment'ın eski CEO'su 76 yaşındaki McMahon, rol için alışılmadık bir seçim. Connecticut'un Devlet Eğitim Kurulu'nda bir yıl geçirdi ve Sacred Heart Üniversitesi'nde uzun zamandır mütevelli heyeti, ancak aksi takdirde geleneksel eğitim liderliğine sahipti.

McMahon'un destekçileri onu Cumhuriyetçilerin Amerikan eğitimini geliştiremediğini söyledikleri bir departman reformu yapacak yetenekli bir yönetici olarak görüyorlar. Rakipler, niteliksiz olduğunu ve bütçe kesintilerinin ülke çapında öğrenciler tarafından hissedileceğinden korktuğunu söylüyor.

New York Demokrat Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, onay oylamasından önce “Amerikalılar halk eğitimine inanıyor” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Eğitim Bakanlığı'nın ortadan kaldırıldığını görmek istemiyorlar. Trump yönetimi eğitime yol açarsa, okullar milyarlarca finansman kaybedecek.”

Onay duruşmasında McMahon, Bay Trump'ın kabarık söyleminden uzaklaştı. Hedefin, eğitim departmanının “daha verimli bir şekilde çalışmasını” sağlamak olduğunu söyledi.

Yetkili, sadece Kongre'nin departmanı kapatma gücüne sahip olduğunu kabul etti ve düşük gelirli okullar için Title I parasını koruma sözü verdi, düşük gelirli üniversite öğrencileri için Pell hibe ve kamu hizmeti kredisi affetme programı. Yine de, bazı operasyonların diğer departmanlara taşınabileceğini öne sürerek, sağlık ve insan hizmetlerinin engellilik hakları yasalarını uygulamak için daha uygun olabileceğini söyleyerek.

McMahon'un onay duruşmasından haftalar önce, Beyaz Saray, Kongre'den tamamen kapatmasını isterken, eğitim sekreterini ajansı yasal olarak mümkün olduğunca kesmeye yönlendirecek bir yürütme emri düşünüyordu. McMahon'un müttefiklerinden bazıları, potansiyel tepkiyi önlemek için onayından sonra siparişi tutmak için Beyaz Saray'a bastırdı.

Kongre tarafından 1979'da yaratılan eğitim departmanının birincil rolü, ülkenin okullarına ve kolejlerine para dağıtmaktır. K-12 okullarına yılda milyarlarca dolar gönderiyor ve 1.6 trilyon dolarlık federal öğrenci kredi portföyünü denetliyor.

Bay Trump, bölümün ideolojilerini Amerika'nın okullarına basan liberaller tarafından geçtiğini savunuyor.

Okullar ve kolejler, çeşitlilik programlarını ortadan kaldırma veya federal fonlarının çekilmesi riskiyle karşı karşıya. Trump yönetimi onlara 28 Şubat'a uymaları için bir son tarih verdi. Eğitim Departmanı, kısmen, öğrencilere ırktan farklı davranmaları durumunda “çeşitlilik” veya “eşitlik” e referans veren program adlarının değiştirilmesinin yeterli olmadığını söyleyerek Cumartesi günü yayınlanan bir belgedeki rehberliği hakkında soruları ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı kampanyası sırasında Bay Trump, departmanı kapatmaya ve otoritesini devletlere vermeye söz verdi. Okullar ve devletler, müfredatı etkilemekten yasaklanan federal hükümetten çok daha fazla eğitim almaktadır. Federal para, devlet okulu bütçelerinin yaklaşık% 14'ünü oluşturur.

Zaten, Trump yönetimi başladı Bölümün çalışmalarının çoğunu elden geçirmek.

Trump danışmanı Elon Musk'un hükümet verimliliği departmanı, “uyandı” ve savurgan olarak reddettiği düzinelerce sözleşmeyi azalttı. Ülkenin akademik ilerlemesi hakkında veri toplayan Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nü bozdu ve yönetim, çalışanların puanlarını kovdu veya askıya aldı.

Bazı kesintiler federal yasalar uyarınca sipariş edilen çalışmaları durdurdu. Duruşmasında McMahon, ajansın Kongre tarafından yönetilen para harcayacağını ve Doge'in kesintilerini sadece bir denetim olarak oynadığını söyledi.

McMahon, ABD Senatosu için iki kez başarısız bir şekilde koşan siyasi bir kariyer yapmak için 2009'da WWE'den ayrılan uzun zamandır bir Trump müttefiki. Bay Trump'ın kampanyalarına milyonlarca dolar verdi ve ilk döneminde Küçük İşletme İdaresi'nin lideri olarak görev yaptı.

Haberler'ten daha fazlası