Temsilci Pat Ryan, Amerikalıların ordudaki düşük yüzdesinin “demokrasi açısından son derece sorunlu” olduğunu söylüyor

EnondeR

New member
Washington — Temsilci Pat Ryan Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD ordusunda aktif görev yapan Amerikalıların küçük bir kısmı (%1'den az) ile ülkenin geri kalanı arasındaki ayrımı “demokrasi açısından son derece sorunlu” olarak gördüğünü söyledi.

Ryan, “Face the Nation” programında şunları söyledi: “Savaşlarımızda savaşanlar ile onların aileleri ve diğer herkes arasındaki bağlantıyı kaybettiğinizde, bu o kadar önemli bir şeydir ki, insanları nasıl bir araya getireceğimizi ve daha fazla insanın hizmet etmesini sağlamanın yolunu bulmamız gerekir.” Anma Günü öncesinde.

Tecrübeli bir asker olan Ryan, kendisinin ve Kongre'deki meslektaşlarının, yıllık savunma yasa tasarısı kapsamında askere alıma öncelik vermek için çalıştıklarını ve ordunun her şubesindeki işe alım sayılarıyla ilgili zorluklara dikkat çektiğini söyledi.

Ryan, “Bunun Savunma Bakanlığı tarafından kabul edilemez olduğunu söylemek için baskı yapıyoruz ve bir sürü talimat veriyoruz” dedi. “Ve sayıların arttığını görmeye başlıyoruz.”

Ancak New York Demokratı için Kongre'de yaptığı “en güçlü şeyin”, Anma Günü'nü kutlamak için Vietnam Gazileri Anıtı'nda el yıkama geleneğine katılmak olduğunu söyledi. İki partili çaba, Pazar günü “Face the Nation” programında da yer alan Temsilci Mike Waltz tarafından başlatıldı.

Temsilciler Pat Ryan ve Mike Waltz, 26 Mayıs 2024'te “Face the Nation” programında.

Haberler

Aynı zamanda kıdemli bir Florida Cumhuriyetçisi olan Waltz, farklı geçmişlere sahip milletvekillerinin farklılıklarına rağmen “atalarımızı onurlandırdığını” bir arada görmenin “Amerikan halkı için önemli” olduğunu söyledi.

Waltz, geleneğin nasıl başladığını açıklayarak, “Hırçınlığı ve kavgaları gördüm ve dedim ki, hadi bir grup gaziyi bir araya getirelim” dedi. “Oyunda gerçekten cildi olan insanlar.”

Ryan ve Waltz, Kongre'deki gazi sayısını artırmak için çalıştıklarını öne sürerek, orduda görev yapmış veya ulusal hizmette bulunmuş daha fazla kişinin Amerikalıları temsil etmesini umduklarını söylediler.

Ve Waltz, ülkeye hizmet söz konusu olduğunda “hizmetin sadece askeriyede olması gerekmediğini” belirtti.

Waltz, “Hem kararlı hem de savunucu olduğumuz şeylerden biri, ülke olarak ulusal hizmete geri dönmemizdir” dedi. “Bunun illa üniformalı olması gerekmiyor ama milli parkta, şehir içi eğitimde, yaşlı bakımında olabilir. Peki gençleri liderliği, disiplini, takipçiliği öğrendikleri bir ortama nasıl çekeriz?” kendilerinden daha büyük bir amaca hizmet ediyorlar ve kendileriyle aynı kökene sahip olmayan veya aynı kökenden gelmeyen Amerikalı dostlarıyla birlikte.”

Waltz, gençlerin mezun olduktan sonra bir yıl hizmet edip yardım alabileceklerini öne sürerek hükümetin hizmeti teşvik etmesini önerdi.

“Ülke olarak hizmeti yeniden düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum” diye ekledi.

Gaziler: Kahramanlarımızı Onurlandırıyoruz

Daha

Daha

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de yaşayan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir.