Transkript: Hanna Siegel, “Margaret Brennan ile Ulusla Yüz”, 2 Şubat 2025

EnondeR

New member
Aşağıda, 2 Şubat 2025'te yayınlanan Freed rehin Keith Siegel'in yeğeni Hanna Siegel ile “Margaret Brennan ile Ulusla Yüz” ile yapılan bir röportaj.

Margaret Brennan: İsrail ve Hamas arasındaki geçici durdurma ateşi hala tutuyor ve dün Amerikan-İsrail ikili ulusal, Keith Siegel de dahil olmak üzere üç rehin daha yayınlandı, yeğeni Hanna Siegel bu sabah bizimle birlikte. Günaydın. Bunu 400 günden fazla bir süredir bekliyorsunuz. Amcan nasıl gidiyor?

Hanna Siegel: Öncelikle, beni aldığınız için teşekkür ederim. Bugün burada olmayı hayal ediyorum. O- iyi gidiyor. O, biraz kilo verdi, solgun, ama güçlü ve iyi gidiyor. Bir şekilde. İnanılmaz minnettarız.

Margaret Brennan: Yani, video ve görüntülerinin aile üyeleriyle yeniden bir araya geldiğini gördük. Babanız, erkek kardeşi, onu yakında görecek mi?

Siegel: Evet, yolda. Onu ezmemek için aile ziyaretlerini şaşırtıyoruz. Ama evet, hepimiz- hepimiz onu göreceğiz. Ve aslında, en küçük kızı Shir, 7 Ekim'den bir ay önce nişanlandı ve böylece düğün planlaması başladı ve sonra her iki ebeveyni Keith ve Kasım 2023'te piyasaya sürülen Aviva teyzem olarak aniden durdu anlaşma, rehin alındı. Bahsettiğimiz şey, bilirsiniz, bir gün, hepimiz bir araya gelip kesinlikle destansı bir düğün atacağız ve şimdi dört gözle beklediğimiz şey bu.

Margaret Brennan: Yani Washington'daki ailenin hem Biden hem de Trump yönetimleriyle bir savunucusu oldunuz. Sizce, bu anlaşmanın, bu rehin sürümü, Amerikan baskısı olmadan olacağını düşünüyor musunuz?

Siegel: Hayır, kesinlikle hayır. Ve Biden ekibi Jake Sullivan, Brett McGurk, Başkan Biden, Sekreter, Blinken, Bill Burns'e söylemek istiyorum, bu anlaşmayı gerçekleştirme taahhüdünde çok yoruldular. Ancak gerçekten şaşırtıcı olan şey, Başkan Trump'ın seçildiği anda, ekibinin Biden yönetimiyle el ele çalışmaya başladı. Keith'i eve götürme taahhüdünde bir mola hissetmedik. Steve Witkoff ve Adam Boehler, Başkan Trump ile birlikte Biden ekibi ile el ele çalışmaya başladılar ve bu idarelerle ilgili başka hangi sorunu söyleyebileceğinizi bilmiyorum. Trump ekibi gerçekten bitiş çizgisine itti ve yaptıkları iş için hepsine inanılmaz minnettar, inanılmaz minnettarız. Ayrıca sadece Kasım 2023 anlaşmasının bir parçası olan Katar müzakerecilerinin, arabulucuların da etkili olduğunu söylemek istiyorum. Ve sonra bu tamamen tuhaf bir deneyimde öğrendiğim şey, aileler adına rehine müzakereleri üzerinde çalışan tüm bir insan endüstrisi olan STK'ların olması. Global Reach, Mickey Bergman, Stacia George ve Eric Lebson ile çalıştık, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Keith'i onlarsız eve götürmezdik. Yani bu sadece yönetim kurulu genelinde, siyasi çizgilerde muazzam bir grup çabasıydı ve bu canlandırıcı.

Margaret Brennan: Bu program hakkında Nisan ayında bize endişe duyduğunuzu söylediniz, “Başbakan Netanyahu'nun bir anlaşmayı kapatmak için tartışmasız siyasi ilgisinde değil” ve onu batıracağından endişeliydiniz. Rehin çerçevesinin ikinci aşamasının yarın Pazartesi günü müzakere edilmeye başladığını duyurdu. Sizce şimdi bu anlaşmayı gerçekten görmek için teşvik edildi mi?

Siegel: Sanırım Trump ekibinin ona ciddi baskı yapmak için gerçekten muazzam bir iş çıkardığını ve bu bir fark yarattığını düşünüyorum. Bence o, bilirsiniz, statikiz, Keith'in evde olduğunu, ama neredeyse 500 gün sürdü ve bu kısmen Netanyahu yüzünden. Bu anlaşma aylarca mevcuttu. Biden ekibi üzerinde çalışıyordu ve sık sık masaya gelmezdi. Demek istediğim, bu çok karmaşık bir sorun, ama endişeliyim. Bence bu gerçekten kırılgan bir anlaşma, hepimizin anladığı gibi ve bilirsiniz, Trump ekibine ve bunu görmesi için ona ciddi baskı yapmak için çalışan tüm insanlara çok fazla inancım var. Bence gördüğümüz şey, diplomasi ve siyasi anlaşmanın tüm rehineleri eve götürmenin tek yolu olduğu. Ve bilirsiniz, biz şanslı olanlardan biriyiz, ama hala eve gelmesi gereken beş Amerikan vatandaşı ve düzinelerce başka rehin var.

Margaret Brennan: Ve bu Amerikalıların bazılarının kalıntıları üçüncü aşamaya ve ikinci aşamaya kadar gelmezdi. ABD vatandaşı olan üniformalı bir IDF askeri olan Etan Alexander'ı tanıyoruz.

Siegel: Evet.

Margaret Brennan: Anlaşma onu gerçekten eve getirmek için çalışmaya devam etmek zorunda kalacaktı. Sagui Chen, serbest bırakılmasını bekliyoruz.

Siegel: Kesinlikle.

Margaret Brennan: Bu yüzden, çünkü anlaşmalar ve diplomasi hakkında konuştuğumuzda, bunlar risk altında yaşıyor ve anlaşma yerinde kalmaya devam etmiyorsa, olabilirler.

Siegel: Ve bunlar Amerikalılar. Bunlar eve gelmesi gereken Amerikalılar.

Margaret Brennan: Hanna, teşekkürler.

Siegel: Çok teşekkür ederim.

Margaret Brennan: Tebrikler.

Siegel: Teşekkür ederim.

Margaret Brennan: Harika bir haber.

Siegel: Bana sahip olduğun için teşekkürler.

Margaret Brennan: Hemen geri döneceğiz.

Nation Transcripts ile yüzleşmek

Daha

Daha