Trump, “Bilmiyorum, avukat değilim” diyor.

EnondeR

New member
Başkan Trump, ABD'deki, vatandaşların veya vatandaş olmayanların herkesin gerekli sürecin hakkına sahip olup olmadığını bilmediğini söyledi-her ikisinde de belirtilen anayasal komuta Beşinci ve On dördüncü Değişiklik.

“Bilmiyorum. Ben değilim, bir avukat değilim. Bilmiyorum,” dedi Trump, NBC News 'Kristen Welker'a ABD topraklarındaki herkesin hukuk mahkemesinde gerekli süreç hakkına sahip olduğunu kabul edip etmediğini sorduktan sonra “Basınla Meet” hakkında söyledi.

Welker tarafından röportajda sorulduğunda Pazar günü Anayasayı cumhurbaşkanı olarak desteklemesi gerektiğini düşünüyorsa yayınlandı, Bay Trump da “Bilmiyorum” dedi.

“Tekrar söyleyerek cevap vermeliyim ve benim için çalışan parlak avukatlarım var ve Yüksek Mahkemenin söylediklerini açıkça takip edecekler,” dedi Bay Trump.

Yorumları, Kilmar Abrego GarciaABD vatandaşı ile evli ve Trump yönetiminden önce Maryland'de yaşayan El Salvadoran yerlisi Yanlışlıkla sınır dışı edildi Mart ayında. Göç ve Gümrük Muhafaza, bir mahkemede Baltimore babasının sınır dışı edilmesinin “idari bir hata” ve “gözetim” olduğunu kabul etti.

Geçen ay, bir federal hakim ve ABD Yüksek Mahkemesi, Trump yönetimine Abrego Garcia'nın ABD'ye iadesini kolaylaştırmasını emretti, ancak Abrego Garcia, Santa Ana, El Salvador'da ülkenin kötü şöhretli bir ay geçirdikten sonra bir gözaltı tesisinde kalıyor. Terörizm Sınırlama Merkezi (CECOT).

Abrego Garcia'yı ABD'ye iade etmenin gecikmesi ve Yüksek Mahkemeye meydan okuyup meydan okumadığı sorulduğunda, Bay Trump NBC'ye Başsavcı Pam Bondi ve Adalet Bakanlığı'nın mahkemenin 9-0 kararını farklı yorumladığını söyledi.

Trump, “Kararı söylediğiniz şekilde görmüyorlar. Bunu hiç bu şekilde görmüyorlar. Bunun tamamen farklı bir karar olduğunu düşünüyorlar.” Dedi.

Cumhurbaşkanı, “Başsavcı tarafından bunu yapmanın yasal olduğunu bildirirse geri dönmesini isteyecek gücüm var.” “Ama geri dönüp dönmeyeceğine dair kararı El Salvador'un başı olacak. Çok yetenekli bir adam.”

Başkan Nayib Bukele Geçen ay Beyaz Saray'a yaptığı ziyarette Abrego Garcia'yı ABD'ye iade etmeyeceğini söyledi, Bukele Abrego Garcia'yı “terörist” olarak atıfta bulundu ve “Onu ABD'ye geri döndürme gücüm yok.” Dedi.

Bay Trump ayrıca röportajda Pazar günü yayınladığını söyledi, Adalet Bakanlığı'nın Yüksek Mahkemeye geri dönme ve adaletlerden Abrego Garcia'nın geri dönüşünü “kolaylaştırma” emrini açıklığa kavuşturma olasılığı olduğunu söyledi. Başkan ve Adalet Bakanlığı, Abrego Garcia'nın ülkede olmaması gerektiğini söyledi. MS-13.

“Sınır Çar” Tom Homan da dahil olmak üzere Trump yönetimi, Abrego Garcia'nın parmak dövmeleri çeteye dahil olduğu “birçok birçok” kanıt arasındadır.

“Kesinlikle çok tehlikeli, çok kötü bir insan gibi görünüyor,” dedi Welker'a, geçen hafta Abrego Garcia'nın karısının İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 2020 yılında aile içi şiddet iddiasıyla koruyucu bir emir verdiğinde sese atıfta bulunarak.

Jennifer Vasquez ayrıca 2021'de ona karşı başka bir koruyucu emir verdi. Aile içi şiddet iddialarıHaberler tarafından elde edilen mahkeme kayıtlarına göre. Abrego Garcia'nın sabıka kaydı yok ve ailesi asla bir çeteyle ilgilenmediğini söylüyor.

Abrego Garcia'nın sınır dışı edilmesinden bu yana Vasquez açık sözlü Dönüşünün desteği. Perşembe günü Beyaz Saray'ın dışındaki bir mitingde, kocasının “ölmek için atıldığını” söyledi.

Vasquez, “Çocuklarım ve ben Trump ve Bukele'nin yönetiminin acımıza gülmesini izlemek zorunda kaldık.” Dedi. “En yüksek mahkeme, Kilmar'ın eve iade edilmesi gerektiğine karar verdi. Öyleyse neden hala bekliyorlar? Yeter.”

Daha

Kiki Intarasuwan

Kiki Intarasuwan, Haberler & Stations için bir haber editörüdür.