Trump duruşmasında David Pecker'ın “yakala ve öldür” planıyla ilgili ifadesi dinlendi

EnondeR

New member
Pecker, National Enquirer editörünün Trump Tower kapı görevlisinin “Donald Trump'ın Trump Tower'da bir hizmetçiyle gayri meşru bir kızın babası olduğuna dair bir hikaye” satmaya çalıştığına dair bir ihbar almasının ardından Cohen'e ulaştığını anlattı.

Pecker daha sonra hikayenin doğru olmadığı sonucuna vardı. Mahkemede iddiayı anlatırken Trump'ın başını salladığı, Blanche'a döndüğü ve “hayır” dediği görüldü.

Pecker, 2015 yılında hikayeyi ilk öğrendiğinde, “Hemen Michael Cohen'i aradım ve bana söylenenleri aynen anlattım” dedi. Cohen'e kapıcının, Dino Sajudin'in ve hizmetçinin adını verdi ve Cohen'den Trump Tower'da çalıştıklarını doğrulamasını istedi.

Pecker ifadesinde “Michael Cohen hemen bana 'Kesinlikle doğru değil ama kontrol edeceğim' dedi” dedi.

Pecker daha sonra Cohen'i aradı ve ona National Enquirer editörünün hikayeyi 30.000 dolara satın almak için pazarlık yaptığını söyledi. Kendisi, yayının ilk kez Trump hakkında bir hikayeyi satın almaya karar verdiğini ifade etti. Fiyat, magazin gazetesinin normalde ödediğinden çok daha fazlaydı; kendisinin söylediğine göre en ünlülerle ilgili hikayeler için 10.000 dolara kadar çıkabiliyordu.

Pecker, Cohen'e “Bunun bedelini ödeyeceğimi söyledim, bu çok büyük bir hikaye ve piyasadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

Pecker, “'Teşekkür ederim' ve 'Patron çok memnun olacak' dedi” ifadesinde bulundu ve daha sonra “patron”un Trump olduğunun açıkça anlaşıldığını açıkladı.

Jüri üyelerine, duruşmada ifade verebilecek kişiler arasında yer alan Sajudin'in imzaladığı haberin “kaynak anlaşması” gösterildi.

Mektupta aşağıdaki hükümler ve bu hükmü ihlal etmesi halinde Sajudin'e 1 milyon dolarlık dava açılabileceği uyarısı yer alıyordu:

Belgede, “Kaynak, AMI'ye Donald Trump'ın gayri meşru çocuğuyla ilgili bilgileri ve Kaynak'ın elinde bulunan ve Münhasır ile ilgili olan mektuplar, yasal belgeler ve fotoğraflar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü belgeyi sağlayacaktır.” ifadesine yer verildi.

Pecker, Cohen'e, eğer hikaye doğruysa, “kampanyayı utandırmayacağı” bir zamanda, seçimden sonra yayınlamayı düşüneceğini söylediğini söyledi.

Pecker ifadesinde, “Hikaye doğruysa, National Enquirer'ın Elvis Presley'in ölümünden bu yana muhtemelen en büyük hikayesi olacağını düşündüm” dedi.

Enquirer hikayeyi asla yayınlamadı. Sajudin'e ödenecek fatura, şirket içinde “Trump'ın yayınlanmamış hikayesiyle ilgili” olarak tanımlandı.