Trump mitingine katılanlar silahlı saldırıya tepki gösterdi: “Havai fişek olduğunu düşündüm”

EnondeR

New member
Eski Başkan Donald Trump'ın mitingindeki görgü tanıkları şunları anlattı: Cumartesi günü kaotik bir sahne Silahlar ateşlendikten sonra yüzünde kanlar görülür şekilde sahneden indirildi.

Gizli Servis, Trump'ın güvende olduğunu bildirirken, kampanya eski başkanın “iyi” olduğunu söyledi. Trump, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Kurşun sağ kulağına isabet etti.

The Silahlı adam öldü Kolluk kuvvetleri kaynakları, Gizli Servis keskin nişancısı tarafından vurulduktan sonra bir seyircinin öldüğünü ve iki seyircinin ağır yaralandığını söyledi. Yetkililer,

FBI, Pazar sabahının erken saatlerinde yaptığı açıklamada, tetikçiyi teşhis etti Pittsburgh'un hemen dışında bulunan Pennsylvania'daki Bethel Park'ta yaşayan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks.

Pennsylvania, Butler'daki olay yerindeki muhabirler, sekiz ila 10 arasında patlama sesi duydular ve bu da mitinge katılanları ve diğerlerini yere inip siper almaya yöneltti. Gizli Servis görevlileri hemen eski başkanın üzerine çullandı ve Trump'ın durduğu yerin solundaki yükseltilerde kan görüldü.

Eski Başkan Donald Trump, 13 Temmuz 2024'te Pennsylvania'nın Butler kentinde düzenlenen bir kampanya mitinginde, tanıkların silah sesleri duymasının ardından sahneden aceleyle indiriliyor.

Gene J. Puskar / AP

Bir görgü tanığı muhabirlere, eski başkanın sahneden indirilirken Gizli Servis görevlilerine “ayakkabılarımı almalıyım” dediğini duyduklarını söyledi. Trump bir konvoy ile götürüldü ve araca binerken yumruğunu kaldırdığı görüldü.

Acil serviste görevli bir doktor da başından vurulmuş bir adam gördüğünü söyledi.

“Silah seslerini duydum. İlk başta havai fişek olduğunu düşündüm. Orada biri 'vuruldu, vuruldu' diye bağırıyordu, ben de oraya doğru yürüdüm,” gömleğinde kan olan doktor muhabirlere anlattı.

Mitinge katılan Ben Macer, CBS Pittsburgh'a şunları söyledi: o gördü Şüpheli “çatıdan çatıya dolaşıp” memura silahlı adamın “çatıda olduğunu” söyledi.

Macer, “Geri dönüp olduğum yere gitmek istediğimde silah sesleri gelmeye başladı ve ardından her yer kaos oldu, hepimiz kaçmaya başladık ve olay bitti,” dedi.

Cumhuriyetçi başkan adayı eski Başkan Donald Trump'ın seçim mitingi için 13 Temmuz 2024 Cumartesi günü Pennsylvania'nın Butler kentinde düzenlenen miting alanı boş ve molozlarla dolu.

Evan Vucci / AP

Olaydan sonra Trump'ın durduğu yerin soluna derhal suç mahalli şeridi yerleştirildi. Mitinge katılan kişiler bölgeden dışarı çıkarıldı. Tanıklar birkaç dakika içinde bir helikopterin indiğini gördüler.

Cumartesi günü mitingin ön sırasında oturan, Pensilvanya'daki Cumhuriyetçi Parti Senato adayı David McCormick, Haberler'e yaptığı açıklamada, atışların nereden geldiğini ve Trump'ın doğrudan vurulup vurulmadığını belirleyemediğini söyledi.

McCormick, “Açıkça bu onun hayatına yönelik bir saldırıydı” dedi.

CBS Haberlerinden daha fazlası

Scott MacFarlane

Scott MacFarlane bir kongre muhabiridir. Yirmi yıldır Washington'ı takip ediyor ve 20 Emmy ve Edward R. Murrow ödülü kazandı. Haberciliği doğrudan beş yeni yasanın kabul edilmesiyle sonuçlandı.