Trump, üniversite akreditasyonlarını etkilemek için yönetici emrini imzaladı

EnondeR

New member
Cumhurbaşkanı Trump Çarşamba günü, kolej akreditasyon sürecini değiştirmeyi amaçlayan bir yürütme emri imzaladı, böylece kolejler “sonuçlara” göre akredite edildi ve Başkan Harvard Üniversitesi ve Yale Üniversitesi'ne kabul edilen öğrencilerin matematik yeteneklerini incelemeyi merak etti.

Başkan ayrıca, üniversitelerin büyük yabancı hediyeleri kabul ettiklerinde açıklamalarını gerektiren kitaplar hakkında yasalar uygulama emri imzaladı ve Bay Trump'ın en üst düzey yardımcılarından biri özellikle Harvard'ı yasayı ihlal ettiğine inandıkları bir okul olarak çağırdı. Federal yasa, bir takvim yılında 250.000 $ veya daha fazla değere sahip herhangi bir hediye veya sözleşmeyi açıklamak için federal fon alan yüksek öğrenim kurumlarının bir takvim yılında ve Kongre'deki bazılarının bu eşiği 50.000 dolara düşürmeye çalışmasını gerektirir.

Yeni yürütme emirleri Başkan Harvard Üniversitesi'ni seçtikçe geliyor. Yönetimi var Donmuş milyarlar Harvard'a federal finansmanda, okul politikalarında kapsamlı değişiklikler talep etti ve bunun kaybetmesi gerektiğini öne sürdü. Vergiden muaf Durum.

Kolejler ve üniversiteler, Federal Hükümet değil, üçüncü taraf kuruluşların temel standartlarını karşılamalarını sağlamak için akredite edilmiştir, ancak Eğitim Bakanlığı hangi akreditasyon ajanslarını tanımaya karar verir. Akreditasyon sürecinin geniş etkileri vardır, çünkü hükümet hangi okulların federal öğrenci yardım programlarına katılmasına izin verildiğini belirlemek için kullanır ve bu da milyarlarca öğrenci kredisi ve hibe dağıtır.

Yürütme Emri, Eğitim Bakanlığı'nı, akreditörlerin federal tanınmasını feshetmek veya askıya almak da dahil olmak üzere “geçerli tanıma kriterlerini karşılayamayan veya başka bir şekilde federal yasayı ihlal edemeyen” herhangi bir üniversite akreditörü “sorumlu tutmaya” yönlendirir. Özellikle okulların “çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme” girişimleri altında “yasadışı ayrımcılıkla uğraşmasını” gerektiren akreditasyon ajanslarını seçer. Emir ayrıca Eğitim Bakanlığı'nın yeni kolej akreditörlerini tanımaya başlaması gerektiğini söylüyor.

Beyaz Saray Personel Sekreteri Will Scharf, Trump yönetimi akreditasyon kuruluşlarının sonuçlar yerine “uyandı ideolojiye” odaklandığına inanıyor. Trump'ın imzaladığı yürütme emri, hukuk fakültelerini ve lisansüstü programları da etkiliyor.

Scharf, Trump'ın yürütme emrini imzalamasının önünde, “Temel fikir, akreditasyonu, bu üniversitelerin nasıl uyandığının aksine, bu üniversitelerin sağladığı hak ve gerçek sonuçlara odaklanmaya zorlamaktır.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu yüzden yeni akreditasyon yolları kuruyoruz, Eğitim Bakanlığı'nı bu akreditasyon karmaşasına gerçekten bütünsel olarak bakmak ve umarım çok daha iyi hale getiriyoruz.”

Bay Trump, imzaladığı yürütme emrinin Harvard veya Princeton gibi prestijli okullara gittiğini, ancak temel matematik yapamayacağını söylediği insanlara “bakacağını” bilmek istedi.

“Aldıkları geçmiş insanlara bakacak mıyız?” Bay Trump Scharf'a sordu. “Örneğin, bazı harika okullar hakkında her şeyi duyuyorum. Ve sonra insanlara temel matematik, matematiğe çok kolay yapabileceğimiz nerede öğreteceklerini okuduk, ama orada yapamazlar.”

Scharf, “Üniversiteler uygun bir şekilde performans göstermediklerinde, ister girişte olsun ya da bunun gerçek öğretim faaliyetlerinde olup olmadığı, bu kesinlikle akreditörlerin şu anda yeterince iyi bir iş yapmadıklarına inanmamız gerektiğini düşünmesi gereken bir şey,” diye yanıtladı Scharf.

Cumhurbaşkanı ayrıca, üniversitelerin büyük yabancı hediyelerin kabulünü açıklamada yasayı takip etmelerini sağlamak için federal departmanları ve ajansları şarj eden bir yürütme emri imzaladı.

Scharf, “Örneğin Harvard da dahil olmak üzere bazı üniversitelerin bu yasayı rutin olarak ihlal ettiğine ve bu yasanın etkili bir şekilde uygulanmadığına inanıyoruz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu yürütme emri, departmanlarınızı ve ajanslarınızı Amerikan üniversitelerine yabancı hediyelerle ilgili olarak kitaplardaki yasaları uygulamakla suçlar.”

Scharf, Harvard'ın yabancı hediye açıklama yasasını nasıl ihlal ettiği iddia edildiğine dair kanıt veya ayrıntılar sunmadı. Harvard, Haberler'e yaptığı açıklamada, “yasalara devam eden uyumunun bir parçası olarak onlarca yıldır” yabancı hediye raporları rapor verdiğini söyledi.

Harvard Üniversitesi Pazartesi günü bunu duyurdu dava açtı Trump yönetimine karşı, yönetimin milyarlarca federal fonda yasadışı bir şekilde donduğunu iddia etti. İdare ile Harvard arasında gerginlikler arttı. yönetimin reddetti Okulun politikalarını ve liderliğini değiştirmeyi talep ediyor. Columbia Üniversitesi de dahil olmak üzere diğer birçok okul, benzer fonlama donmalarıyla karşılaştı ve Trump yönetimi okulların antisemitizme yetersiz yanıt verdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Çarşamba günü, tarihsel olarak siyah kolejlerin ve üniversitelerin (HBCU) etkinliğini ve verimliliğini sağlamak için yürütme eylemleri de imzaladı, okul çocuklarının yapay zeka konusunda yeterince eğitildiğinden, çıraklıkları artırdığından ve eğitimcilerin okul disiplin politikalarını uygulamalarına izin verdiklerinden emin olun.

Haberler'ten daha fazlası

Kathryn Watson

Kathryn Watson, Washington DC'de bulunan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir