Trump'ın iş sekreteri için sendika yanlısı seçimi Lori Chavez-Deremer, onay duruşmasında ortaya çıkıyor

EnondeR

New member
Washington -Eski Gop Temsilcisi Lori Chavez-Deremer, Başkan Trump'ın Çalışma Departmanını yönetecek adayKongre ve diğer işçilik konularında sendika yanlısı bir faturaya verdiği destekle ilgili sorularla karşılaştığı Çarşamba günü onay duruşması için bir Senato komitesinden önce ortaya çıktı.

Sağlık, eğitim, emek ve emekli maaşları Senatosu komitesinde bulunan Kentucky'den Cumhuriyetçi Rand Rand Paul, Labor yanlısı politikalara verdiği destek nedeniyle ona karşı çıkacağını söyledi. Chavez-Deremer, son Kongre'de Yasa veya Pro Yasası düzenleme hakkını korumayı destekleyen sadece üç Cumhuriyetçiden biriydi. Tasarı, işçilerin işçi haklarını ihlal eden işverenler için toplu pazarlık yapması ve genişletilmesi için işgücü korumalarını güçlendirecekti.

Chavez-Deremer, mevzuatın “kusurlu” olduğunu fark ettiğini ve Sekreter olarak teyit edilirse Başkan Trump'ın iş politikalarını uygulayacağını söyleyerek açılış açıklamasında tasarıya verdiği desteği ele aldı.

“Onaylanırsa, benim işim Başkan Trump'ın politika vizyonunu uygulamak olacak. Ve yol gösterici ilkem Başkan Trump'ın yol gösterici müdürü olacak – işletmeler, sendikalar ve en önemlisi Amerikalı işçi için düz bir oyun alanı sağlayacak.” Dedi.

GOP Temsilcisi Oregon'dan Lori Chavez-Deremer, 19 Şubat 2025'teki Dirksen Senato Ofis Binasında Çalışma Sekreteri olarak onaylanması için yer alıyor.

Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc Getty Images üzerinden

Ocak ayında Paul, Chavez-Deremer'in bir düzineden fazla Cumhuriyetçi oyu kaybedebileceğini öngördü. Ancak şimdiye kadar, desteğini alenen çeken tek GOP senatörü oldu.

Diyerek şöyle devam etti: “Ben sadece ulusal çalışma hakkına karşı çıkmayacak, aynı zamanda çalışma hakkı üzerinde ön plana çıkacak olan, çalışma hakkı faturasının ulusal sözcüsü ve baş yazarıyım. Bunun iyi bir şey olmadığını düşünüyorum, “dedi Paul geçen ay NBC News'e. “Ve onu desteklemek benim için büyük bir sorun olduğu için benim için zor olurdu.”

Paul, Chavez-Deremer'i duruşma sırasında çalışma hakkı politikaları hakkında sorguladı ve ülkenin yarısında çalışma hakkı yasalarını devireceğini söylediği Pro Yasası'nı hala destekleyip desteklemediğini sordu. Chavez-Deremer “tamamen” desteklediğini söylediğinde, “çalışma haklarını korumak istediğini”, Paul iki katına çıktı ve Procect'in artık devletin çalışma hakkı yasalarını devirecek yönlerini destekleyip desteklemediğini sordu. Yapmadığını söyledi.

Paul olmadan Chavez-Deremer, adaylığını ilerletmek için oy vermek için Senato Yardım Komitesi'nde en az bir Demokrat'a ihtiyaç duyacak. Cumhuriyetçilerin panelde 12-11 oy çoğunluğu var.

Chavez-Deremer, sendika yanlısı duruşları için Demokratlardan destek alabilir, ancak birçoğu cumhurbaşkanının yürütme şubesinin devam eden revizyonu ve federal işçilerin ateşleri üzerinde fışkırıyor. Demokratlar, duruşma sırasında Chavez-Deremer'in rekoru için takdir ettiğini ifade ettiler, ancak hiçbiri adaylığının açık destekçileri olarak ortaya çıkmadı.

Şimdiye kadar, Bay Trump'ın kabine adayları minimal GOP kusurlarıyla doğrulandı. Üç Cumhuriyetçi, Başkan Yardımcısı JD Vance'in kravat oylarını vermesinden sonra onaylanan savunma sekreteri Pete Hegseth'e karşı oy kullandı. Cumhuriyetçiler, geçen hafta itibaren üç adaylığa karşı oy kullanan Kentucky'den Sen Mitch McConnell hariç, Bay Trump'ın seçimlerinin arkasında birleştiler.

Bay Trump, Kasım ayında yeniden seçim teklifini kaybettikten sonra Oregon Cumhuriyetçi Chavez-Deremer'i Çalışma Sekreteri olarak aday gösterdi. Kongre'de iki yıllık bir dönem görev yaptı ve Oregon'da Kongre'ye seçilen ilk Cumhuriyetçi kadın oldu.

Haberler'ten daha fazlası

Caitlin Yilek

Caitlin Yilek, Washington, DC merkezli CBSNews.com'da bir siyaset muhabiridir ve daha önce Washington Sınavı ve Tepe için çalıştı ve Ulusal Basın Vakfı ile 2022 Paul Miller Washington Raporlama Bursu üyesiydi.