Tulsi Gabbard'ın onay duruşmasına giderken engellenme riski adaylığı. İşte bilmeniz gerekenler

EnondeR

New member
Washington – Tulsi Gabbardaday olma Başkan Trump'ın Ulusal İstihbarat Direktörü Perşembe günü onay duruşmasının önünde senatörlerden şüpheyle karşı karşıya kaldığı için tehlikede.

Hawaii'den eski bir Demokratik Kongre Üyesi ve savaş gazisi olan Gabbard Suriyeli diktatör Beşar Esad 2017'de geçmişi Ulusal Güvenlik Ajansı Affedme İhtiyaç Vericisi Edward Snowdenonun görüşleri Ukrayna ve Dış Zeka Gözetim Yasası'nın 702. Bölümü olarak bilinen kilit bir hükümet gözetim otoritesini yenilemeye karşı önceki muhalefeti.

Teyit edilirse, istihbaratta geçmişi olmayan 43 yaşındaki çocuk, ülkenin 18 casus ajansını denetlemekle görevlendirilecekti.

Geçen hafta, iki kaynak Haberler'e Gabbard'ın adaylığının engellenmesi ve durumun “sıvı” olarak adlandırılması riski olduğunu söyledi. Sens. Kentucky'den Mitch McConnell, Alaska'dan Lisa Murkowski ve Maine'den Susan Collins, aday gösterilmesinden endişe duyan Cumhuriyetçiler arasında.

Collins Senato İstihbarat Komitesi'nde oturur ve ölçeği ona karşı koyabilir. Gabbard, dokuz GOP üyesi ve sekiz Demokrat olan panelde tek bir Cumhuriyetçi oy vermeyi göze alamaz. Collins Çarşamba günü hala kararsız olduğunu söyledi.

“Duruşma sonuçlanana kadar adaylar hakkında karar vermiyorum” dedi.

Collins Pazartesi günü, Gabbard'dan Bölüm 702'deki pozisyonu hakkında netlik aradığını söyledi. ABD hükümetini yurtdışında yabancıların iletişimini emri olmadan toplama yetkisi veren tartışmalı yasayı yürürlükten kaldırmaya çalışan Gabbard, duruşunu tersine çevirdi. Bu ayın başlarında Punchbowl'a yaptığı açıklamada, Gabbard şimdi gözetim otoritesini desteklediğini ve ulusal güvenliği korumak için “çok önemli” olduğunu söyledi.

“FISA ile ilgili önceki endişelerim, özellikle FBI'ın Amerikan vatandaşları üzerindeki garantisiz arama güçlerini kötüye kullanması konusunda sivil özgürlükler için yetersiz korumalara dayanıyordu. Kongre'deki zamanımdan bu yana bu konuları ele almak için önemli FISA reformları yürürlüğe girdi.” Dedi. “DNI olarak onaylanırsa, Amerikan halkının güvenliğini ve özgürlüğünü sağlamak için Bölüm 702 gibi hayati ulusal güvenlik araçlarını sürdürürken Amerikalıların Dördüncü Değişiklik haklarını koruyacağım.”

Collins, Gabbard'ın sorularına verdiği yanıtın “korunma ve belirsiz” olduğunu söyledi.

Gabbard'ın Esad ile tanıştığı 2017 yılında Suriye'ye Gizli Gezisi Perşembe günkü duruşmanın bir başka odak noktası olması bekleniyor. Gabbard'ın gezisi, acımasız diktatörü meşrulaştırdığını savunan milletvekillerinden bir çığlık ile karşı karşıya kaldı. Esad ülkeden kaçtı Aralık 2024'te rejimi devrildikten sonra.

“Onunla buluşma fırsatı ortaya çıktığında, bunu yaptım çünkü Suriye halkını gerçekten önemsemenin, acı çekmesiyle ilgili olarak, o zaman ihtiyaç duyduğumuz herkesle buluşabilmeliyiz önemli olduğunu hissettim. Barışa ulaşma olasılığı varsa, “dedi 2017'de.

Ayrıca, Esad rejiminin arkasında olup olmadığından şüphe ediyordu. kimyasal silah saldırısı Uluslararası silah uzmanlarının Suriye hükümet sitelerinden kaynaklandığını söylediği kendi sivillerinde.

Senato İstihbarat Komitesi üyesi olmayan bir Güney Carolina Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, NBC'nin Pazar günü “Basın Meet” i söyledi.

Graham, “Her iki taraftaki neredeyse herkes için oy kullanma eğilimindeyim, ancak duruşmanın nasıl gittiğini görmek istiyorum.” Dedi. “Neden Suriye'ye gittin? Esad ile ilgili ne yaptın? [regime]? Sizce Edward Snowden neden kahraman olarak tutulmalı? Kesinlikle yapmıyorum. ”

2020'de Gabbard, ABD hükümetinin çok gizli kitle gözetim programları hakkında bir bilgi sızdıran Snowden'e karşı suçlamaların reddedilmesini istedi. 2013 yılında casuslukla suçlanan Snowden, Rusya'da sürgünde yaşıyor.

Gabbard, Rusya'nın 2022'de, bazıları tarafından Rus propagandası olarak görülen ifadeler yaptığı 2022'de Ukrayna'nın tam ölçekli bir istilası başlatmasından sonra daha da çekildi.

O zamanlar, “Biden Admin/NATO'nun Rusya'nın Ukrayna'nın NATO üyesi olmasıyla ilgili meşru güvenlik endişelerini kabul ettiyse, bu savaş ve ıstıraptan kolayca önlenebilirdi, bu da ABD/NATO'nun Rusya sınırında güçleri anlamına gelecektir.”

Kansas'tan Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall Çarşamba günü Gabbard'ın potansiyel onay oylamasının “gerçekten yakın” olmasını beklediğini söyledi.

“Hala güveniyorum,” dedi. “Bence o bir yabancı, onun bir bozucu.”

Binbaşı Garrett, Ed O'Keefe,

Grace Kazarian Ve

Emily Hung

bu rapora katkıda bulundu.

Haberler'ten daha fazlası

Caitlin Yilek

Caitlin Yilek, Washington, DC merkezli CBSNews.com'da bir siyaset muhabiridir ve daha önce Washington Sınavı ve Tepe için çalıştı ve Ulusal Basın Vakfı ile 2022 Paul Miller Washington Raporlama Bursu üyesiydi.