Yetersiz beslenen bebekler için Amerikalı gıda üreticisi, USAID Finansal Kipi Arasında Personelden Çıkarıyor

EnondeR

New member
Edesia Nutrition, USAID anlaşması hayatta kalan şanslı birkaç kişi arasındaydı Bir birkaç aylık bir çırpma Bu, ajansın dış yardım sözleşmelerinin% 80'inden fazlasının iptalini gördü.

Buna rağmen, geçen hafta ciddi şekilde yetersiz beslenen bebekler için hayat kurtarıcı bir macun Rhode Island üreticisi, işgücünün% 10'unu atmak zorunda kaldı. Edesia'nın kurucusu ve CEO'su Navyn Salem, şirketinin sözleşmesi aktif olmasına rağmen, USAID faturalarının bu hafta iki kez reddedildiğini söyledi.

Vaat edilen fonlardaki gecikme, üretim hattının yanı sıra macun ürününün temel bileşenleri için malzemeler yetiştiren çiftçiler de dahil olmak üzere büyük ölçüde Amerikan tedarik zincirine yapılan ödemeleri durdurdu.

Salem, işten çıkarmalar “şimdiye kadar yapmam gereken en zor şeydi” dedi.

Salem, “Buradaki insanlar ailemin bir parçası gibi. Düğünlerine gittim. Ailelerinin cenazelerine gittim. Torunlarını biliyorum. Birbirine bağlı bir aileyiz.” Dedi.

Gibi Elon Muskdünyanın en zengin insanı ve Başkan Trump için çalışan diğerleri hedef aldı Dışişleri Bakanlığı Ajansı USAIDküresel sağlık kar amacı gütmeyen kuruluşlar, dramatik tedarik zinciri kesintileri ortasında düşmüştür.

Musk'un kendisi 2 Mart'ta, sosyal medya sitesinde Edesia'nın sözleşmesinin kurtulacağı bildirildi.

O zaman, hayati bir USAID ödeme sistemi henüz geri yüklenmemişti. Salem son zamanlarda yeniden başlatıldığını söyledi, ancak Salı ve Çarşamba günü USAID'den faturalarının en az ikisinin reddedildiğini duydu. Biri reddedildi çünkü malları henüz sevk edilmemişken, diğeri sevk edilmiş bir parti olmasına rağmen reddedildi. Bunun neden reddedildiğinin açık olmadığını söyledi.

Bu arada, faturalar birikiyor.

Salem, “Hala bordro ve açılacak ışıklar ve fıstık çiftçileri ödeyecek.” Dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ajansın ödeme sistemleri hakkındaki sorulara cevap verdi. Ajans, Edesia'nın faturalarıyla ilgili sorulara hemen cevap vermedi. Sözcü, ajansın Dışişleri Bakanı Marco Rubio tarafından sipariş edilen hibelerinin ve programlarının gözden geçirilmesinin “USAID'de ödeme yapmak ve yayınlamak için kullanılan eski sistemlerde ciddi kusurları ortaya çıkardığını” söyledi.

Sözcü, “Bu, öngörülemeyen önemli gecikmelere neden oldu ve yönetimi daha kolay süreçler uygulamak için eşi görülmemiş adımlar atmaya teşvik etti.” Dedi. “USAID, federal hükümetteki diğer sistemlerle kasıtlı olarak iletişim kurmak için verimsiz, kırılmış ve inşa edilmiş 27 ödeme ve finans sistemine sahiptir.”

Salem, öngörülemeyen bu gecikmelerin Edesia'nın ötesinde dalgalandığını söyledi.

“Amerikalı çiftçiler, Amerikan emtialar komisyoncuları, Amerikalı üreticiler, Amerikalı nakliyeciler ve STK'lar, Amerikan organizasyonları … .. Bunlardan biri düşerse, tüm sistem durur.” Dedi.

Edesia'nın Plumpy'nut adı verilen reçeteli yiyecekler, teslimat bozulduğunda şu anda aşırı kıtlık yaşayan bir ülke olan Güney Sudan da dahil olmak üzere Afrika'da çocukları besliyordu.

Tombul'nut altı aylık kadar küçük çocuklarda şiddetli akut yetersiz beslenmenin tedavisi için reçete edilen kullanıma hazır bir terapötik gıdadır.

Salem, üretim hattının saatte 415 bebek için yiyecek yapabildiğini, ancak deposunun dolduğunu söyledi. Bu arada, USAID'in ani ayaklanmasına yanıt verdiği için Edesia'nın kendisi daha verimli olmak için çalışıyor.

Salem, “16 yıldır burada olan bir şirketten bir başlangıç gibi, daha cılız olmaya, her şeyi yapma şeklimizi değiştirmemiz gerekiyor.” Dedi. “Ben sonsuza dek iyimser ve umutlu. Sahip olduğumuz göreve inanıyorum. Amerikalıların çoğunluğunun her yerde çocukları beslemeye inandığına inanıyorum.”

Dan Ruetenik

bu rapora katkıda bulundu.

Graham Kates

Graham Kates, Haberler Digital için ceza adaleti, gizlilik sorunları ve bilgi güvenliğini kapsayan bir soruşturma muhabiridir. Katesg@Haberler adresinden Graham ile iletişime geçin veya [email protected]