Canlı İzle: Sen. Cory Booker, Trump politikalarını protesto etmek için Senato katında maraton konuşması yaptı

EnondeR

New member
Washington – Demokratik Senatör Cory Booker, Pazartesi akşamı başlayan ve Trump yönetiminin politikalarını protesto ederek Salı günü devam eden Senato katında bir maraton konuşması yapıyor.

2013 yılında Senato'ya ilk gelen ve şu anda dördüncü sıradaki Demokrat olan 55 yaşındaki Booker, Pazartesi günü saat 19.00 civarında konuşmaya başladı ve “fiziksel olarak mümkün olduğunca” konuşmaya devam edeceğini söyledi. Güneş Salı sabahı doğarken ve güne kadar, hala Senato katından konuşuyordu.

Booker, geç Kongre Üyesi ve Sivil Haklar Aktivisti gibi liderlerin mirasını belirtti John Lewis, “Bu ülke kavşaklarla karşı karşıya kaldığında krizlerle karşı karşıya kaldılar, ayağa kalktılar.”

“Bugün alışılmadık bir şekilde yükseliyorum,” dedi Booker, Lewis'in kaçınmasını çağırmadan önce İyi Sorungerekli sorun, Amerika'nın ruhunu kurtarmaya yardım et. “

“Bu gece, iyi bir sorun çıkarmak amacıyla yükseliyorum,” dedi Booker, Senato'nun normal işini bozma sözü verdi. “Bu gece yükseliyorum çünkü ülkemizin krizde olduğuna içtenlikle inanıyorum … bunlar Amerika'da normal zamanlar değil ve böyle muamele görmemeli.”

Cory Booker, Maraton Kat Konuşmasında Trump'ı “Büyüklerimiz Arasındaki Korku” nu ima ettiği için eleştiriyor.

01:00

20 saatten fazla bir süre sonra Booker hala konuşuyordu. Sen. Sheldon Whitehouse tarafından 17 saatlik işaretten sonra nasıl yaptığını sordu, Booker “Şikayet etmeyeceğim” dedi.

New Jersey Demokrat, o zamanın bir kısmını Trump yönetiminin politikalarına zarar verdiklerini söyleyen ve yönetimi daha geniş bir şekilde kınadıklarını söyleyen bileşenlerden mektupları okumak için harcadı. Ticaret Savaşları Medicaid'e yönelik sınırlara ve tehditlere kitlesel ateşlemeler.

Booker zaman zaman Murphy, New York'tan Senato Azınlık Lideri Lider Chuck Schumer ve Sens. Delaware'den Lisa Blunt Rochester, New Jersey'den Andy Kim, Illinois'den Dick Durbin ve New York'tan Kirsten Gillibred'i de dahil olmak üzere, New York'la ilgili endişelerini yansıttı.

Salı sabah 7'den sonra Booker, geçen 12 saati “geniş uyanık” olduğunu ve “burada olabildiğince fazla saat boyunca duracağını” söyleyerek kabul etti. Öğlen, Senato, sürekli bir oturum sırasında Senato kuralları altında gerektiği gibi, papazın dua etmesi için kısaca durdu. Booker zemini tutmaya devam etti.

Senato tarihinin en uzun kat konuşması nedir?

Konuşma bir muhalif değildir, çünkü işlemleri engellemek için belirli bir önlem üzerinde tartışma sırasında meydana gelmez. Yine de, uzun kat konuşması, 2016 yılında Connecticut'tan Sen. Chris Murphy tarafından 15 saatlik bir filibuster da dahil olmak üzere Senato tarihinin en uzunlarını aştı. South Carolina'dan Sen. Strom Thurmond, 1957'de 24 saatten fazla bir Filibuster ile en uzun Senato konuşmasını kaydetti.

Haberler'ten daha fazlası

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de bulunan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir