Cep telefonunuzdaki ve bilgisayarınızdaki tarayıcıya şifreleri kaydetmek ne kadar güvenli?

uTKu

New member
Birçok kullanıcı tarayıcılarla birlikte gelen şifre yöneticilerini kullanır. Her ne kadar faydalı olsalar ve hatta bazı uzmanlar tarafından tavsiye edilseler de kullanım kolaylıkları maliyet açısından da pahalı olabiliyor. güvenlik.


Web tarayıcıları, örneğin Google Chrome, Mozilla Firefox ve Safari, e-postalarımıza ve sosyal ağlarımıza otomatik erişimi kolaylaştırmak için şifrelerimizi saklayan dahili araçlara sahiptir. Bu özellik kolaylık sunsa da aynı zamanda kişisel bilgilerimizin güvenliğine yönelik önemli riskler.


Şifrenizi biliyorlarsa ne olabilir?


Tarayıcılar çeşitli güvenlik önlemleri uygulasalar da tamamen güvenli ortamlar olarak kabul edilmezler. Tarayıcılar sık sık hedeflerdir kötü amaçlı yazılım Kullanıcının bilgisi dışında bir cihaza sızarak sistemde hasara veya kesintiye neden olmak veya verileri çalmak için tasarlanmış programlara ne ad verilir? bilgi hırsızları.


Bu kötü amaçlı programlar, örneğin CopperStealer, Redline Stealer, Vidar ve Raccoon Stealercihazlara sızın ve saklanan şifrelerin yanı sıra şifre verileri gibi kritik bilgileri de toplayın. kredi kartları ve banka bilgileri. Ve bu programlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere değerli verileri almayı amaçlamaktadır: oturum jetonubir çerezde saklanan ve oturum açma verilerimizi kaydeden bilgiler.


Şifrenizle kimliğinizi çalabilir, mali kayıplara neden olabilir ve kişisel bilgilerinizi açığa çıkarabilirler.

İş ortamında risk daha da büyüktür. Bir şirket enfeksiyona maruz kalırsa, suçlular erişebilir ile veritabanlarına şifreler ve müşteri hesaplarına yetkisiz erişim sağlayarak kimlik hırsızlığına ve büyük mali kayıplar.


Eğer bir Siber suçlu bir tarayıcı hesabına erişir ve senkronize edilen tüm şifreleri diğer cihazlarda kullanabilir Kötü amaçlı yazılım olmasa bile, bilgisayara fiziksel erişimi olan ve temel bilgiye sahip biri şifreleri çıkarabilir, komut dosyaları olduğundan, bu, html belgesinin içine yerleştirilen bir programdır. manipüle edin, kişiselleştirin ve otomatikleştirin Mevcut bir sistemin kurulumu


Güçlü bir şifre nasıl yönetilir?


Tarayıcı şifre yöneticileri her zaman güvenli olmadığından, üçüncü taraf şifre yöneticilerini kullanmayı düşünün. Bunlar, tarayıcıların eşleşemeyeceği ekstra bir koruma katmanı sunar.


KeePass bu bir ücretsiz ve açık kaynak şifre yöneticisi tüm şifreleri tek bir yerde güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanıyan, şifrelerinizi şifreleyerek suçluların bunlara erişmesini zorlaştıran güvenilir bir seçenektir.


RoboForm, Ücretli olmasına rağmen şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklamakla kalmaz, aynı zamanda her hesap için güçlü ve benzersiz şifreler oluşturarak zayıf veya tekrarlanan şifrelerin kullanılmasını önler.


Güvenilir şifre yöneticileri kullanın ve her hesap için benzersiz şifreler oluşturun.
Güvenilir şifre yöneticileri kullanın ve her hesap için benzersiz şifreler oluşturun.

Ayrıca ABD federal polisi (FBI) uzun şifreler oluşturulmasını öneriyor. en az 15 karakter, büyük ve küçük harf kombinasyonlarını kullanarak. 'D1r3ct0r*' gibi şifreler yerine 'DirectorMonthLearningTruck' gibi ifadeler kullanmak daha güvenlidir.


Tekrarlanan şifreleri kullanmaktan neden kaçınmalısınız?


Aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanmak uygun görünebilir ancak siber saldırıların kurbanı olma riskini önemli ölçüde artırır.


Bir siber suçlu şifrelerinizden birini ele geçirirse aynı anahtarı kullanan tüm hesaplarınıza erişebilir. Ek olarak, veri ihlalleri giderek yaygınlaşıyor ve yeniden kullanılan bir parola, birden fazla hesabın tek bir hata noktasına maruz kalmasına neden oluyor.