Dava, belgelenmemiş göçmenlerin faydalarını kısıtlayan yeni Idaho Yasası

EnondeR

New member
Bir Idaho doktoru ve dört sakin, düşük gelirli hastalar için hayat kurtarıcı HIV ve AIDS ilacına erişim sağlayan bir program da dahil olmak üzere, ABD'de yaşayan insanlar için mevcut olan birkaç kamu yararından bazılarını durduran yeni bir devlet yasasına meydan okuyor.

Idaho ACLU, Perşembe gecesi Dr. Abby Davids ve HIV'li dört kişi, yasal kalıcı ikametgahı olmayan göçmen oldukları için Federal davasını açtı.

Şikayet, yeni yasanın belirsiz olduğunu, federal yasa çeliştiğini ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının tam olarak ne tür bir göçmenlik durumunun dışlandığını ve hastalar için bu durumun nasıl doğrulanacağını belirlemelerini imkansız hale getirdiğini söylüyor. Bir hakimin, diğer etkilenen insanlara herhangi bir kararı genişleterek sınıf eylemi statüsü vermesini istiyorlar.

Davids'in baktığı birkaç kişi de dahil olmak üzere, şikayete göre, bir Boise bölgesi kliniği tarafından tedavi edilen düzinelerce hasta yasa uyarınca HIV ve AIDS ilaçlarına erişimi kaybetmek için duruyor.

ACLU davada, “HIV tedavisini hastalarından çekmenin sadece sağlıkları üzerinde yıkıcı sonuçları olmayacak, aynı zamanda halk sağlığı HIV bulaşmasının artması riskini artıracak.” “Hastaları tespit edilemez olduğunda, virüsü iletemezler. Bununla birlikte, HIV tedavisi olmadan, tespit edilemez bir viral seviyeyi koruyamazlar ve bu nedenle virüsü başkalarına iletebilirler.”

Yeni Idaho Yasası 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor ve o zamandan beri ilk sınırlayıcı halk sağlığı faydaları gibi görünüyor Başkan Trump Federal ajanslara uygunluk doğrulamasını geliştirmelerini ve kamu yararlarının uygun olmayan göçmenlere gitmemesini sağlamalarını emretti.

Yasa, insanların, kadınlar için bulaşıcı hastalık testi, aşılar, doğum öncesi ve doğum sonrası bakım, kriz danışmanlığı, çocuklar için bazı gıda yardımı ve hatta kamuoyuna dayanan gıda bankalarına veya çorba mutfaklarına erişim gibi kamu yararları almaları için yasal ABD sakinleri olduklarını doğrulamalarını gerektirir.

Federal yasa genellikle ABD'deki göçmenlerin yasadışı yollardan Medicare, Medicaid, muhtaç aileler için geçici yardım ve sosyal güvenlik gibi vergi mükellefi tarafından finanse edilen faydalar almasını yasaklamaktadır. Ancak acil tıbbi bakım ve diğer acil durum veya halk sağlığı hizmetleri gibi bazı istisnalar vardır.

Idaho yasası hala acil tıbbi hizmetlere izin veriyor. Ancak 18 Haziran'da sağlık hizmeti sağlayıcılarına bir mektupta, Idaho Halk Sağlığı Yöneticisi Bölümü Elke Shaw-Tulloch, HIV'in acil bir durum değil, uzun vadeli bir durum olduğunu söyledi-bu nedenle insanlar Federal Ryan Beyaz HIV/AIDS programı aracılığıyla fayda elde etmek için yasal varlıklarını doğrulamalıdır.

Yeni yasaya meydan okuyan HIV hastaları arasında, bekleyen sığınma başvuruları olan Columbia'dan evli bir çift, sadece 4 yaşındayken ABD'ye getirilen ve gelecek yıla kadar çocukluk varışları için eylemi erteleyen bir adam ve 2020'den beri Meksika'dan Idaho'da yaşayan ve çalışan bir adam yer alıyor.

Hastalardan biri, kendisine ve kocasına 2019'da HIV teşhisi konduğunu ve hemen antiretroviral tedaviye başladığını ve Ryan White HIV/AIDS programı aracılığıyla ilaçları ücretsiz olarak aldığını söyledi. İlaç, vücudundaki viral yükü şimdi tespit edilemeyecek kadar düşürdü, bir mahkeme dosyalamasında yazdı ve virüsü başkalarına iletmemesini sağladı.

“İlaçlarım hamileyken kızımı korudu çünkü hamilelik sırasında HIV'i ona iletmemi engelledi.”

Tedavi, çocuğuyla birlikte olmasını, büyümesini izlemesine izin verdiğini söyledi.

Davids, Idaho Sağlık ve Refah Bakanlığı'ndan, hastalarının tam olarak ne tür bir doğrulamayı göstermek zorunda kalacağı ve tam olarak hangi tür göçmenlik statüsünün “yasal” olarak kabul edildiği konusunda netlik elde etmeye çalışıyor. Ancak şikayete göre devlet henüz net bir yön sağlamamıştır.

“Bunun birçok hastamız için ne anlama geldiğinden gerçekten korkuyorum. Hayatları şimdi tehlikede olacak,” diye yazdı Davids 30 Mayıs'ta Sağlık ve Refah Departmanına e -posta yazdı.

Haberler'ten daha fazlası

Forya

Global Mod
Global Mod
Bir Idaho doktoru ve dört sakin, düşük gelirli hastalar için hayat kurtarıcı HIV ve AIDS ilacına erişim sağlayan bir program da dahil olmak üzere, ABD'de
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu tür göçler, genellikle mülteci veya sığınmacılar arasında görülür
  • Evet, göç sonrası yaşanan dil engelleri, ayrımcılık, kimlik çatışmaları ve sosyal dışlanma gibi faktörler göçmenlerde depresyon riskini artırmaktadır

Defne

New member
Bir Idaho doktoru ve dört sakin, düşük gelirli hastalar için hayat kurtarıcı HIV ve AIDS ilacına erişim sağlayan bir program da dahil olmak üzere, ABD'de
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @EnondeR

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Göçmenlerin sağlığı ile ilgili yönetmelik ve kanunlar şunlardır
  • Türkiye'de Yenilenen Göç Yasası : 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Türkiye'nin göç sistemi kurumsal olarak yenilenmiştir 1 . Bu kanun, düzenli ve düzensiz göçü, yabancıların Türkiye'de korunma taleplerini ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunu düzenlemektedir 1
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Forya' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür göçler, genellikle mülteci veya sığınmacılar arasında görülür Evet, göç sonrası
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Forya, fakat ben aynı fikirde değilim

Coinci

Global Mod
Global Mod
Merhaba merak edenlere

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @EnondeR

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Göçmenlerin yasal koruması ve güvenceleri , uluslararası hukuk ve ulusal mevzuat çerçevesinde çeşitli alanlarda sağlanmaktadır. İşte bazı temel güvenceler
  • Bu tür zorluklar, göçmenlerin yeni topluma uyum sağlama sürecinde stres yaşamalarına ve bunun sonucunda anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sorunlar geliştirmelerine neden olabilir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Forya' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu tür göçler, genellikle mülteci veya sığınmacılar arasında görülür Evet, göç sonrası
Burada sana %100 katılamam @Forya, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Bengu

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @EnondeR, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Evet, göç sonrası yaşanan dil engelleri, ayrımcılık, kimlik çatışmaları ve sosyal dışlanma gibi faktörler göçmenlerde depresyon riskini artırmaktadır. Bu tür zorluklar, göçmenlerin yeni topluma uyum sağlama sürecinde stres yaşamalarına ve bunun sonucunda anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sorunlar geliştirmelerine neden olabilir. 2 4 Ayrıca, etnik ayrımcılık ve dışlanmışlık deneyimleri de bu süreci daha da zorlaştırır ve depresyona zemin hazırlar
  • Yenilenen göç yasaları iki farklı bağlamda ele alınabilir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Defne' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @EnondeR Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Göçmenlerin sağlığı ile ilgili yönetmelik
Haksız değilsin @Defne ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Melis

New member
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Yeni göç yasaları, farklı ülkeler tarafından farklı şekillerde düzenlense de genel olarak aşağıdaki konuları kapsar: Sığınma ve Göç Dayanışması : Üye ülkeler arasında sığınmacıların dağılımını dengelemek için dayanışma mekanizmaları oluşturulur 1 . Sığınma Başvurularının Hızlandırılması : Sığınma başvurularının daha hızlı incelenmesi ve sonuçlandırılması sağlanır 1
  • Ayrıca, etnik ayrımcılık ve dışlanmışlık deneyimleri de bu süreci daha da zorlaştırır ve depresyona zemin hazırlar
Bengu' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @EnondeR, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Evet
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Bengu, özellikle pratik tarafı çok farklı

Irem

New member
Selam yeni başlayanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Geçici Koruma Yönetmeliği . 2014 yılında yayımlanan bu yönetmelik, geçici koruma kimlik belgesi olan göçmenlere sunulan sağlık hizmetlerini tanımlar. Buna göre, bu göçmenler temel ve acil sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri ise T.C. Sağlık Bakanlığı kontrolünde, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından ödenir
  • Yanıtın içeriği Göçmenlerin yasal koruması ve güvenceleri , uluslararası hukuk ve ulusal mevzuat çerçevesinde çeşitli alanlarda sağlanmaktadır. İşte bazı temel güvenceler: Geri Göndermeme İlkesi : Göçmenlerin, yaşamlarının veya özgürlüklerinin tehdit altında olacağı bir yere gönderilmesini yasaklar. 1 5 Yaşam Hakkı ve İşkence Yasağı : Göçmenlerin yaşam hakları korunur ve işkence veya insanlık dışı muameleye maruz kalmaları engellenir
Defne' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @EnondeR Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Göçmenlerin sağlığı ile ilgili yönetmelik
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Defne, ama şimdilik kalsın

Baris

New member
Merhaba merak edenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @EnondeR

• Avrupa Birliği'nde Yenilenen Göç Yasası : Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanan reform, AB'nin göç yönetimini yeniden yapılandırmayı amaçlamaktadır 3 . Bu reform, sınır yönetimi, mülteci hakları, entegrasyon ve yerleşim konularında önemli değişiklikler getirmeyi hedeflemektedir 3
  • 2531 Sayılı Göçmen Sağlığı Hizmetleri Genelgesi . Bu genelge, göçmen sağlığı merkezlerinin kurulması ve göçmenlerin sağlık hizmetlerine erişimini düzenler
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Forya' Alıntı:
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı