Eski FBI yetkilisi Peter Strzok, Trump ile ilgili mesajlar nedeniyle Adalet Bakanlığı ile 1,2 milyon dolarlık anlaşmaya vardı

EnondeR

New member
7/26: Haberler 24/7 Bölüm 2









7/26: Haberler 24/7 Bölüm 2

43:20


Eski FBI özel ajanı Peter Strzok, Adalet Bakanlığı'nın gizliliğini ve Gizlilik Yasası'nı ihlal ettiği iddialarına karşı 1,2 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Metin mesajları Trump yönetimi sırasında kendisi ve eski FBI çalışanı Lisa Page arasında eski Başkan'ı eleştiren bir konuşma Donald Trump ve adaylığı.

Strzok'un avukatlarından Zuckerman Spaeder'dan Aitan D. Goelman, yaptığı açıklamada, bunun “hükümetin Pete'e yönelik haksız ve aşırı siyasallaştırılmış muamelesine yönelik kritik bir adım” olduğunu ve anlaşmanın “ayrıca tüm hükümet çalışanlarının gizlilik çıkarlarını da savunduğunu” söyledi.

Eski FBI özel ajanı Peter Strzok, 2018'deki işten atılmasının usul ve ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiğini ve sadece siyasi baskı nedeniyle gerçekleştirildiğini iddia ederek FBI ve Adalet Bakanlığı'na dava açtı.


Anlaşma, gizlilik iddialarını çözüyor ancak hukuka aykırı fesih iddiaları hala dava konusu. Bu iddia için, geriye dönük ücret ve istihdamı için diğer ödemeleri talep ediyor.

Haberler'e ulaşan Adalet Bakanlığı sözcüsü yorum yapmayı reddetti ancak bakanlığın Strzok'un diğer iddialarına karşı savunmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

Strzok, bir süre o dönemki özel danışman Robert Mueller'in ekibinde çalıştı ve Başkan Trump'ın sık hedefi Trump'ın başkan adayı olduğu dönemde Trump'ı eleştiren mesajlar yazdıktan sonra, davayı Columbia Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi'nde açan Strzok, FBI'daki işini geri almaya çalışıyor.

Strzok, mesajlar keşfedildikten sonra Mueller soruşturmasından çıkarıldı ve hala FBI içinde olan farklı bir ofise taşındı. Eylemleri, Haziran 2018'de Adalet Bakanlığı Müfettiş Genel raporunda incelendi ve o yaz sonunda binadan dışarı çıkarıldı.

Ayrıca Hillary Clinton'ın e-posta soruşturmasında ve özel yetkili savcı Robert Mueller'in Rusya'nın seçimlere müdahalesi ve Trump'ın destekçileriyle bağlantıları konusundaki soruşturmasında da çalıştı.

Strzok 2018'de Kongre'de “derinden pişman” olduğunu ifade etti Trump karşıtı mesajları Page'e gönderme konusunda bir açıklama yapmadı ancak bunu gizlilik beklentisiyle yaptığını söyledi.

“Bunun böyle olacağını hiç tahmin etmiyordum” demişti o zamanlar.



CBS Haberlerinden daha fazlası




Robert Legare


Robert Legare, Adalet Bakanlığı, federal mahkemeler ve soruşturmaları kapsayan bir Haberler çoklu platform muhabiri ve yapımcısıdır. Daha önce “CBS Evening News with Norah O'Donnell” için yardımcı yapımcıydı.