FEMA revizyonu işe almak, kasırga mevsimi yaklaştıkça ajansın sökülmesinden korkuyor

EnondeR

New member
Ülkenin federal afet yardım ajansından 200'den fazla denetçi işçisini ateşledikten sonra, Trump Yönetimi ilk adımını attı. Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) Kasırga sezonundan sadece aylar önce.

Haberler tarafından elde edilen “işe alma güncellemesi” etiketli bir e-postada FEMA, Cuma gecesi, ajansın işgücünün üçte ikisinden fazlası için sözleşme yenilemelerini elden geçiren yeni bir işe alım sürecini bilgilendirdi ve tüm çalışanların Onay için İç Güvenlik Departmanına (DHS) daha fazla uzanma talepleri sunmasını gerektirdi.

Karar, yeni sürecin, çalışanların DHS'deki gözetmenler aracılığıyla işlerine yeniden başvurmaya zorlayarak, yeni sürecin önümüzdeki iki ila dört yıl boyunca FEMA'nın işgücünün çoğunluğunu etkili bir şekilde cesaretlendireceğinden korkarak, binlerce çalışanın etkilenen safları arasında karışıklık yarattı.

Başkan Trump'ın geçen ay yürütme eylemi tarafından teşvik edildi. Devlet Verimliliği Bakanlığı veya “Doge” Federal işgücünde büyük ölçekli indirimler başlatmak için yeni politika, ajansın “çekirdek” olarak bilinen çağrı üzerine müdahale kadrosunun üyelerini ve FEMA'nın rezervistlerini etkiler.

E-posta, “Bu değişiklik çoğu FEMA pozisyonu için geçerli olacak, çünkü iki yıllık ve dört yıllık çekirdekler ve rezervistler işgücünün çoğunu oluşturuyor.”

FEMA Vekili Cameron Hamilton, Liderlik Ekibini geçen hafta karar hakkında bilgilendirdi, birden fazla ajans kaynağına göre, bölgesel müdürleri Perşembe ve Cuma günleri düzenlenen birçok personelin şaşkın ve üzgün bırakan tüm toplantılarda çalışanlara haberleri kırmasını istedi.

Mevcut bir FEMA çalışanı Haberler'e verdiği demeçte, “Çalışanlar izin almaya ve iş avına gitmeye başladı.” Dedi. “Yazı duvarda gördüler.”

Yakın tarihli bir ABD Devlet Hesap Verebilirlik Ofisi (GAO) raporuna göre, FEMA'nın 8.800'den fazla çekirdek çalışanı, ajansın işgücünün yaklaşık% 39'unu oluşturuyor ve kasırgalar, kasırga, yangın ve diğer federal olarak ilan edilen acil durumlardan önce ve sonra afet yardımı vermekle görevlendiriliyor. Özellikle, ilk müdahale ekipleri, afet yardım fonu aracılığıyla benzersiz bir şekilde finanse edilir ve bu da hükümetin kapatılması yoluyla faaliyet göstermelerini sağlar.

Çekirdek çalışanlar personel kurtarma merkezleri, kurtarma yardımı için hayatta kalanlara kaydolun ve fırtınalar ve aşırı hava olayları tarafından harap olan topluluklar üzerinde kapıdan kapıya kontroller gerçekleştirin. Ajansın yaklaşık 7800 rezervisti, ülke çapında felaketlere, acil durumlara ve eleştirel eğitime de konuşlandırılan geçici, çağrı üzerine bir işgücü oluşturuyor.

E -posta, 17 Mart'tan sonra sözleşme fesih tarihleri olan çalışanları, “yenileme ve uzantılar” taleplerini Karar için “karar için” “yenileme ve uzantılar” sunmaya yönlendirdi.

Washington DC'de Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) Karargahı

Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc Getty Images üzerinden

İşe alım duyurusu, FEMA Workforce Cuma günü gönderilen e -postaya göre, Ulusal Taşkın Sigortası Programı'ndaki belirli pozisyonlar ve acil durum yönetim uzmanı, insan kaynakları uzmanı, sözleşme uzmanı, bilgi teknolojisi uzmanı ve avukat dahil pozisyonlar için geçerli değildir.

E -posta ayrıca, yeni çalışanların tüm dış işe alımlarının ve yerleşiminin, siyasi atamalar dışında bir sonraki duyuruya kadar donmuş olduğunu belirtiyor.

Cumartesi günü Haberler'e yaptığı açıklamada, bir DHS sözcüsü kararın “yardım çabalarını yavaşlatan savurgan harcamalar ve bürokrasiyi azalttığını” söyledi.

Sözcü, “FEMA tam bir işe alım dondurması uyguladı ve yenilenmeye hazır olan tüm felaket alanı pozisyonları için bir DHS inceleme süreci kurdu. Yenileme incelemesi FEMA işgücünün çoğunluğu için geçerlidir.” Dedi. “Başkan Trump ve Sekreter (Kristi) NOEM, felaket kurtarma çabalarının en iyi federal bürokratlar değil, eyalet ve yerel yetkililer tarafından yönetildiğini biliyor.”

Çarşamba günü, Bay Trump, eyalet ve yerel yönetimleri ülke çapında acil durumlara hazırlanmak için “daha aktif ve önemli bir rol oynamaya” yönlendiren bir yürütme emri imzaladı.

Ocak ayında yıkıcı orman yangınlarının ardından Los Angeles topluluklarını ziyaret ederken Bay Trump, “FEMA'ya ihtiyacınız olmadığını söylüyorum, iyi bir devlet hükümetine ihtiyacınız var.” Dedi. “FEMA, bence çok pahalı, çoğunlukla başarısız durum.”

Başkan aylarca ajansı ortadan kaldırma fikriyle oynadı. Ülkenin afet tahribatı kolu Carter yönetimi altında kuruldu ve daha sonra DHS altında departman 9/11'den sonra ayağa kalktı.

Proje 2025 Politika teklifleri, “hazırlık ve müdahale maliyetlerinin çoğunluğunu federal hükümet yerine eyaletlere ve yerlere kaydırmak için FEMA acil durum harcamalarının reformu” çağrısını içermektedir.

Mevcut bir FEMA çalışanı Haberler'e verdiği demeçte, “Eyaletler hazır değilse, hazır olmasalar iyi olur.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “FEMA'nın kasırga mevsimi için gönderilen tüm mallarımızı yenilemek ve yeniden stoklamak dört ay sürüyor. Devletlerin bu görevi kendi başlarına halledecek kadar iyi veya sağlam bir yerde olduğunu hayal edemiyorum.”

DHS Sekreteri Kristi Noem, federal hükümetin afet yardımında rol oynaması gerekse de, cumhurbaşkanının “bugün var olduğu şekilde FEMA'dan kurtulma” arzusunu desteklediğini söyledi.

Ajansın afet rahatlama ayak askerleri için işe alım sürecini yeniden şekillendirme hareketi, 1 Haziran – 30 Kasım arasında süren Atlantik Kasırga sezonundan sadece aylar önce geliyor.

Geçen Aralık ayında yapılan bir röportajda, eski FEMA yöneticisi Deanne Criswell, Haberler'e, ajansın yaklaşık her gün federal olarak ilan edilen bir felaket gördüğünü söyledi, 2024'ün ilk 11 ayında yaklaşık 180 acil durum ilan edildi-2023'e kıyasla kabaca% 50 artış.

Haberler, yeni direktif hakkında yorum yapmak için FEMA'ya ulaştı.

Haberler'ten daha fazlası

Nicole Sganga

Nicole Sganga, Washington, DC merkezli Haberler'in İç Güvenlik ve Adalet Muhabiri, “CBS akşam haberleri”, “CBS Mornings”, “CBS Cumartesi Morning” ve “CBS Weekend News” gibi tüm şov ve platformlarda rapor veriyor.