Göçmenlik Avukatı Los Angeles'ın Göçmenlik Gözaltı Tesisleri “Ticking Saat Bombası” diyor

EnondeR

New member
Los Angeles – Los Angeles şehir merkezindeki Federal Büyükşehir Gözaltı Merkezi dışında, 26 yaşındaki bir adam, geçen Perşembe günü gözaltına alınan babasına kan basıncı ilacı vermeyi umarak bekliyordu. federal göçmen yetkilileri.

Haberler'in adını kullanmamasını isteyen adam, babası Rafael Hurtado'nun kan basıncını kontrol etmek için her gün ilacı alması gerektiğini söyledi. Personel Hurtado'nun oğlunu uzaklaştırdı, ancak hapları geride bırakmasını istedi.

“Babam bana korkunç olduğunu söyledi ve onu ayakta tuttular,” dedi babasının Pazar günü ilk telefon görüşmesini yapmayı başardı. “Onu beslemiyorlar ve içinde battaniye yok.”

Hurtado çalışırken gözaltına alındı - çöp topladı. Oğlu, sabıka kaydı veya kaldırma emri olmadığını söylüyor.

Hurtado, Meksikalı bir vatandaş ve üç çocuk babasıdır, özel tıbbi ihtiyaçları da dahil olmak üzere tüm ABD vatandaşları.

Hurtado'nun oğlu, “Babam yüksek tansiyondan muzdarip ve Pazar gününden beri ondan haber almadık.” Dedi. “Çağrı kesilmeden önce onunla telefonda konuşmak için sadece birkaç saniyem vardı, bu yüzden her gün onun hakkında herhangi bir haber alıp alamayacağımı görmek için geliyordum.”

58 yaşındaki uzun zamandır gıda satıcısı ve topluluk aktivisti Emma de Paz da burada düzenleniyor. Geçen hafta, federal subayların Hollywood'daki bir Home Depot'ta De Paz'ın Carne Asada'yı sattığı bir operasyon yürüttüğünde gözaltına alındı. Ailesine göre, De Paz yakın zamanda hepatit B teşhisi kondu ve yüksek tansiyonunu tedavi etmek için günlük ilaca ihtiyaç duyuyordu. Bakım yapmak için gözaltına alınması sırasında White Memorial Hastanesine transfer edildi.

ICE tarafından tutuklanan insanların tutulduğu Büyükşehir Gözaltı Merkezi, 12 Haziran 2025'te gece sokağa çıkma yasağı sırasında bir dizi göç baskınına yanıt olarak Los Angeles şehir merkezinde protestolar devam ederken görülüyor.

David McNew / Getty Images

Los Angeles'taki Guatemala Konsolosluğu dışındaki Çarşamba günü basın toplantısında Carlos Barrera de Paz, “Bizi onlara gerçekten kötü davrandıklarını söylemeye çağırdı.” Dedi. “Soğuk bir odadalar, yiyecek yok, onlara bir sürü kurabiye ve bir meyve suyu veriyorlar.”

De Paz, kız kardeşinin ajanlarının sınır dışı edilme evraklarını imzalaması için baskı yaptığını ve bir sandalyede uyumak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

LA'daki göçmen avukatları Haberler'e, ele alınmayan tıbbi ihtiyaçlar hakkında daha fazla çağrı alıyorlar. Büyükşehir Gözaltı Merkezi. Gözaltı merkezinde müşterileri olduğu için kendini tanımlamamayı seçen bir avukat, “insanlık dışı” koşullar-yiyecek kıtlığı, sıkışık hapsetme, donma sıcaklıkları ve “bombalama bombası” olan ortamların raporları olduğunu söyledi.

Göçmen Savunucular Hukuk Merkezi'nin avukatı Kristen Hunsberger, bir telefon görüşmesi sırasında Haberler'e verdiği demeçte, “Yiyeceklere sınırlı ve çok düzensiz erişim var.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Los Angeles şehir merkezinde gözaltına alınan bir kişiyle saat 2 veya sabah 4'te uyandığını bildiren bir kişiyle konuştum ve 14 saat sonrasına kadar bir sonraki öğünlerini almayacaklardı.”

Hunsberger, Kaliforniya, Adelanto'daki Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İşleme Merkezi'nde benzer koşulları tanımladı ve burada bazı göçmenlerin en son baskın turlarında gözaltına alındı.

Hunsberger, müşterilerinin ilaca erişimi reddedildiğini, bazılarının hava sirkülasyonu olmadan geçici tutma alanlarında tutulduğunu ve çalışma telefonlarının eksikliği nedeniyle bazen iletişim olmadan bırakıldığını söylüyor.

Hunsberger, “Bunu çok kaotik olarak tanımlayacağım – bu gerçekten ortaya çıkan bir kriz.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Adressiz bırakılırsa, duymaya başlayacağımız, Tanrı'nın yasakladığı, insanların erişimdeki gecikme veya sadece tam erişim reddi nedeniyle bu gözaltı merkezlerinde sağlık krizleri olmaya başladığından endişeliyim.”

Hükümet verileri Haberler tarafından elde edilen ICE, ülke çapında tesislerde yaklaşık 59.000 tutuklu tutuyor. Pazartesi günü, Kongre'nin ajans için 41.500 tutuklu yatak tahsis ettiği için buz gözaltı seviyeleri% 140'ın üzerine çıktı.

Bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada Ice, “yasadışı suçlu yabancıların büyük bir birikimini ve ABD'den kamu güvenliği tehditlerini hedefleme çabasının” daha fazla gözaltı kapasitesi gerektiren önemli sayıda tutuklamaya “yol açtığını söyledi.

“ICE, mevcut ve gelecekteki gözaltı ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli seçenekler uyguluyor, ancak sınır dışı edilmeyi beklerken yakalanan yasadışı yabancılar için daha fazla alana ihtiyaç var.” “Büyük bir güzel fatura” Başkan tarafından desteklenen 100.000 daha fazla gözaltı yatağını finanse edecektir.

Göçmenlik avukatları ayrıca, Trump yönetimi sınır dışı etme çabalarını artırdıkça, özellikle gözaltı merkezleri içindeki telefon erişiminin olmaması nedeniyle, LA bölgesinde gerekli süreç eksikliğinin yaygın olduğunu söylüyor.

Salı günü Haberler, geçen hafta Peru'ya sınır dışı edilen dört kişilik bir aileyle konuştu. Peru ailesi, sığınma davası için 25 Haziran'da mahkeme duruşması yapılması planlandı, ancak bunun yerine 5 Haziran'da bir check-in randevusuna katılmak üzere ICE'den bir bildirim aldı. Bu check-in sırasında Cardenas, Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde 12 saatten fazla, karısı ve 9 ve 14 yaşlarındaki iki kızı ile birlikte gözaltına alındığını ve sınır dışı edilme evraklarını imzalamaya zorlandığını söyledi.

Peru'dan yapılan bir telefon görüşmesi sırasında Cardenas, Haberler'e İspanyolca'ya verdiği demeçte, “Onlara haklarımız olduğunu ve hiçbir şey imzalamamız gerekmediğini söyledim. “Bir avukat aramama izin vermek için saatlerce yalvardım, ancak bir telefon kullanmamızı reddettiler. Sonunda hiçbir seçenek kalmadık ve imzaladık.”

Cardenas'a göre, ailesi şehir merkezindeki tesisten yakındaki bir otele transfer edildi ve bir gecede diğer ailelerle bir odaya yerleştirildi. Aile sonunda bir uçuş yaptı, Teksas'a transfer edildi ve o zamandan beri Peru'ya sınır dışı edildi.

“Sadece bir avukatla konuşmak istedim,” dedi Cardenas. “Ajanlara ertesi gün ortaokul mezuniyetini özleyeceğini söyledim, ama bu önemli değildi.”

Haberler, mevcut koşullar ve Los Angeles'taki gözaltı tesislerinin aşırı kapasite olup olmadığı hakkında sorularla İç Güvenlik ve ICE Departmanına ulaştı.

Bu ayın başlarında, bazı Kongre üyeleri tesisin gözetimini yapmak için Büyükşehir Gözaltı Merkezi'ni ziyaret etmeye çalıştı, ancak erişim reddedildi. Yakın zamana kadar, yasalarca, denetim amacıyla “algılanmak veya başka bir şekilde ev sahipliği yapmak için kullanılan” herhangi bir DHS tesisine girmelerine izin verildi ve önceden bildirimde bulunulmadı.

Ancak DHS, geçen hafta buz tesislerini ziyaret eden milletvekilleri için 72 saatlik bildirim gerektiren ve ABD milletvekillerinin Çarşamba günü LA şehir merkezindeki tesisler gibi ziyaret saha ofislerini engelleyen yeni rehberlik yayınladı.

California'dan Demokratik Temsilci Jimmy Gomez'e göre, LA bölgesini temsil etmesine rağmen şehir merkezindeki tesise üç kez girmesi reddedildi.

Haberler'e Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, “DHS, federal yasa uyarınca gözetim yürütme yetkisine sahip olmama rağmen, bu tesise üç kez girmemi yasadışı bir şekilde engelledi. Ayrıca, planlanan bir muayeneyi zaten iptal etmiş olmaları,” dedi. “Şimdi ofisime bir hafta önce bildirime ihtiyacım olduğunu söylüyorlar, bu da kendilerine herhangi bir istismar belirtisini gizlemek veya tutukluları tamamen hareket ettirmek için zaman veriyorlar gibi geliyor. Bu raporlar doğru değilse, o zaman bize izin verin. Ama bu yönetim yasanın sınırları dışında çalışmaya devam ediyor.

Haberler'ten daha fazlası

Nidia Cavazos

Nidia Cavazos, Haberler için 2024 kampanya muhabiri.