Kamala Harris, DNC yoklama oylamasında Demokrat başkan adayı olmak için gereken eşiği geçti

EnondeR

New member
Demokrat delegelerin çoğunluğu, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i partinin başkan adayı olarak seçmek için oy kullandı. sanal yoklama oylamasıkampanyası ve Demokrat Parti Cuma günü yaptığı açıklamada, onun Kasım ayına girerken liste başındaki konumunu sağlamlaştırdığını söyledi.

Demokratik Ulusal Komite, Perşembe günü partinin 4.000'den fazla delegesinin çevrimiçi bir form veya telefonla oylarını kullanmaları için oylama başladığında adayı seçmek için resmi süreci başlattı. Harris'in adaylığı kazanmak için gereken eşiği aşmak için 2.350 delegeden oy alması gerekiyordu, kampanya bunu söyledi. Oylama Pazartesi günü saat 18:00'de sona erecek ve adaylığı resmileşecek.

Demokrat Ulusal Komitesi Başkanı Jaime Harrison, Harris'in kampanyasıyla yaptığı görüşmede, “Başkan Yardımcısı Harris'in tüm kongre delegelerinin oylarının çoğunluğunu alarak pazartesi günü sona erecek oylama sonrasında Demokrat Parti'nin adayı olacağını teyit etmekten büyük gurur duyuyorum” dedi.


Harrison, Harris'in adaylığı kazanmasının tarihi bir başarı olduğunu belirtti.

“Bugün dostlarım, özel bir gün, çünkü büyük bir partinin başında ilk kez renkli bir kadına yer vereceğimizi gururla söyleyebiliriz,” dedi.

Harris, telefonla görüşmeye katılarak, oylama süreci sona erdikten sonra adaylığı resmen kabul edeceğini söyledi.

“Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına Demokrat Parti'nin muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 30 Temmuz 2024 Salı günü Atlanta'da düzenlenen bir kampanya etkinliğinde kalabalığı işaret ediyor.


Demetrius Freeman/The Washington Post via Getty Images



Başkan Yardımcısı, Kasım ayında eski Başkan Donald Trump'ı yeneceklerine yemin etti ve kampanyasının geleceğe odaklı olduğunu yineledi.

“Bu kampanya hepimizin bir araya gelmesiyle ilgili, hayatın her kesiminden, her yaşanmış deneyimden gelen insanların bir araya gelmesiyle ve ülkemize olan sevgimizle beslenerek, olduğumuz en iyi şey için savaşmaya hazır olduğumuzu bilerek,” dedi.

Demokratlar, Başkan Biden'ın iki haftadan kısa bir süre önce yaptığı duyurunun ardından, Trump'a karşı aday olarak Harris'in etrafında hızla birleştiler onun geri çekilmesi başkanlık yarışından. Bay Biden, Harris'i hemen destekledi ve önemli Demokrat figürler de ona katıldı desteklerini atarak başkan yardımcısının arkasında.

Harris, Bay Biden'ın çekilmesinin ardından Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için rakipsiz olarak yarıştı ve sanal yoklama oylamasına neredeyse tüm eyalet delegasyonlarının desteğiyle katıldı.

Başkan yardımcısının kampanya ekibi Cuma günü şunları söyledi: Temmuz ayında 310 milyon dolar toplandıBay Biden'ın çekilmesinden önce toplanan parayı da içeren bir sayım. Bu miktar, Trump kampanyasının aynı dönemde topladığını söylediği 139 milyon doların iki katından fazla.

Harris henüz başkan yardımcısı adayını açıklamadı ancak kampanyası doğruladı Demokrat valiler de dahil olmak üzere yaklaşık bir düzine aday. Yarışan adaylardan altısı bu hafta kampanya ekibiyle potansiyel adayları değerlendiren görüşmeler yaptı ve en iyi adaylar bu hafta sonu Harris'le bizzat görüşecek, planlara aşina kaynaklar Haberler'e söyledi.

Başkan yardımcısının önümüzdeki günlerde aday arkadaşı konusunda nihai kararını vermesi bekleniyor. Kampanya ekibine göre, ikili daha sonra Pensilvanya, Wisconsin, Michigan ve Kuzey Carolina gibi kritik eyaletlerde bir dizi etkinlik için kampanya yoluna girecek.

Harris tarih yazıyor


Jamaika ve Hint kökenli olan Harris, ABD tarihinde başkanlığa aday gösterilen ilk Siyah ve Güney Asyalı kadındır. Ayrıca 2020'de başkan yardımcısı seçildiğinde tarihe geçti ve bu görevi üstlenen ilk kadın ve ilk Siyah ve Güney Asyalı Amerikalı oldu.

Glenda Carr, siyahi kadınların seçilmiş bir makama aday olmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir kuruluş olan Higher Heights'a liderlik ediyor. Harris'in adaylığının, siyasetteki renkli kadınların nasıl görüldüğünü değiştirdiğini söyledi.

“Tarihimizde, sadece siyah kadınlar için değil, dünyanın dört bir yanından herkesin bu anı izlediği tarihi bir zamana tanık olduğumuz bir ana geldik,” dedi Carr. “Bu, renkli kadınlar ve siyah kadınlar için bir cam tavan bile değil. Çimentoyu çatlatmak gibi.”

Harris, Kongre'ye seçilen ilk siyahi kadın olan merhum Shirley Chisolm'un mirasına dayanıyor. New York Demokratı, 1972'de başkan adaylığını açıkladığında büyük bir partinin adaylığını arayan ilk kadın ve ilk Afrikalı Amerikalıydı.

“Bu onun tarih yazması açısından heyecan verici bir an,” diye ekledi Carr. “Adaylığının, Siyah kadınların siyasi liderliği hakkında konuşma biçimimizde yeni bir yön belirlemesi gerçeğidir ve bu anda önemli olan budur.”

Bu ayın sonlarında yapılacak Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde törensel bir yoklama yapılması da bekleniyor.

DNC Kongre Başkanı Minyon Moore, yoklama oylaması öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yarışı koşma ve bunu onurlu bir şekilde yapma hakkını kazandı” dedi.



Daha



Fin Gomez Ve

Nidia Cavazos

Bu rapora katkıda bulundu.




Melisa Quinn


Melissa Quinn, CBSNews.com için siyaset muhabiridir. Washington Examiner, Daily Signal ve Alexandria Times gibi yayın organları için yazmıştır. Melissa, ABD siyasetini ele alır ve özellikle Yüksek Mahkeme ve federal mahkemelere odaklanır.