Obama, Kamala Harris'i cumhurbaşkanı olarak destekleyerek Demokratların desteğini sağlamlaştırdı

EnondeR

New member
Obama, Kamala Harris'i cumhurbaşkanı olarak destekleyerek Demokratların desteğini sağlamlaştırdı









Obama, Kamala Harris'i cumhurbaşkanı olarak destekleyerek Demokratların desteğini sağlamlaştırdı

02:01


Washington — Eski Başkan Barack Obama onayladı Başkan Yardımcısı Kamala Harris Cuma günü Demokratların başkan adaylığı için yarışacak olan adayını açıklayan ve onu “mutlu bir savaşçı” olarak nitelendiren Trump, Kasım ayında eski Başkan Donald Trump'ı yenmesi için elinden gelen her şeyi yapacağının sözünü verdi.

Kampanya ekibi tarafından paylaşılan bir videoda Harris, Obama ve eşi eski first lady Michelle Obama'dan gelen bir telefon görüşmesini izliyor.

Obama, Harris'e telefonla yaptığı açıklamada, “Michelle ve ben sizi desteklemekten ve sizi bu seçimde başarıya ulaştırmak ve Oval Ofis'e sokmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyduğumuzu söylemek için aradık.” dedi.


Michelle Obama, Harris'e “Seninle gurur duyuyorum. Bu tarihi olacak.” diyor.

Harris videoda onlara, “bu benim için çok şey ifade ediyor. Bunu ikinizle, Doug ve ben, yapmayı ve yola çıkmayı dört gözle bekliyorum. Ama en önemlisi, size söylediğiniz sözlerin ve tüm bu yıllar boyunca verdiğiniz dostluğun ifade edebileceğimden çok daha fazla şey ifade ettiğini söylemek istiyorum.” diyor.

Obama'lar, kampanya e-postasında gönderdikleri ayrı bir açıklamada, Başkan Biden'ın Harris'i başkan yardımcısı adayı olarak seçmesinin “aldığı en iyi kararlardan biri” olduğu yönündeki görüşüne katıldıklarını belirtti.

“Kamala Harris'in bu seçimi kazanmak ve Amerikan halkına hizmet etmek için gereken her şeye sahip olduğundan şüphemiz yok,” ifadeleri yer aldı. “Bahislerin hiç bu kadar yüksek olmadığı bir zamanda, hepimize umut vermek için sebep veriyor.”

Obama'nın desteğiyle Harris, tüm büyük Demokratlar ve Kongre'deki parti liderleri. Bay Biden ilk önce geri dönen başkan yardımcısı, bunu yaptıktan kısa bir süre sonra çıkışını duyurdu başkanlık yarışından çekildi. Birkaç gün içinde eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de ona katıldı. Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries.

Konuya yakın bir kaynak, Harris ve Obama'nın Biden'ın adaylıktan çekilme kararını açıklamasından bu yana düzenli olarak iletişim halinde olduklarını ve ikilinin 20 yıldır birbirlerini tanıdıklarını söyledi.

Harris ayrıca partide yükselen yıldızlar olarak görülen ve Bay Biden'ın çekilmesi durumunda partinin adaylığı için aday olabilecek adaylar olarak görülen Demokrat valilerin de desteğini aldı. Bunlar arasında Michigan Valisi Gretchen Whitmer, California Valisi Gavin Newsom ve Kentucky Valisi Andy Beshear yer alıyor.

Başka hiçbir Demokrat başkanlık adaylığını açıklamadı. Harris, adaylığı kazanmak için ihtiyaç duyacağı delege sayısını aşarak 40'tan fazla eyalet delegasyonundan destek aldı. Bu destek devam ederse Demokratlar onu sanal bir seçim sırasında resmen başkanlığa aday gösterecekler yoklama oyu Gelecek ayın başlarında.

Altında yeni kurallar kabul edildi Demokrat Ulusal Komitesi tarafından Çarşamba günü yapılacak seçimde aday en geç 1 Ağustos'ta seçilecek ve adayın, muhtemelen Harris'in, 7 Ağustos'a kadar süresi olacak. bir aday arkadaşı seçmekParti, 19 Ağustos'ta Chicago'da kongresini gerçekleştirecek.

Harris, Bay Biden'ın Amerikan halkına yazdığı bir mektupta ikinci dönem için adaylığını iptal edeceğini duyurmasının ardından başkanlık kampanyasını başlattı. Karar, başkanın haftalarca süren bir artan baskı onun ardından bir kenara çekilmek şaşırtıcı tartışma performansı Geçtiğimiz ay Trump'a karşı yapılan bir seçim kampanyası, Trump'ın ikinci dönem için yeterliliği ve Kasım ayındaki GOP rakibini yenme yeteneği konusunda endişelere yol açtı.

Birinde Oval Ofis adresi Biden, yeniden seçilmeyeceğini açıklamasının ardından ilk kez Çarşamba günü yaptığı açıklamada, meşaleyi yeni nesil liderlere devretmenin zamanının geldiğini kabul etti.

“Başkan olarak sicilimin, dünyadaki liderliğimin, Amerika'nın geleceğine dair vizyonumun hepsinin ikinci bir dönemi hak ettiğine inanıyorum,” dedi. “Ancak hiçbir şey – hiçbir şey – demokrasimizi kurtarmanın önüne geçemez. Buna kişisel hırs da dahildir.”

Başkan Harris'i “deneyimli”, “sert” ve “yetenekli” olarak övdü.

Başkan yardımcısı olarak seçilmeden önce Kaliforniya senatörü olan Harris, kampanya yolculuğuna etkinliklerle hızla başladı. WisconsinIndiana ve TeksasKampanyası bunu söyledi tırmıklanmış Pazar öğleden sonra resmen Beyaz Saray yarışına katıldığı tarihten Pazartesi akşamına kadar 100 milyon dolardan fazla para harcandı.

— Fin Gómez ve Nidia Cavazos haberciliğe katkıda bulundu.



Daha




Melisa Quinn


Melissa Quinn, CBSNews.com için siyaset muhabiridir. Washington Examiner, Daily Signal ve Alexandria Times gibi yayın organları için yazmıştır. Melissa, ABD siyasetini ele alır ve özellikle Yüksek Mahkeme ve federal mahkemelere odaklanır.