Özel numaramı nasıl koyarım

uTKu

New member
Ara anonimlik Bu, birçok kişinin cep telefonundan arama yaparken sahip olduğu bir hedeftir. İşle ilgili nedenlerden, kişisel güvenlikten veya belirli bir sorundan dolayı olabilir.


Genel olarak numarası ekranda görünmeyen çağrılar telefonla pazarlama şirketlerine karşılık gelir. Yani, insan veya otomatik operatörler her türlü hizmeti sunmak için arayanlar.


Kime karşılık geldiğini bilmesek de ekranda beliren bilinmeyen numaraların, rakamlardan farklı olduğunu da belirtelim. gizli veya özelbunlar görülmüyor bile.


Ayrıca bakınız

Android cihazımda özel ve bilinmeyen numaralardan çağrı almayı nasıl durdurabilirim?

Bu bir fonksiyondur çok aranan mobil kullanıcılar tarafından. Ve en basitlerinden biri. İşte açıklıyoruz nasıl yapılır.


Özel numaramı nasıl koyarım


Numaranızın gizli görünmesini nasıl sağlayacağınızı açıklamadan önce, çağrıyı alan kişinin ekranında “bilinmeyen” numaraların göründüğünü ve bu nedenle biraz şansla, hatta Google.


Bu, arama yaparken cep telefonu numarasını gizlemek için kullanılan koddur. Fotoğraf: Clarín.
Bu, arama yaparken cep telefonu numarasını gizlemek için kullanılan koddur. Fotoğraf: Clarín.

Öte yandan teorik olarak cep telefonu veya sabit hat ekranlarında özel numaralar görüntülenmediğinden, onları tanımlamak imkansızdır. Bunu vaat eden bazı uygulamalar var ancak pek olası görünmüyor çünkü rakamlar görünmediğinden kaynak numarası herhangi bir veritabanıyla karşılaştırılamaz.


Şunu da eklemek gerekir ki cep telefonları numaraları engelleme seçenekleri Kullanıcının çok sayıda rahatsız edici ve uygunsuz çağrı aldıktan sonra Spam olarak işaretlediği. Sistem bunu otomatik olarak bile yapabilir.


Ayrıca bakınız

Cep telefonunuzu kim gözetleyebilir ve bundan nasıl kaçınabilirsiniz?

Cep telefonunuzu kim gözetleyebilir ve bundan nasıl kaçınabilirsiniz?


Yani sayımız için gizli veya bilinmiyor olarak görünüyorcep telefonları, hem Android hem de iOS işletim sistemleriyle (yani iPhone'ların) belirli bir işlevi vardır.


Bu, hem mobil hem de sabit hatlı diğer telefonları aradığınızda numaranızı gizlemek için kullanılan bir koddur. Sadece yapmalısın başına #31# kodunu ekleyin telefon numarasına gidin ve arayın.


Bir çağrının anonim olmasını istediğinizde kodu girebilir veya her zaman gizli olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Fotoğraf: iStock.
Bir aramanın anonim olmasını istediğinizde kodu girebilir veya her zaman gizli olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Fotoğraf: iStock.

Elbette bu “numara”, isimsiz olarak her arama yapmak istediğinizde yapılmalıdır. Ancak tüm aramaları yapmaya karar verdiyseniz numaranı gizli tutmakdevam etmeliyiz işletim sistemi içindeki başka bir yol.


Her ikisi de iPhone şu şekilde Android bölüme gitmelisin Yapılandırma o Ayarlar. Cihazlarda Elmaitibaren Yapılandırmabasmak Arayan kimliğimi göster ve numarayı göstermenizi veya gizlemenizi sağlayan anahtarı hareket ettirin.


Ayrıca bakınız

Cep telefonuma ## 002 koyarsam ne olur?

Cep telefonuma ## 002 koyarsam ne olur?


Bu arada Android telefonlarda şunu unutmayın Yapılandırma veya Ayarlaruygulamada Aramalar (telefon simgesiyle tanımlanır), üç dikey noktadır. Orada, ara Çağrı ayarları.


Çağrı Ayarları'ndan şunu girin: Tamamlayıcı hizmetlermenüdeki son seçeneklerden biri. Aradığımız işlev orada görünecek Arayanın kimliğini gösterburadan yapabileceğimiz telefon numaramızı gizlemek isteyip istemediğimizi seçin.