“Senato için en iyi liderim,” diyor Chuck Schumer, kapanış oylamasının ardından iç parti dramasının ortasında

EnondeR

New member
Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer Salı günü, bazı Demokratların Cumhuriyetçi önderliğindeki bir önlemin ilerlemesine izin vererek bir hükümetin kapanmasından kaçınmasına izin vermesi üzerine “Senato için en iyi lider” olarak kaldığını savundu.

“Çok iyi insanlarımız var,” dedi Schumer “CBS Mornings”. “Ama senato koltuklarını kazanmanın en iyisiyim.”

Schumer başlangıçta sinyal Geçen hafta, toplantısının hükümeti finanse etmek için partizan bir önlemle mücadele edeceği. Ama bir gün sonra isteksizce ilerleme sözü verdi Önlemi geçişe itmek için gerekli olan demokratik oylardan birini sunarak devam eden karar. Hareket, partisi içindeki bazıları arasında hayal kırıklıklarına neden oldu ve liderliği hakkında sorular, ancak Schumer kararını defalarca savundu.

Schumer, “Bu oylamayı çok fazla protesto olacağını biliyordum, ama bunu sadece Demokrat Parti'nin değil, ülkenin gelecek için yapmak zorunda olduğumu hissettim,” dedi.

Schumer, bir kapanışın “iki hafta içinde herkes uluyacak” diyerek neyin açık ve kapalı kaldığını belirlemek için Yürütme Şubesi'ne ve Elon Musk Hükümet Bakanlığı'na “tek güç” vereceğini söyledi.

New York Demokrat, kendisi ve Meclis Azınlık Lideri Hakeem Jeffries'in hükümeti finanse etmek için iki taraflı bir yasa tasarısı almaya çalışmak için bir stratejisi olduğunu söyledi. Ancak Cumhuriyetçi Liderliğin, partizan devam eden kararı ilerletmek için konferansını bir arada tutabilmesini beklemiyorlardı – tipik siyasi dinamiklere meydan okuyan ağır bir artış, önlemi desteklemek için partilerine katılan kararlara rutin olarak karşı çıkan muhafazakarlar.

Schumer, hükümeti Musk, Başkan Trump ve OMB Direktörü Russ Vought gibi “kötü, kötü, nihilistik insanların” eline koyarak “kapatma en büyük felaket” olacağını söyledi.

Schumer, “Şu anda sahip olduğumuz federal hükümetin yarısına sahip olurduk.” Dedi. “Bu yüzden bir liderin yapması gereken şeyi yaptığımı düşündüm: İnsanlar eğri etrafındaki tehlikeyi görmeseler bile, işim insanları uyarmaktı – ve bazı mermiler alacağımı biliyordum.”

Liderliği sorusu üzerine Schumer, Demokratların Gürcistan'da iki sürpriz akış zaferi ile üst odada çoğunluğu güvence altına aldıkları 2021'de de dahil olmak üzere Senato koltuklarını kazanma konusunda lider olarak kaydederek hiçbir yere gitmediğini söyledi. Schumer 1981'de Kongre'ye geldi ve 1998'de Senato'ya seçilmeden önce New York'u Meclis'te temsil etti. 2017'den beri Demokratları Senato'da lider olarak yönetti.

Schumer, Demokratların, GOP liderlerinin “her ortalama Amerikalı vidalamak istediklerine” odaklandığını ve stratejinin “çalışmaya başladığını” söyleyerek “her ortalama Amerikalıyı nasıl vidalamak istediğine” odaklandığını söyledi.

Schumer, “Her gün buna devam edersek, acımasız dövüş ve insanlara nasıl bu kadar kötü zarar verdiklerini gösterirsek, Trump'ın sayıları çok azalacak ve her iki popülaritesi de, etkinliği de azalacak.” Dedi. “Stratejinin işe yarayacağına inanıyorum.”

Salı günkü röportaj bir gün sonra yapıldı Schumer ertelendi Bu hafta, hükümeti finanse etmek için hareketinin tepkisinden sonra güvenlik endişelerini belirten “Amerika'da Antisemitizm: Bir Uyarı” kitabını tanıtmak için etkinlikler. Schumer, bu hafta Maryland, New York, Washington, DC, Pennsylvania ve California'da planlanan bir dizi etkinliğe sahipti.

Schumer, “soldaki arkadaşları” da dahil olmak üzere bir dizi kitleye yönelik kitabı yazdığını söyledi. “Her zaman sağda antisemitizm görürken,” daha yakın zamanda “birçoğunun sola doğru kandırıldığını” kaydetti.

Kaia Hubbard

Kaia Hubbard, Washington DC'de bulunan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir