Temsilciler Meclisi paneli, geçici raporda Trump suikast olayını “önlenebilir” buldu

EnondeR

New member
Panel, Gizli Servis'in “derin kusurları” olduğunu tespit etti









Panel, Gizli Servis'in Trump suikast girişimi soruşturmasında “derin kusurları” olduğunu tespit etti

02:05


Washington — İki partili Meclis görev gücü olayı araştırıyor suikast girişimi eskisine karşı Başkan Donald Trump Pazartesi günü erken saatlerde yayınlanan bir raporda iletişim ve planlama eksikliklerinin bulunduğunu detaylandırarak olayın “önlenebilir” olduğunu tespit etti.

53 sayfalık ara raporda heyet, “Görev Gücü tarafından bugüne kadar elde edilen deliller, 13 Temmuz'daki trajik ve şok edici olayların önlenebilir olduğunu ve yaşanmaması gerektiğini gösteriyor” ifadesine yer verdi.

Görev gücü, bulguların ön niteliğinde olduğunu belirterek, soruşturmanın “Gizli Servis ile kolluk kuvvetleri arasındaki miting öncesinde planlama ve koordinasyon eksikliğini açıkça gösterdiğini” belirtti.


Hane liderleri duyuruldu Temsilciler Meclisi'nin ardından 29 Temmuz'da iki partili görev gücü üyeleri oy verildi 13 Temmuz'da neyin yanlış gittiğini araştırmak ve benzer bir saldırının meydana gelmesini önlemek için önerilerde bulunmakla görevli paneli kurmak. Panel yedi Cumhuriyetçi ve altı Demokrattan oluşuyor. Milletvekilleri, bulgularına ilişkin nihai bir raporu 13 Aralık'a kadar sunacak ve bu rapor, silahlı saldırı olayını inceleyen milletvekilleri, kolluk kuvvetleri ve federal kurumlar tarafından yürütülen çok sayıda soruşturma arasında yer alıyor.

Bu bir kırılma hikayesi. Güncellenecektir.


Trump Ralli Çekimi


Daha

Daha




Kaia Hubbard


Kaia Hubbard, Washington DC'de yaşayan Haberler Digital'in siyaset muhabiridir.