Bengu
New member
Terhis Günü Askerlikten Sayılır Mı? Hadi Biraz Eğlenelim!
Merhaba forumdaşlar! Bugün çok ciddi bir konuyu masaya yatıracağız… Hadi, şaka yapıyorum!
Evet, birçoğumuzun hayatında en önemli anlardan biri olan “terhis günü”nü ele alacağız. Şöyle bir soru var aklımızda: "Terhis günü, askerlikten sayılır mı?" Hani o günü beklemek, bir türlü geçmeyen o 3-5 son gün… Acaba gerçekten askerlik sayılır mı? Yoksa, terhis günü askerlikten çıkar mı? Gerçekten bu kadar önemsemesek de, bu soru biraz kafa karıştırıcı olabilir.
Hadi, birlikte hem ciddiye alıp hem de biraz gülerek tartışalım. Hem erkeklerin "stratejik" çözüm önerilerini, hem kadınların "empatik" bakış açılarını eğlenceli bir şekilde harmanlayalım. Gülümsemeye hazır mısınız?
Askerlik ve Terhis: Kendi Dönemimi Şartladım!
Hadi biraz nostalji yapalım! O zamanlar, yani o "sıkıcı" askerlik günleri, insanın hayatında bir nevi "dağları delme" gibi hissedilen, zamanın yavaş aktığı bir süreçti. Ne zaman terhis olacaksınız sorusu da tam o günden önce "düşmanın" hep size sormak istediği bir soru olurdu. "Ya Allah, sana da mı terhis günü geldikçe akıl yok?" diye cevap vermek bir anlık sakinleşmeme neden olurdu. Ama hep bir soru vardı: "Terhis günü gerçekten askerlikten sayılır mı?"
Şimdi, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımını biraz inceleyelim: "Beni asla bırakma, bu senin işin!" Evet, gerçekten son 1-2 gün kaldığında bütün birim, terhis günü meşhur askerlik günü değil, başka bir geçiş noktası gibi görülür. Hani dağ taş dedik ya, bir şekilde öyle geçilirdi. (Ama bir yerden sonra, gerçekten dağlar düşerdi). Eğlenmek gibisi yok!
Kadınlar Neden Askerlikte Olmaz? Farklı Perspektif!
Herkes aynı soru soruyordu ya, kadınlar neden askere gitmiyorlar? Fakat bazen daha sonra terhis hayatına bakmak ve geriye odaklanmak kesinlikle bir şey yaratıcı yapıyor.
Kadınlar sadece bu noktada saygı duyar. Uzun zaman dönemin çıkarcı ya da başarılı olduğu artıq olan çıkar... Alfi hayatımıza yazarsınız, ödüller meşhur!
Merhaba forumdaşlar! Bugün çok ciddi bir konuyu masaya yatıracağız… Hadi, şaka yapıyorum!
Evet, birçoğumuzun hayatında en önemli anlardan biri olan “terhis günü”nü ele alacağız. Şöyle bir soru var aklımızda: "Terhis günü, askerlikten sayılır mı?" Hani o günü beklemek, bir türlü geçmeyen o 3-5 son gün… Acaba gerçekten askerlik sayılır mı? Yoksa, terhis günü askerlikten çıkar mı? Gerçekten bu kadar önemsemesek de, bu soru biraz kafa karıştırıcı olabilir.Hadi, birlikte hem ciddiye alıp hem de biraz gülerek tartışalım. Hem erkeklerin "stratejik" çözüm önerilerini, hem kadınların "empatik" bakış açılarını eğlenceli bir şekilde harmanlayalım. Gülümsemeye hazır mısınız?
Askerlik ve Terhis: Kendi Dönemimi Şartladım!
Hadi biraz nostalji yapalım! O zamanlar, yani o "sıkıcı" askerlik günleri, insanın hayatında bir nevi "dağları delme" gibi hissedilen, zamanın yavaş aktığı bir süreçti. Ne zaman terhis olacaksınız sorusu da tam o günden önce "düşmanın" hep size sormak istediği bir soru olurdu. "Ya Allah, sana da mı terhis günü geldikçe akıl yok?" diye cevap vermek bir anlık sakinleşmeme neden olurdu. Ama hep bir soru vardı: "Terhis günü gerçekten askerlikten sayılır mı?"
Şimdi, erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımını biraz inceleyelim: "Beni asla bırakma, bu senin işin!" Evet, gerçekten son 1-2 gün kaldığında bütün birim, terhis günü meşhur askerlik günü değil, başka bir geçiş noktası gibi görülür. Hani dağ taş dedik ya, bir şekilde öyle geçilirdi. (Ama bir yerden sonra, gerçekten dağlar düşerdi). Eğlenmek gibisi yok!
Kadınlar Neden Askerlikte Olmaz? Farklı Perspektif!
Herkes aynı soru soruyordu ya, kadınlar neden askere gitmiyorlar? Fakat bazen daha sonra terhis hayatına bakmak ve geriye odaklanmak kesinlikle bir şey yaratıcı yapıyor.
Kadınlar sadece bu noktada saygı duyar. Uzun zaman dönemin çıkarcı ya da başarılı olduğu artıq olan çıkar... Alfi hayatımıza yazarsınız, ödüller meşhur!