Trump, Pennsylvania mitinginde Arnold Palmer hakkında kaba yorumlarda bulundu

EnondeR

New member
Eski Başkan Donald Trump Cumartesi günü eski golf efsanesi hakkında olağandışı ve kaba açıklamalarda bulundu Arnold Palmer Latrobe, Pensilvanya'da kampanya yürütürken kampanya Seçim Gününe kadar son aşamaya girerken.

Eski başkan, Palmer'ın onuruna yerel havaalanında düzenlenen mitingde Latrobe doğumlu Palmer hakkında 10 dakikadan fazla konuştu.

Trump, “O inanılmaz bir adamdı, inanılmaz bir şampiyondu ve Latrobe'dan geliyordu” dedi.


Daha sonra yorumları senaryonun dışına çıkmış gibi göründü.

Eski başkan, “Bu tamamen erkek olan bir adam” dedi. “Bu adam güçlü ve dayanıklıydı ve bunu söylemeyi reddediyorum ama diğer profesyonellerle birlikte duş aldığında oradan çıktılar ve 'Aman Tanrım, bu inanılmaz' dediler.”

Trump gülerek şunu ekledi: “Bunu söylemek zorundaydım.”

Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump, 19 Ekim 2024'te Pensilvanya'nın Latrobe kentinde düzenlenen bir kampanya mitinginde jest yapıyor.


McNamee/Getty Images'ı kazanın



Trump, Latrobe'a gittiğini ve hikayeyi daha önce anlattığını ancak “bu kadar detaylı olmadığını” kaydetti.

Palmer'ın kızı Peg Palmer Wears, 2018'de, Trump'ın seçilmesinden kısa bir süre önce 2016'da ölen siyasi muhafazakar babasının Trump tarafından “dehşete düştüğünü” söyledi.

O zamanlar yazar Thomas Hauser'e “Babam bugün Donald Trump hakkında ne düşünürdü? Sanırım utanırdı” dedi.

Pazar günü Associated Press'e Trump'ın sözlerine “gerçekten üzülmediğini” söyledi ve “söyleyecek fazla bir şey yok” dedi.

“Babamı hatırlamaya yönelik yaklaşımın kötü bir seçim olduğunu düşünüyorum, ama ne yapacaksın?” Palmer Wears dedi.

Daha sonra yaptığı açıklamalarda Trump, kalabalığa Biden-Harris yönetiminin ekonomik ve dış politika siciliyle ilgili bir çağrı ve yanıt vererek liderlik etti ve kalabalık küfürle uyarken “dokundukları her şey…” dedi.

Trump kalabalığa hitaben, “Kamala Harris'e artık dayanamayacağınızı, artık dayanamayacağınızı söylemeniz gerekiyor. Size katlanamayız. Sen bir başkan yardımcısısın. En kötüsü” dedi. Demokrat rakibi hakkında. “Sen en kötü başkan yardımcısısın. Kamala, kovuldun.”

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'a, Pazar günkü CNN'in “Birliğin Durumu” konulu Trump'ın Arnold Palmer'ın yorumları hakkında defalarca soru soruldu, ancak o, Harris'in kaydına dönerek “retoriği bir kenara bırakın” dedi.

Johnson, “Bu, kişiliklerle ilgili değil, politikalarla ilgili olmalı” dedi.

Bu arada Harris, son günlerde kampanya sürecinde Trump'ın zihinsel durumunu sorgularken, eski başkana yönelik eleştirilerini de keskinleştiriyor. Cumartesi günü gazetecilere Trump'ın “giderek istikrarsız ve dengesiz hale geldiğini” söyledi.

“Amerikan halkı bunu görüyor ve gerçek zamanlı olarak şahit oluyor” diye ekledi.



Daha




Kaia Hubbard


Kaia Hubbard, Washington DC merkezli Haberler Digital'in siyaset muhabiridir.