zaten hangi fiyata ulaşıldı

uTKu

New member
Ekranların egemen olduğu bir dünyada, sunulan alternatiflerin neredeyse sonsuz olması mantıklıdır. Özellikle televizyonlarsa. Tam HD, 4K, 8K, OLED, QLED, eğriler ve daha fazlası vardır. OLED ve QLED teknolojileri hala pahalı olsa da ve tam HD yaşlı, Ultra HD veya 4K, Büyük Ekranlar pazarının mevcut standardıdır.

Bu rapor için aramaya gidiyoruz 65 inç Smarttv 4K Arjantin Gondolları'nda sunulanlar. Ekran çözünürlüğünün gösterilebileceği bir boyut.

Bu ekranlar 2.160 piksel ile 3.840 kutu oluştururlar. Çözünürlük, bu bireysel piksellerin görülen görüntüyü oluşturmak için hangi yoğunlukta bağlandığını gösterir. Şekil ne kadar büyük olursa, tanım o kadar büyük olur.

Bu büyük televizyonların küçük bir yatak odası duvarına asılması önerilmez, ancak geniş bir yemek odası veya oturma odası gibi biraz daha geniş bir atmosfer içindir.

Her neyse, İyi çözünürlüğe sahip ekranlar daha düşük bir mesafede iyi görülebilir Daha düşük çözünürlükte olanlar, çünkü bu daha büyük çözünürlük, görüntüler yakından gözlemlendiğinde pikselleri fark etmeyecektir.

Özetle, ekran çok büyükse ve görüntüye çok yakınsak, pikselli görünecektir. Çok küçük olsa da, ekran kalitesinden bağımsız olarak altyazı ve ayrıntıları doğru bir şekilde görmeyeceğiz.

Dolby Atmos ile birlikte gelen modeller, en son ses teknolojisini içeriyor.

O işlemci SmartTV, bilgisayarlarda olduğu gibi, önemli bir unsurdur, çünkü çözünürlük, HDR içerik yönetimi, renk doğruluğu ve hareketleri gibi diğer prosedürler performansına bağlıdır.

Akustik olarak, mevcut televizyonlardaki en önemli yeniliklerden biri, Space Sound (Dolby Atmos)ekranın önündeki konuma bağlı olarak bireysel sesleri dinlemenizi sağlayan bir teknoloji.

Sesin iki kanaldan (sol-sağ) geldiği stereo sesin aksine, boşluk eklenirken ek bir boyut içerir.

Serinletme oranı, özellikle oyuncular için bir başka önemli hiyerarşilerdir. QLED ve OLED televizyonlar, genellikle daha yüksek bir ferahlık oranına sahip oldukları için video oyunları için daha iyidir. Her neyse, 4K iyi bir seçenek ve çok daha ucuz.

Yenileme hızı. Bu şekil, bir video oyunu, film veya video oyununun kaç kez ekrana yeni bir güncelleme gönderdiği kare hızı ile ilgilidir.

Böylece iki büyük kontrast sahnesi arasında atlar, televizyonlar değişken soda oranına (VRR) başvurur. Bu işlev, yerel oranının bu geçişleri yumuşatmak için değiştirilmesini sağlar.

Farkı yaratabilecek diğer ayrıntılar, TV'nin Bluetooth bağlantısı (Ailenin geri kalanı uyurken kulaklıklarla dinlemek), Wifi ağa bağlamak ve bir İyi uzaktan kumanda Ekranda gezinmek için. En azından sahip olması da önemlidir İki HDMI girişi ve bir USB girişikonsolları, hoparlörleri veya bazı taşınabilir PC'yi bağlamak önemlidir.

Ülkede elde edilen önemli modeller.

Philips Led TV 65pud7908/77

Google TV işletim sistemi. Dört HDMI ve iki USB girişi. Ses kontrolü. 1.349,999 $.
Google TV işletim sistemi. Dört HDMI ve iki USB girişi. Ses kontrolü. 1.349,999 $.

Ambiligth markasından ve dört katlı bir işlemci tarafından itilen YouTube ve Netflix'e erişim ile geliyor. Google Asistan aracılığıyla ses kontrolü sunar. Dört HDMI ve iki USB girişi. “Mekansal” görüntüler ve sesler için Dolby Vision ve Dolby Atmos. 1.349,999 $.

Motorola SmartTV 65 “

Google TV işletim sistemi. Dört HDMI ve iki USB girişi. 1.499,999 dolar.
Google TV işletim sistemi. Dört HDMI ve iki USB girişi. 1.499,999 dolar.

Dört HDMI ve iki USB girişi ile birlikte gelir. Bluetooth üzerinden mini jack kulaklık çıkışı ve bağlantı. Dolby Vision ve Dolby Atmos ile. YouTube'a doğrudan erişim ile Google TV işletim sistemi. 1.499,999 dolar.

LG UR8750 4K AI Thinq

WebOS İşletim Sistemi. Üç HDMI ve iki USB girişi. A5 AI 4K Gen6 İşlemci. Yapay zeka. 1.567,999 $.
WebOS İşletim Sistemi. Üç HDMI ve iki USB girişi. A5 AI 4K Gen6 İşlemci. Yapay zeka. 1.567,999 $.

A5 AI 4K Gen6 İşlemci. Üç HDMI ve iki USB girişi. Wi-Fi ve Bluetooth Bağlantısı: 5.0. Katılımcılar Alexa ve Google ekleyin ve 60 Hz'e kadar bir güncelleme frekansına sahip. Brillo yapay zeka ile kontrol. WebOS İşletim Sistemi, LG. 1.567,999 $.

Samsung un65du7000 GCZB

Tizen işletim sistemi. Üç HDMI ve bir USB girişi. 4K kristal işlemci. 1.399,999 dolar.
Tizen işletim sistemi. Üç HDMI ve bir USB girişi. 4K kristal işlemci. 1.399,999 dolar.

Programların ve filmlerin renklerinin güçlü bir uzatma teknolojisi ile parlamasını sağlayan 4K kristal işlemci ile hareket eder. Ücretsiz uygulamalar ve hizmetlerle Tizen OS System (Samsung tarafından geliştirildi). YouTube ve Netflix'e erişim ile birlikte gelir. Üç HDMI ve bir USB girişi ekleyin. 1.399,999 dolar.

7K 65U70H

Google TV işletim sistemi. ULED teknolojisi. Dört HDMI ve iki USB girişi. 1.199,999 dolar.
Google TV işletim sistemi. ULED teknolojisi. Dört HDMI ve iki USB girişi. 1.199,999 dolar.

ULED teknolojisi ile, yüksek performanslı bir görüntü işlemci çipi kullanan yüksek çözünürlüklü bir arka ışık olan kendi markası. YouTube ve Netflix'e önceden yüklenmiş erişime sahip Google TV işletim sistemi. Dört HDMI ve iki USB girişi ile Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları. 1.199,999 dolar.

TCL SmartTV 65 “P755

Google TV işletim sistemi. Üç HDMI girişi. Yapay zeka ekleyen işlemci. 1.119,999 dolar.
Google TV işletim sistemi. Üç HDMI girişi. Yapay zeka ekleyen işlemci. 1.119,999 dolar.

Google Assistant Incorporated ve Google TV işletim sistemi ile birlikte gelir. Dolby Vision ve Dolby Atmos (Premium DTS Virtual X) kadar geliştirilmiştir. Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi bağlantısı. Üç HDMI girişi ile birlikte gelir. Yapay zeka ekleyen ve 120 Hz'e kadar bir güncelleme frekansı vaat eden AIPQ işlemci. 1.119,999 dolar.